Carte de căutare: Hoinari prin anotimpuri – Toamna, de Rotraut Susanne Berner Editura Casa

Carte de căutare: Hoinari prin anotimpuri – Toamna, de Rotraut Susanne Berner

Hoinari prin anotimpuri este o serie de cărți de căutare pentru copii, care dezvoltă limbajul, abilitatea de a povesti ceea ce observă atent în paginile acestora, memoria, capacitatea de concentrare şi imaginaţia copilului.

Părinții, și nu numai, pot să petreacă alături de copii ore în șir observând și discutând pe baza ilustrațiilor acestor cărți. De fiecare dată când deschidem o carte a seriei Hoinari prin anotimpuri putem observa mereu alte personaje, obiecte, animale, etc., fiind o carte minunată pentru copii, interactivă și plină de culori.

Carte de căutare: Hoinari prin anotimpuri – Toamna, de Rotraut Susanne Berner Editura Casa

Volumele seriei prezintă pe rând lumea celor patru anotimpuri: primăvara, vara, toamna şi iarna. Din acestea copilul învaţă ce se întâmplă cu mediul înconjurător pe parcursul anotimpurilor.

În cele patru volume revin aceleaşi personaje deja îndrăgite de copii din volumele anterioare, ale căror întâmplări năstruşnice aşteaptă să fie descoperite.

Carte de căutare: Hoinari prin anotimpuri – Toamna, de Rotraut Susanne Berner Editura Casa

Toamna este anotimpul recoltelor și a culorilor calde întâlnite în natură. Mulți sunt îndrăgostiți de acest anotimp plin de miresme în care pot face plimbări în parc, pe potecuțele acoperite de covoare formate din frunze ruginii.

Hoinari prin anotimpuri – Toamna familiarizează copiii cu acest anotimp frumos: ce se întâmplă cu natura, personaje care culeg recolta, festivaluri, păsări care zboară spre locuri mai calde, curățenia grădinilor, deschiderea unui nou an școlar.

Cunoscând și celelalte cărți ale seriei, copiii vor putea să facă diferența între anotimpuri.

Carte de căutare: Hoinari prin anotimpuri – Toamna, de Rotraut Susanne Berner Editura Casa

“Răsfoind cărţile colecţiei Hoinari prin anotimpuri împreună cu copilul, părintele poate crea un cadru intim în care să-l ajute pe cel mic să descopere lumea şi poveştile care se ascund în paginile cărţilor. Prin jocuri simple de tipul “Spune-mi ce vezi în imagine”, “Ce face…?”, “Arată-mi…”, “Vorbeşte-mi despre…”, părintele are ocazia să stimuleze dezvoltarea vocabularului copilului prin introducerea unor cuvinte şi expresii noi, poate de asemenea să faciliteze dezvoltarea capacităţii copilului de a înţelege vorbirea şi de a se exprima corect în propoziţii.”

Raţ-Tarţia Corina – psiholog şcolar

Carte de căutare: Hoinari prin anotimpuri – Toamna, de Rotraut Susanne Berner Editura Casa

Cartea Toamna, precum și celelalte cărți ale seriei Hoinari prin anotimpuri, au un format foarte mare, de tip board book, cartonată integral. Cele 16 pagini ale sale conțin traseul personajelor din punctul A în punctul B, copiii urmărind acțiunile întreprinse de către acestea pe parcursul traseului menționat.

Urmează sezonul rece, de iarnă, ocazie numai bună să descoperiți detalii ale iernii alături de hoinari, în cartea Hoinari prin anotimpuri – Iarna.

Găsiți informații despre cărțile editurii Casa, aici, pe blog.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.