Cărți interactive pentru copii, cu și despre utilaje de construcție și șantier. Carte cu ferestre

Cărți interactive pentru copii, cu și despre utilaje de construcție și șantier

După cum spuneam și în alte postări, îmi plac la nebunie cărțile cu ferestre. Ori de câte ori am ocazia îi mai cumpăr una fetei mele mai mari (2 ani). În privința acestor cărți cu și despre șantier și utilaje de construcție am fost un pic cam sceptică. Mă gândeam că dacă am fete, acestea nu vor fi interesate de subiectul lor, dar ca să vezi! În cartier se construiesc blocuri, și nu oriunde ci chiar peste drum! Iar fata stă ziua și mai urmărește ce fac excavatorul, încărcătorul, basculanta și bineînțeles oamenii de pe șantier. Seara la plimbare, admirăm utilajele în toată splendoarea lor chiar dacă fac “nani” pe șantier. Astfel că, am ajuns să cumpăr pentru ea aceste cărți interactive cu ferestre și părți mobile, foarte frumos create și editate.

De cele mai multe ori stăm la ferestră cu câte o carte în fața noastră și încercăm să găsim în ea utilajele de pe șantierul din fața blocului nostru. Căutăm asemănări și ne distrăm în același timp deschizând clapete/ferestre și mișcând părțile mobile (acestea se găsesc în cartea The Ultimate Book of Vehicles).

Astfel, vin cu trei propuneri de cărți pentru copii (fie băieți sau fete), două de la Editura Casa – în limba română, iar a treia de la Editura Chronicle Books – în limba engleză:

Excavatorul – Colecția Junior 2-4 ani – Editura Casa

Excavatoarele și buldozerele sunt printre cele mai fascinante vehicule de pe un șantier. Cum arată un excavator pe roți? Dar unul pe șenile? Cum se deplasează aceste mașini de lucru de pe un șantier la altul? Ce poate face un excavator?

Cartea are un format mediu, cu pagini cartonate integral, legate cu spirală. Conține multiple ilustrații și clapete/ferestre explicite, iar cei mici vor avea multe minute de explorat împreună cu noi sau singuri.

Autorii acestei cărți sunt Andrea Erne și Wolfgang Metzger.

Alte cărți din această colecție Junior 2-4 ani, cu ferestre, găsiți aici, pe blog.

Cărți interactive pentru copii, cu și despre utilaje de construcție și șantier. Carte cu ferestre Excavatorul Editura Casa

Cărți interactive pentru copii, cu și despre utilaje de construcție și șantier. Carte cu ferestre Excavatorul Editura Casa

Cărți interactive pentru copii, cu și despre utilaje de construcție și șantier. Carte cu ferestre Excavatorul Editura Casa

Pe șantier – Colecția Junior 2-4 ani – Editura Casa

Aproape toți copiii sunt fascinați de orice are legătură cu un șantier, fie că este vorba despre o stradă, o casă sau un pod. Chiar și cei mai mici sunt curioși să afle cine lucrează pe un șantier şi care sunt uneltele specifice fiecărei meserii întâlnite acolo. Ce face o autobetonieră sau un excavator? Numeroasele ferestre nu oferă doar răspunsuri la întrebările copiilor, ci transformă citirea cărții într-o joacă plină de surprize.

Pe lângă construcțiile obișnuite, cartea dezvăluie și felul în care se construiesc un iglu, un cort sau cum își fac animalele adăposturi.

Autorul acestei cărți este Kerstin M. Schuld.

Despre carte am scris aici, unde găsiți și imagini din interiorul cărții.

Alte cărți din această colecție Junior 2-4 ani, cu ferestre, găsiți aici, pe blog.

Pe șantier - Colecția Junior 2-4 ani - Editura Casa Carte clapete/ferestre

The Ultimate Book of Vehicles – Colecția Twirl – Chronicle Books

Această carte, superb realizată cu multe multe vehicule – aproape 100 – în toate formele și dimensiunile, conține și alte vehicule sau utilaje – nu doar cele pentru construcții, precum mașini de colectare a gunoiului menajer și stradal, mașini de pompieri, nave spațiale, avioane, elicoptere, bărci și vapoare (sper că nu am uitat să menționez ceva).

O macara gigantă se plimbă peste un șantier, o navă spațială urcă în spațiu. . . . Cartea în format mare prezintă ilustrații minuțioase, care cer doar să fie studiate iar și iar.

Cel mai frumos dintre toate este că avem la dispoziție o mulțime de clapete, pop-up-uri și dischete care se rotesc pentru a aducela viață diferite vehicule. Cititorii se vor arunca într-o magazie a unei nave, vor explora încăperile unui camion de gunoi și vor ajuta la demolarea unei case, vor urca conducătorul macaralei în cabină. Orice copil care a fost vreodată intrigat de sunetul unui motor va adora această colecție extraordinară de vehicule.

Având piese mici – acelea mobile -care se pot desprinde din carte dacă sunt trase de către copii, și bineînțeles se pot băga în gură, este necesar să fiți alături de copiii dumneavostră atunci când studiați această carte!

Unde găsiți The Ultimate Book of Vehicles online? Pe carturesti.ro, libris.ro, books-express.ro

Cărți interactive pentru copii, cu și despre utilaje de construcție și șantier. Carte cu ferestre -The Ultimate Book of Vehicles

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.