Copiii au nevoie de mișcare, exerciții fizice pentru a se dezvolta fizic și mental. Ei trebuie să exploreze, să pună întrebări, să experimenteze, să descopere, să cânte, să danseze și să își imagineze tot felul de povești, năstrușnicii și activități. Multe dintre aceste activități menționate abundă în natură, în aer liber și sunt unele dintre numeroasele beneficii ale naturii.
Natura este surprinzătoare atât pentru noi adulții cât și pentru copiii noștri. Este o sursă de inspirație și, mai mult decât atât, este esențială pentru dezvoltarea lor sănătoasă. Numeroase studii arată că natura crește creativitatea copiilor și reduce stresul, printre multe alte beneficii ale acesteia.
La Editura Casa a apărut cartea interactivă cu ferestre Cine locuiește în grădina mea?, de Patricia Mennen și Steffen Walentowitz. Traducerea în limba română este realizată de Chiru Monica Elena. Este o carte destinată copiilor cu vârsta mai mare de 2 ani – pentru o mai bună înțelegere a ceea ce cuprinde aceasta: grădină, insecte, păsări – până la ce vârstă considerați voi, părinții că este timpul pentru o enciclopedie mai complexă pentru ei.
Cartea este împărțită în următoarele capitole:
Cine mișună prin grădină?
Cine ciripește în grădina noastră?
Cine se simte ca acasă în șopron?
Ce zumzăie și bâzâie prin grădină?
Cine se ascunde aici?
Ce animale trăiesc pe zidul de piatră?
Ce face ariciul în grădină?
Cine scormonește acolo?
Cuvinte cheie: măcăleandru, pitulice, arici, buburuză, frunze, albine, insecte, furnici, râme, șoricei, căsuță în copac, păianjen, limacși, lăcustă, șopârlă, pisică.
Ce minunată este natura și cât de multe sunt de explorat chiar și într-o grădină mică!
Cartea, Cine locuiește în grădină?, are formatul deja cunoscut nouă, cartonat integral cu clapete/ferestre pentru o distracție garantată și bineînțeles, copiii vor fi fi captivați minute în șir. Spirala metalică care leagă paginile cartonate ale acestei cărți, permite manevrarea lor fără a exista riscul să se desprindă de la prea mult citit/răsfoit.
Cărțile interactive îi ajută pe copii să-și dezvolte obiceiul de a citi și a învăța mereu lucruri noi, captându-le atenția puțin câte puțin, ca mai apoi să-i implice în descoperirea cărții. Totul se realizează prin joacă. Dacă textele sunt scurte sau informațiile sunt puține, dezvoltați subiectul cărților împreună cu copiii, cu ajutorul cunoștințelor voastre sau inspirați-vă din alte surse – motiv în plus să aduceți în preajmă alte cărți care vă pot fi de folos. În acest fel își vor dezvolta vocabularul.
Cartea interactivă cu clapete/ferestre poate să fie folosită încă de la cele mai fragede vârste. Încurajați copiii să caute imaginea ascunsă sub clapete. În acest fel, ei învață structura poveștii care îi ajută să-și îmbunătățească abilitățile de povestire.
Mulțumesc Editurii Casa pentru această carte care aparține colecției Junior (2-4 ani) de cărți cu ferestre.
Descoperiți pe blog mai multe cărți din această colecție de cărți cu ferestre/clapete, aici.
Fii primul care lasă un comentariu