Cartea cu Apolodor, Gellu Naum, Dan Ungureanu - Editura Arthur ISBN 978-606-788-124-0 Carte ilustrată

Apolodor, povestea unui pinguin cu dor de familie, de Gellu Naum

Apolodor, povestea unui pinguin cu dor de familie, de Gellu Naum Votul meu: 5 din 5

Mistuit de dor, pinguinul Apolodor își ia rămas-bun de la prieteni și pornește spre Polul Sud, sperând că își va găsi liniștea alături de frații lui din Labrador.

Cămila Suzi, iepurele Buză-Lată și pisoiul Tiț încearcă să îl oprească, dar în zadar: dorul lui de depărtări e mai puternic decât orice și nicio rugăminte, oricât de fierbinte, nu topește dorința lui de a vedea ghețurile nesfârșite de la capătul Pământului.

Citind Cartea cu Apolodor, de Gellu Naum, vei constata că ești alături de simpaticul personaj în toate locurile din această lume pe unde călătorește în speranța că își va găsi familia de care îi este atât de dor.

Cartea cu Apolodor, Gellu Naum, Dan Ungureanu - Editura Arthur ISBN 978-606-788-124-0

Micul pinguin, care este tenor la circul din București, se simte tot mai trist pe zi ce trece și simte că dacă își va întâlni familia se va simți fericit. Astfel că sentimentul de dor îi va da curaj să pornească într-o aventură plină de peripeții.

Cartea cu Apolodor, Gellu Naum, Dan Ungureanu - Editura Arthur ISBN 978-606-788-124-0

Pornind în călătorie cu o inocență de copil, pe parcurs va învăța să se apere de pericolele care îl înconjoară. Chiar și în momentele în care își va pierde scopul călătoriei, imaginea conturată asupra familiei va reveni de fiecare dată în mintea lui Apolodor, iar sufletul îl îndeamnă de fiecare dată să meargă înainte în căutarea familiei și a fericirii dorite.

Cartea cu Apolodor, Gellu Naum, Dan Ungureanu - Editura Arthur ISBN 978-606-788-124-0 Carte ilustratăNu de puține ori mi s-a întâmplat să mă aflu în situația de a-mi dori să fiu într-un loc cu anumite persoane și apoi când în sfârșit am ajuns acolo să constat că vreau înapoi, că mi-e dor de celelalte persoane deși e foarte bine și în locul în care am ajuns, însă ceva lipsește, iar acel ceva face diferența de fiecare dată.

Cartea cu Apolodor, Gellu Naum, Dan Ungureanu - Editura Arthur ISBN 978-606-788-124-0 Carte ilustrată

Cum / sau de ce nu reușim ( de cele mai multe ori ) în acele momente să împăcăm și capra și varza, adică să fim înconjurați de toate persoanele dragi nouă la un loc, fără să fim nevoiți să alegem? Și să obținem acea fericire după care ne ghidăm.

Cartea cu Apolodor, Gellu Naum, Dan Ungureanu - Editura Arthur ISBN 978-606-788-124-0 Carte ilustrată

Vă recomand cu plăcere această aventură în versuri, plină de umor și pe alocuri satirică, frumos ilustrată de Dan Ungureanu, pentru toate vârstele.

Cartea, în formatul de buzunar, face parte din colecția Cărțile de aur ale copilăriei, de la Editura Arthur.

Puteți să o cumpărați în acest format mic de buzunar, de pe editura-arthur.ro, emag.rolibris.ro, carturesti.ro
Cartea în format mare, copertă cartonată, cu aceleași ilustrații o găsiți pe editura-arthur.ro, libris.ro, librarie.net, libhumanitas.rocarturesti.ro.
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligru, de Nina Cassian și Karda Zenkő. Despre prietenie și curaj – Book Style

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.