Ziua lui Roald Dahl 2017, Roald Dahl Day Penguin Poster

Sărbătorim ziua lui Roald Dahl alături de eroii cărților sale

Astăzi, 13 septembrie, se împlinesc 101 ani de la nașterea lui Roald Dahl, unul dintre cei mai iubiți scriitori de cărți pentru copii.

Cărți precum Matilda, Marele uriaș prietenos și Domnul Fox, vulpoi fantastic sunt apreciate de copiii din toată lumea. Toate cărțile sale pentru copii au fost scrise din punctul de vedere al imaginației copilului și adesea umplute cu umor negru.

Pentru această zi specială se organizează diverse evenimente pentru copii, în școli și librării, cel puțin pe teritoriul Angliei, vizionarea filmelor la baza cărora stau poveștile lui Roald Dahl precum și Musical-ul Matilda (Vedeți mai jos un video de prezentare al acestui musical).

Au fost create statui LEGO pentru eroii cărților lui Roald Dahl, precum: Sophie din Marele uriaș prietenosMatilda, personajul din cartea cu același titlu, Charlie din Charlie și fabrica de ciocolată, James – personajul din James și piersica uriașă, GeorgeGeorge și miraculosul său medicament, Billy, personajul principal din cartea cu titlul în limba engleză, Billy and the Minpins.

Fiecare statuie se află în diverse locații ale Angliei, expuse timp de 2 luni de zile. De exemplu statuia LEGO a personajului Matilda, se află la Teatrul Cambridge din Londra, locul în care se organizează și Musical-ul Matilda (Matilda the Musical).

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20 carturesti.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.