Promisiunea rămâne promisiune, de Knister și Ève Tharlet - Editura DPH/ Trolul, de Tineke Lemmens și Margot Senden - Editura Univers Enciclopedic Junior

Cărți de primăvară în care apar frumoasele păpădii. Promisiunea rămâne promisiune, de Knister și Ève Tharlet & Trolul, de Tineke Lemmens și Margot Senden

Păpădia nu este tocmai cea mai populară floare din lume. Aceasta are mai multe șanse să sfârșească în momentul în care tundem iarba din grădină, decât într-un buchet frumos oferit cuiva drag, din păcate. Spun din păcate pentru că este o floare fumoasă si destul de impresionantă. Atunci când semințele ei sunt pregătite să fie răspândite în natură se întâmplă ceva magic: zeci de parașute albe și pufoase iau locul petalelor galbene și își iau zborul purtate de vânt, asemenea umbrelei lui Marry Poppins. Cu ajutorul acestor mici parașute, semințele de păpădie pot să călătorească mai bine de 100 de km în aer, înainte de a se așeza undeva pe pământ, loc în care va răsări din nou o altă păpădie în anotimpul primăverii.

Aceste două cărți de primăvară, care ne plac foarte mult, au păpădia ca element principal. Acestea sunt păpădii speciale de la care învățăm despre speranță, uimire, transformare, promisiuni, prietenie și frumusețea lucrurilor simple. Ciclul de viață al păpădiilor este și el prezent în aceste cărți, astfel încât să puteți dezbate această informație împreună cu cei mici.

Promisiunea rămâne promisiune, de Knister și Ève Tharlet – Editura DPH

Promisiunea rămâne promisiune, de Knister și Ève Tharlet - Editura DPH

Camil este o marmotă foarte prietenoasă, care prinde drag de o păpădie înflorită și petrec împreună o primăvară frumoasă.

Într-o zi însă, prietena sa îl roagă să sufle peste căpșorul ei alb. „O să vezi, totul va fi bine!”, îi promite floarea. Lui Camil îi este greu să creeadă acest lucru. Oare va fi sfârșitul prieteniei lor?

Încrezător și plin de speranță, Camil va avea parte de o frumoasă surpriză cu un câmp bogat în culoarea păpădiilor.

Cartea are coperta cartonată, un print bun cu pagini nu foarte subțiri. Este ediția 2020, fără DVD inclus.

Unde o găsiți online? Pe edituradph.ro, libris.ro, carturesti.ro, librarie.net

Promisiunea rămâne promisiune, de Knister și Ève Tharlet - Editura DPH

Promisiunea rămâne promisiune, de Knister și Ève Tharlet - Editura DPH

Trolul, de Tineke Lemmens și Margot Senden – Editura Univers Enciclopedic Junior

Trolul, de Tineke Lemmens și Margot Senden - Editura Univers Enciclopedic Junior

Lumea Trolului este mare. Cenușie și puțin cam dificilă. De cele mai multe ori tristă. Asta se întâmplă până în momentul în care observă când o vede. Ea plutește. Se învârtește. Trolul vrea s-o apuce, dar ea dispare în pământ. Oare o va revedea vreodată?

Copertă cartonată, pagini lucioase și grosuțe. Un print foarte bun.

Unde o găsiți online? Pe libris.ro, carturesti.ro, librarie.net

Trolul, de Tineke Lemmens și Margot Senden - Editura Univers Enciclopedic Junior

Ambele cărți ne dezvăluie emoții și sentimente precum tristețea, dezamăgirea, bucuria și fericirea.

Trolul, de Tineke Lemmens și Margot Senden - Editura Univers Enciclopedic Junior Trolul, de Tineke Lemmens și Margot Senden - Editura Univers Enciclopedic Junior

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.