Capra lui Beatrice, de Page McBrier și Lori Lohstoeter - Editura Cartemma

Capra lui Beatrice, de Page McBrier și Lori Lohstoeter. O carte despre diversitate culturală, responsabilitate și importanța educației – Editura Cartemma

Capra lui Beatrice, de Page McBrier și Lori Lohstoeter. O carte despre diversitate culturală, responsabilitate și importanța educației – Editura Cartemma Votul meu: 5 din 5

Page McBrier și Lori Lohstoeter au fost invitate de către organizația Heifer International să facă cercetări în vederea scrierii unei cărți ilustrate pentru copii, tocmai în Africa de Est.

Capra lui Beatrice, face parte din colecția Oameni ca noi a editurii Cartemma, fiind o poveste adevărată despre o fetiță de nouă ani din Uganda, care ne reamintește că orice familie, indiferent de locul în care trăiește, își poate schimba viața în bine. Pentru a face asta, oamenii au nevoie de trei lucruri: resurse, educatie si sprijin comunitar, spune Hillary Rodham Clinton, soția fostului președinte american, în postfața acestei cărți.
Capra lui Beatrice, de Page McBrier și Lori Lohstoeter - Editura Cartemma

Capra lui Beatrice, de Page McBrier și Lori Lohstoeter - Editura Cartemma

Beatrice îi privește pe copiii care învață în fața școlii, la umbra copacilor. Visează că va ajunge și ea să învețe cândva, însă nu are prea mult timp pentru a visa foarte departe la o astfel de educație, ea având alte sarcini de realizat în gospodăria familiei, sarcini care nu suportă amânare: își îngrijește frații, ajută în grădină și hrănește animalele.

Într-o zi, mama îi dă o veste bună fetiței. Cineva a fost atât de bun încât a donat bani ca ei și alte câteva familii din sat să aibă dreptul la o capră. Ar părea că aceasta va aduce doar muncă în plus pentru Beatrice, însă viața lor se va schimba în bine, așa cum i-a promis mama. Cu atât de puțin pentru unii, o familie întreagă este mai mult decât fericită!

Capra lui Beatrice, de Page McBrier și Lori Lohstoeter - Editura Cartemma

Capra lui Beatrice este o carte minunată, cu o poveste la fel de minunată despre încercările cu care se confruntă o tânără fată din Uganda, precum și cu trimful muncii sale.

Capra lui Beatrice, de Page McBrier și Lori Lohstoeter - Editura Cartemma

Capra lui Beatrice, de Page McBrier și Lori Lohstoeter - Editura Cartemma

Mi-a plăcut să o citesc și o consider o lectură minunată și educativă pentru copii. A trăi în sărăcie este un subiect sensibil, mai mult sau mai puțin cunoscut de fiecare dintre noi și este o idee bună ca aceștia să afle despre felul în care trăiesc oamenii din întreaga lume. Copiii au nevoie să cunoască despre diversitatea culturală, importanța educației și cum responsabilitatea și munca grea vor fi răsplătite într-un final.

Traducerea în limba română este realizată de către Laura Frunză.

Capra lui Beatrice este disponibilă pe cartemma.ro
Cartea în limba engleză, Beatrice’s Goat, o găsiți pe books-express.ro
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.