Albumul bebelușului Larousse -Editura Rao - ISBN: 978-606-006-020-8

Albumul bebelușului. Cel mai frumos și elegant album, util pentru păstrarea primelor amintiri cu copilul

Acum, când am născut a doua oară, am început și eu ca toate mamele cu mai mult de un copil, să încerc să-mi aduc aminte anumite detalii despre primul născut, ca să mă ajute în descifrarea anumitor momente din viața celui de-al doilea bebe – când i-au apărut primii dințișori din față, când au apărut primele pusee de creștere, câte kilograme avea, când a stat mai exact în funduleț de unul singur și multe alte asemenea detalii pe care ni le adresăm nouă și soțului, evident, căci el a fost cel mai apropiat de noi și de copii.

Albumul bebelușului Larousse -Editura Rao - ISBN: 978-606-006-020-8

Albumul bebelușului Larousse -Editura Rao - ISBN: 978-606-006-020-8

Lunile trec, bebelușul se dezvoltă, chipul lui se schimbă și el mereu, și uite așa trece timpul iar bebelușul pe care l-am adus acasă de la maternitate, nu mai seamănă deloc cu copilul de un an (plus), care e acum, la fel de frumos, energic, care ne surprinde mereu cu câte ceva nou, și totuși un copil schimbat, diferit.

Mă mai gândesc că a trecut doar un an de atunci, și totuși încep să uit aceste detalii pe care nu am fost inspirată la momentul potrivit să le aștern undeva pe o foaie, într-un jurnal sau într-un astfel de album de amintiri despre bebelușii noștri. Iar acum îmi pare rău că nu am făcut asta mai devreme, dar nu e timpul pierdut.

Albumele sunt achiziționate, iar pozele și videourile mă vor ajuta să contruiesc acest album pentru primul copil, iar lunile ce vor urma voi fi atentă la anumite aspecte din viața celui de-al doilea bebe, ca să trec conștiincioasă informațiile în album.

Albumul bebelușului Larousse -Editura Rao - ISBN: 978-606-006-020-8

Albumul bebelușului Larousse -Editura Rao - ISBN: 978-606-006-020-8

Așa mi-a apărut ideea de a păstra totul într-un album. Am început să caut pe diverse librării online (cu job-ul de mamă pentru doi copii sub doi ani, full time, e un lux să pleci de acasă, darămite să stai într-o librărie să răsfoiești cărți), să citesc feedback-urile altor mămici, de pe aceste librării virtuale, să caut imagini cu conținutul lor și am ajuns la acest album Larousse, de la editura RAO.

Albumul bebelușului este unul simplu, iar aici mă refer strict la lipsa culorilor stridente, care să încarce un astfel de album. În fond, avem nevoie de spațiu pentru a ne așterne amintirile.

Așadar acesta este un album elegant, cu ilustrații minimaliste, cu spirală interioară și cu inserții diverse de aplicații pop-up, cărticele care se deschid în interior, un metru asemenea celui de perete, o cutiuță care trebuie construită pentru dințișorul de lapte, pliculeț pentru prima șuviță a bebelușului, sau a primei ecografii, o agendă a programului zilnic al bebelușului, a obiceiurilor sale, locuri multiple unde putem să lipim fotografii (aici o să aveți nevoie, suplimentar, de bandă dublu adezivă sau de lipici), un mini-jurnal interior cu melodiile, filmele la modă, sau evenimentele petrecute în anul nașterii copilului, totul în 64 de pagini care așteaptă să fie încărcate de informații. Ursulețul de pe copertă are o inserție de blăniță.

Albumul bebelușului Larousse -Editura Rao - ISBN: 978-606-006-020-8

Albumul bebelușului Larousse -Editura Rao - ISBN: 978-606-006-020-8

Albumul permite notarea amintirilor despre cum ne-am cunoscut noi, părinții, din ce listă de nume am ales numele bebelușului, precum și despre ziua nașterii, ce am simțit când ne-am ținut copilul în brațe și prima zi acasă cu el, ca să nu mai spun de cântecelele pe care îl legănam, primii dințișori, prima mâncare consistentă, primii pași, prima călătorie, primul Crăciun împreună, și așa mai departe.

De primele țipete, primele mofturi la masă, primele tantrumuri și alte manifestări ale furiei, nu are rost să le mai pomenim și pe acestea, căci nu sunt definitorii ale caracterului bebelușului, deși ne-au pus pe jar.

Albumul bebelușului Larousse -Editura Rao - ISBN: 978-606-006-020-8

Peste zeci de ani, vor fi un cadou minunat pentru copiii noștri, iar atunci când vor pleca de acasă – la facultate, sau să-și întemeieze o familie – aceste albume mă vor face să vărs niște lacrimi (poate chiar mai multe) când le voi răsfoi, știu sigur de pe acum.

Vă recomand cu mare drag și entuziasm acest album pentru amintirile bebelușului. De restul anilor, își vor mai aduce aminte și ei de unele lucruri, dar despre această perioadă frumoasă, atât de importantă pentru dezvoltarea lor, nu. Doar noi, părinții, dacă ne vom mai aduce aminte, asta bineînțeles dacă – din nou – memoria nu ne va lăsa treptat și nu vom mai știi ce să răspundem la întrebarea: “mami, eu cum am fost când eram un bebeluș?”.

De asemenea poate fi un cadou ideal pentru viitoarele mămici.

Albumul bebelușului îl găsiți pe libris.rocarturesti.ro

Un alt model de album elegant și practic este cel numit A fost odată un bebeluș, tot din colecția Larousse a editurii Rao, care se leagă în același stil, cu fundiță.

Unde îl găsiți online? Pe librarie.net, emag.ro, carturesti.ro, libhumanitas.ro, libris.ro.

A fost odată un bebeluș, album foto editura Rao, colecția Larousse, album bebe elegant, idei de cadou mămică

Las mai jos câteva imagini din interiorul albumului, însă din cel în limba franceză, pentru a vă face o idee. (Imagini preluate de pe Amazon)

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 2 Comentarii
  1. Alexandra Răspude

    Bună.
    Va mai fi disponibil acest album undeva? În momentul de fata toate stocurile sunt epuizate. Nu îl găsesc nicaieri

    • Mădălina Păun Răspude

      Alexandra, este posibil să nu mai fie în stoc. Nu am mai verificat de mult acest lucru. Articolul este scris de ceva vreme. Am adăugat la articolul un album care este din aceeași colecție Larousse, foarte elegant și el, de altfel, în cazul în care nu se mai găsește primul. O zi plăcută!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.