100 de activități cu apă pentru dezvoltarea și relaxarea bebelușului | Gama Parentis ISBN 9789731496931

100 de activități cu apă pentru dezvoltarea și relaxarea bebelușului | Gama Parentis

În timpul pauzelor, de la cursul Lamaze, circula printre viitoarele mămici această carte, 100 de activități cu apă pentru dezvoltarea și relaxarea bebelușului, de la Editura Gama, căreia îi mulțumesc pentru acest exemplar.

Citind cartea, mi-am dat seama de beneficiul asupra bebelușului, în cazul meu, a anumitor activități, care posibil să mi se fi părut total banale, cum ar fi de exemplu dușul din timpul sarcinii, când dăm cu apă pe burtă și ceea ce se întâmplă de fapt este că îi trasmitem copilului senzația de plăcere, plăcerea de a intra în contact cu apa pe mai târziu (deși știm prea bine că bebele stă la păstrare, în burtică, doar în lichid cât e ziulica de lungă).

100 de activități cu apă pentru dezvoltarea și relaxarea bebelușului | Gama Parentis ISBN 9789731496931

Un alt fapt pe care noi îl facem fără să îl gândim prea mult este momentul acela când intrăm în apă, în mare de exemplu, încet încet, până ne obișnuim cu temperatura apei. Tot în acest mod băgăm bebele în vănița lui să-l spălăm, întâi îi obișnuim piciorușele în apa care nu ar trebui să depășească 39 de grade celsius, ne jucăm puțin ‘mergând’ prin apă și abia apoi pus cu fundulețul ăla mic și grăsuț în ea. Totul pentru a nu-l speria și să îi transmitem plăcerea de a face băiță.

100 de activități cu apă pentru dezvoltarea și relaxarea bebelușului | Gama Parentis ISBN 9789731496931

Apa, sub toate formele ei, ne reconectează la natură atunci când devenim părinți sau bunici. Privim fascinați plăcerea și concentrarea totală a celor mici când se bălăcesc în baie sau la plajă, când sar cu piciorușele în toate bălțile sau când varsă neobosiți, dintr-un recipient în altul, diverse lichide din bucătărie – spune Francoise Freedman în prefața acestei cărți.

În această carte încântătoare, Perrine Alliod și-a propus tocmai recrearea unor astfel de momente prețioase din copilăria timpurie, prin intermediul unor activități de hidroterapie adaptate existenței noastre urbane.

Volumul include 100 de activități în și cu apă, pentru dezvoltarea armonioasă, calmarea, stimularea delicată, sporirea încrederii în sine, conștientizarea propriului corp și îmbunătățirea motricității copiilor, de la naștere și până la vârsta de patru ani.

100 de activități cu apă pentru dezvoltarea și relaxarea bebelușului | Gama Parentis ISBN 9789731496931

Beneficiile apei pentru bebeluș sunt:

  • îl ajută să retrăiască emoțiile și sentimentul de securitate din perioada vieții intrauterine;
  • îl face conștient de propriul corp și îl ajută să se dezvolte armonios.

Beneficiile apei pentru copil:

  • îi permite să fie relaxat, calm și încrezător în sine;
  • îi dezvoltă simțurile, atenția și creativitatea.

Beneficiile apei pentru părinți:

  • facilitează joaca și comunicarea cu copilul;
  • cultivă dezvoltarea psihologică a copilului și întărește legătura afectivă cu acesta.

100 de activități cu apă pentru dezvoltarea și relaxarea bebelușului este împărțită în 5 mari capitole, care ne îndeamnă să ne însoțim copiii în aventura lor, dar și a noastră, de explorare a apei, cu idei de activități frumoase și distractive.

Capitolele sunt: În pântecul mamei, În baie, În casă, În natură, În piscină.

100 de activități cu apă pentru dezvoltarea și relaxarea bebelușului | Gama Parentis ISBN 9789731496931

Titlul cărții ne spune câte activități putem să facem împreună cu copiii noștri, deci în pană de idei nu veți rămâne. Lângă fiecare exemplu de activitate se află și o imagine care reflectă ceea ce ar trebui să faceți.

O carte plină de idei despre cum puteți să vă distrați cu puiul vostru, îmbinând de multe ori utilul cu plăcutul.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: Concurs: Trei cărți pentru părinți – Book Style

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.