Ciorile din Pearblossom, singura carte de copii scrisă de Aldous Huxley, editura Arthur

Ciorile din Pearblossom, singura carte de copii scrisă de Aldous Huxley, autorul romanului Minunata lume nouă

Ciorile din Pearblossom, de Aldous Huxley, este o povestioară pe cât de simplă, pe atât de plină de înțelesuri, apărută de curând la Editura Arthur, în colecția Vlad și Cartea cu Genius.

Cartea este despre o familie de ciori, care trăiesc într-un plop din Pearblossom. Într-o bună zi pe când se întorcea Amelia, doamna Cioară, de la magazin, dă peste vecinul lor, domnul Șarpe, exact în momentul în care acesta își lua micul-dejun cu ultimul ou din cuibul ei.

Ciorile din Pearblossom, de Aldous Huxley, singura carte de copii scrisă de acesta, Editura Arthur

Indignată că nu poate să-ți păstreze ouăle din cauza șarpelui, îi cere soțului să scape de șarpele nesuferit.

Abraham, domnul Cioară, nu acceptă ideile soției, care după părerea sa, nu are cele mai bune idei. Neștiind nici el ce ar trebui să facă în această situație, apelează la prietenul său, domnul Bufniț, un gânditor adevărat.

Ciorile din Pearblossom, de Aldous Huxley, Editura Arthur - Colecția Vlad și cartea cu Genius

Bătrânul Bufniț concepe un plan prin care ar putea să-i pună pofta-n cui șarpelui, însă acest lucru râmăne de văzut citind în continuare cărticica frumos ilustrată de Sophie Blackall.

Eu o recomand copiilor peste 7 ani, așa cum rezultă și din tag-urile de sub articol. Consider că nu va fi înțeleasă de copii mai mici, sau mai rău… morala și ideile din această carte cu subînțelesuri vor fi prost interpretate de copii și părinți. Misoginismul este des întâlnit în societate și trebuie explicat fetelor și băieților deopotrivă.

Ciorile din Pearblossom este singura carte pentru copii scrisă de către faimosul scriitor, eseist și critic britanic Aldous Huxley, dedicată nepoatei sale Olivia.

Ciorile din Pearblossom, de Aldous Huxley, Editura Arthur , ISBN: 978-606- 788-043-4

Pearblossom este chiar orășelul în care nepoții lui Huxley locuiau și unde împreună cu soția sa, Maria, își petreceau timpul plimbându-se prin deșertul care le era atât de drag.

Cartea i-a dăruit-o Oliviei de Crăciun iar în poveste, printre personaje se regăsesc și frățiorul său Siggy și vecinii acestora, domnul și doamna Yost.

Ciorile din Pearblossom, de Aldous Huxley, Editura Arthur , Traducerea de Laura Albulescu

După ce a murit Aldous, în 1963, povestea a fost dată uitării mulți ani. Din fericire, familia Yost avea o copie, căci, câțiva ani mai târziu, în focul care a mistuit casa lui Aldous Huxley, a ars și manuscrisul original – care îi fusese înapoiat lui Aldous cu rugămintea de a-l ilustra.

Ciorile din Pearblossom, de Aldous Huxley, Editura Arthur , Traducerea de Laura Albulescu

Prima ediție publicată în 1967 nu se mai retipărește, dar, datorită încântătoarelor ilustrații color ale lui Sophie Blackall, această operă pierdută a lui Aldous Huxley a renăscut!

Aldous Huxley

S-a născut în 1894 în Anglia și a studiat literatura engleză la Balliol College, Oxford. Cea mai cunoscută carte a lui este Minunata lume nouă, publicată în 1932.

Sophie Blackall

A ilustrat multe cărți îndrăgite de copii, printre care Ruby’s Wish, Finding Winnie și Baby Tree. Tatăl ei a ajuns într-o seară la o petrecere în timp ce Aldous Huxley pleca de acolo. Se poate să se fi întâlnit în hol, se poate să nu se fi întâlnit.

Ciorile din Pearblossom, de Aldous Huxley, Editura Arthur , Traducerea de Laura Albulescu

Sophie locuiește împreună cu copiii ei minunați, cu o pisică ușor confuză și cu câteva veverițe obraznice în New York.

Informațiile sunt furnizate din cartea Ciorile din Pearblossom, Aldous Huxley, Editura Arthur, 2016.

Detalii carte: ISBN: 978-606- 788-043-4 | Editura: Arthur | Traducere: Laura Albulescu | Copertă: cartonată | Număr pagini: 32 | Dimensiuni: 25×25 cm

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.