Cartonase pentru bebelusi, BebeLibrarie

Cartonașe pentru bebeluși

Având un copil sub 12 luni, am cercetat puțin internetul ca să descopăr un set de cartonașe pentru bebeluși, pentru acel moment în care începem să învățăm cuvinte noi, primele animale, fructe, legume, numere, forme și culori.

Cu toții știm că, bebelușul își folosește gura ca pe o cale de explorare, învățare și înțelegere a lumii din jurul lui. La copii, gura este mai sensibilă decât mâinile sau degetele. Astfel, gura le oferă o modalitate la îndemână de a cunoaște diferite texturi și gusturi – atât alimente cât și non-alimente.

De aceea, adesea vedeți că bebelușii ridică jucării, cărți și alte obiecte și le duc imediat la gură. Gândul că bebelușul tău va pune ceva în gură poate fi îngrijorător. Va trebui să ai grijă să nu găsească în jurul lui nimic ascuțit, murdar sau periculos în vreun fel.

În cele din urmă, copilul se va opri din a testa lumea din jur cu gura și începe să conștientizeze mai mult obiectele, să le simtă tactil,  în jurul a 12-18 luni.

Cartonase pentru bebelusi, BebeLibrarie

Așadar, îmi doream un set de cartonașe din carton, cu margini rotunjite, imagini reale cu animale, fructe, legume, păsări. Dacă acestea conțin numerele și culorile, și mai bine. Și am găsit un set de cartonașe editat de bebelibrărie, căruia i se făcea destul de multă reclamă pozitivă.

Din descrierea de pe site-ul bebelibărie.ro: Cu aceste cartonașe, dezvoltați vocabularul, coordonarea mână ochi, motricitatea fină și faceți primele asocieri. Astfel, cu fiecare cuvânt nou sau asociere nouă, bebelușului îi va crește exponențial capacitatea cognitivă, îmbunătățindu-i capabilitatea de a învăța și de a descoperi lucruri noi.

Aceste cartonașe îi dau posibilitatea bebelușului să acumuleze cunoștinte din domenii diferite și în plus îi oferă posibilitatea să aprofundeze informația cu ajutorul jocurilor.

Cartonase pentru bebelusi, BebeLibrarie

Acestea fiind spuse, m-am decis și am achiziționat aceste cartonașe de pe un alt site care comercializa aceste cartonașe, cu un procent de reducere – un deal bun, negăsind setul în foarte multe librării online. Prețul întreg (79 RON) al setului de cartonașe este puțin cam mare pentru bugetul multor familii cu bebeluși.

Când am deschis coletul mi-am dat seama că setul de cartonașe pentru bebeluși are atât pro-uri, cât și contra-uri.

PRO-uri pentru aceste cartonașe:

 • Marginile rotunjite
 • Carton destul de gros
 • Cuvinte în limba română
 • Bebele e atras de cartonașele cu fructe și legume, frumos colorate, luminoase.
 • Pe verso se găsește și o paletă de culori pe care o vom studia mai târziu.
 • Numerele de la 1 la 10 sunt prezente și ele.
 • Dimensiunea cartonașelor este destul de mare pentru mâinile bebelușilor dar sunt destul de ușoare, pot să fie ținute în mână și molfăite minute în șir, până trec la următoarele cartonașe care le captează atenția.
 • Marginile cartonașelor nu s-au umflat foarte tare din cauza salivei. Din acest punct de vedere sunt mai mult decât mulțumită. De exemplu acele mini cărticelele alb-negru de la editura Usborne, au o peliculă peste carton care se desprinde din cauza salivei și am încetat să i le mai dau bebelușei, neștiind dacă substanțele din care sunt făcute, sunt toxice sau nu.

Cartonase pentru bebelusi, BebeLibrarie

CONTRA-uri pentru aceste cartonașe:

 • Cartonașele sunt învelite de jur împrejur cu un alt carton, mi-ar fi plăcut să fie o cutie, la prețul pe care îl au. În momentul în care scoți cartonașele, nu mai poți să le pui înapoi cu ușurință, mai ales după ce le-a salivat bebele.
 • Am testat primul cartonaș din stivă, monkey testing, că doar asta vor face și bebelușii, și s-a auzit un sunet ca și când ar fi crăpat ceva. De fapt a început să se desprindă în două cartonașul, din cauza lipiciului probabil.
 • Pe fiecare parte a cartonașelor se află o ilustrație, mai puțin pe 2 dintre ele, unde pe verso se găsește doar logo-ul editurii, nu știu dacă e intenționat sau au rămas în pană de idei.
 • Imaginile animalelor sunt reale, însă față de fructe și legume, sunt toate cu tentă maronie, întunecate.
 • Imaginile de pe verso nu sunt reale, sunt ilustrații generate pe calculator, cu ajutorul cărora putem crea jocuri, însă foarte multe mi se par inutile și fără sens. Par doar că au fost puse acolo, să fie puse. De exemplu, avem o imagine care este, drept vorbind, iconița default pentru imagine din domeniul IT, probabil pusă acolo petru asocierea cu forma pătratului, nici eu ca adult nu-mi dau seama foarte bine, o căruță (cred), care se dorește a fi asociată cu forma dreptunghiului, o râmă ciudățică care trebuie asociată cu linia curbă, etc.

Cartonase pentru bebelusi, BebeLibrarie

Pentru mai multe detalii despre cartonașele pentru bebeluși, aici, pe site-ul editurii.

De menționat că aceste cartonașe nu au legătură cu metodele de învățare Montessori.

Per total, sunt relativ mulțumită, dar încă mă mai gândesc ce opțiuni de cartonașe aș mai fi avut la dispoziție în lumea largă a editurilor și librăriilor, la acel preț. Nu exclud faptul că acest set poate fi făcut cadou cu ușurință bebelușilor, dacă nu știți ce să cumpărați pentru ei, când mergeți într-o vizită sau atunci când bebelușul împlinește 1 an.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 4 Comentarii
 1. Irina Răspude

  Am achizitionat de curand cartonasele si poti sa faci multe jocuri ele. Pentru jocurile de memo, sunt special concepute cartonasele albe din set. 🙂 Am citit in descrierea produsului.

  • Mădălina Răspude

   Bună, Irina. Mulțumesc pentru informație. Atunci când am scris articolul despre cartonașe nu exista această informație la descrierea produsului. Posibil să fi updatat descrierea de curând. De asemenea au notat următoarea informație “Cartonasele vor fi insotite de mai multe sugestii de jocuri.”. Eu nu am primit nimic pe lângă acest pachet de cartonașe, în luna martie. Spuneai că le-ai luat de curând. Tu ai primit?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.