Câteva motive să iubești viața, de Matt Haig - Editura Nemira ISBN: 978-606-43-0402-5

Câteva motive să iubești viața, de Matt Haig

La 24 de ani, lumea lui Matt Haig s-a prăbușit. Nu reușea să mai găsească niciun motiv pentru care să iubească viață. Aceasta este povestea adevărată a depresiei sale și a modului în care a reușit să depășească o boală care-l dusese în pragul sinuciderii.

Emoționantă, amuzantă și, în cele din urmă, optimistă, cartea lui Matt Haig depășește granițele memoir-ului sau ale volumelor self-help, devenind o pledoarie pentru a trăi mai frumos și, mai ales, pentru a ne ajuta să găsim câteva motive bune ca să iubim viața.

”Eu chiar cred asta cu adevărat pentru că, într-o anumită măsură, citind și scriind mi-am găsit un fel de salvare din întuneric. Încă de când am realizat că depresia mințea cu privire la viitor, mi-am dorit să scriu o carte despre experiența mea, pentru a înfrunta direct depresia și anxietatea. Prin urmare, această carte își propune două lucruri: să diminueze stigmatizarea și, poate cea mai idealistă ambiție, să încerce, și chiar să și reușească, să-i convingă pe oameni că priveliștea cea mai frumoasă nu o vezi de la baza muntelui.

Am scris asta fiindcă cele mai vechi dintre clișee rămân și cele mai adevărate. Timpul vindecă. La capătul tunelului chiar se află o luminiță, indiferent dacă o putem vedea sau nu. Și acolo se află mai multe lucruri bune decât crezi și mai multe finaluri fericite. Uneori, doar uneori, cuvintele pot să te elibereze.”, spune Matt Haig în Câteva motive să iubești viața (Reasons to Stay Alive).

”Depresia este o boală comună la nivel mondial, cu peste 300 de milioane de persoane afectate. Depresia este diferită de fluctuațiile obișnuite ale dispoziției și de răspunsurile emoționale scurte la provocările din viața de zi cu zi. Mai ales atunci când este de lungă durată și cu o intensitate moderată sau severă, depresia poate deveni o stare gravă de sănătate.

Poate provoca suferință persoanei afectate și o funcționare necorespunzătoare la locul de muncă, la școală și în familie. În cel mai rău caz, depresia poate duce la sinucidere. Aproape 800 000 de persoane mor din cauza sinuciderii în fiecare an. Sinuciderea este a doua cauză principală de deces la vârsta de 15-29 de ani.” Sursa: Organizația Mondială a Sănătății

Matt Haig a scris și cărțile pentru copii, ”Un băiat numit Crăciun”, ”Fetița care a salvat Crăciunul” și ”Eu si Moș Crăciun”.

Cartea, Câteva motive să iubești viața, o puteți cumpăra de pe libris.ro, nemira.ro, cartepedia.rocarturesti.ro, emag.ro.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.