Carte sonoră. Paco și orchestra - Mozart, de Magali Le Huche - Editura Katartis

Carte sonoră: Seria Paco, de Magali Le Huche | Editura Katartis

Carte sonoră: Seria Paco, de Magali Le Huche | Editura Katartis Votul meu: 5 din 5

Paco este un cățeluș extraordinar. Asta este destul de clar. Îi place la nebunie muzica – clasică, jazz, hip-hop, disco, rock și africană. Oare ce îi mai place acestui cățeluș simpatic? Îi place să cânte la diverse instrumente muzicale, să fie înconjurat mereu de prieteni și de muzică, să iasă în oraș și să participe la concerte.

Trei titluri ale seriei Paco (sau Poppy în unele traduceri), titluri scrise și ilustrate de Magali Le Huche, au fost traduse în limba română la Editura Katartis.

Cărțile sunt ilustrate frumos, sunt simpatice, amuzante, educative, iubibile de către cei mici, dar și de către noi părinții. Sunt menite să aducă copiii mai aproape de muzica clasică, făcându-le o educație muzicală prin joacă și distracție.

Pe lângă sunetele reale ale instrumentelor muzicale, există și câteva sunete care aduc o notă de copilărie și de apropiere de personajele cărții, de care se vor bucura nespus cei mici, și anume: râsetele lui Paco și ale lui Fonzy coborând scările în grabă, broscuțe, rațe și un cuc la fel de încântat de muzică, clopoței de bicicletă, un vecin furios de volumul prea mare al muzicii, agitația de la metroul aglomerat și cea dintr-o cafenea în aer liber.

Traducerea cărților din limba franceză este realizată de Paula Romanescu.

Paco și orchestra

Paco este foarte bucuros să participe la concertul din pădure, alături de muzicieni talentați. Ochii și sufletul îi surâd de încântare. Paco se simte atât de mișcat de muzica minunată, încât ochii i se umezesc de fericire.

Instrumentele care se aud în această carte sunt următoarele: clarinet, vioară, violoncel, pian, contrabas, xilofon, flaut, celesta, fagot, piculina, orchestra.

Secvențele muzicale fac parte din „Carnavalul animalelor” de Saint-Saëns.

Paco și orchestra, de Magali Le Huche - Editura Katartis

Paco și orchestra, de Magali Le Huche - Editura Katartis

Paco și orchestra, de Magali Le Huche - Editura Katartis

Paco și Mozart

Lui Paco îi place mult să cânte muzică de Mozart împreună cu prietenul său Fonzy și, mai cu seamă, îi place să iasă în oraș și să-i asculte pe alți muzicieni.

Descoperă cu Paco muzica marelui Mozart: „Marșul turc”, Sonată pentru vioară, Simfonia nr. 25, Simfonia nr. 40, „Ah, să-ți spun mamă”, „Mica serenadă nocturnă”, Bastien și Bastienne, Concert pentru flaut și harpă, Recviem, Cvartet cu clarinet, Flautul fermecat.

Paco și Mozart, de Magali Le Huche - Editura Katartis

Paco și Mozart, de Magali Le Huche - Editura Katartis

Paco și Mozart, de Magali Le Huche - Editura Katartis

Coperta cărților este cartonată, iar paginile interioare sunt subțiri astfel încât, atunci când apăsați pe semnele care indică un sunet pe pagină, să se atingă butonul de pe tableta cu sunete de la final. Formatul acesta cu sunete la final este asemănător cu cele de la Editura Litera, Povești muzicale.

Carte sonoră. Paco și orchestra - Mozart, de Magali Le Huche - Editura Katartis

Paco și Vivaldi

Paco ajunge la Veneția în plin carnaval: pretutindeni doar măști, dansatori și muzicieni, gondole și canaluri. Dar mai cu seamă muzica lui Vivaldi…

Descoperă cu Paco muzica lui Vivaldi: Antotimpurile “Toamna”, Concert pentru două trompete, Anotimpurile “Primăvara”, Stabat Mater “Amen”, Concert pentru mandolină, Sonată pentru violoncel, Concert pentru flaut, Concert “Alla Rustica”, Griselda, Concertul “Noaptea”, Anotimpurile “Vara” și alte sunete zglobii.

Paco și Vivaldi - Seria muzicală Paco - Editura Katartis

Unde găsiți seria Paco? Pe libris.ro, librarie.net, eMag.ro, carturesti.ro
Seria Paco în engleză, italiană, germană, spaniolă? Pe books-express.ro, okian.ro

Carte sonoră. Paco și orchestra - Mozart, de Magali Le Huche - Editura Katartis

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.