Coco. Un film plin de culoare și aventură de la Disney-Pixar

Coco este o nouă poveste scrisă de Disney/Pixar care va avea lansarea la cinema la final de octombrie, în primul rând, în Mexic, apoi în restul țărilor. Cel mai probabil la noi, va fi disponibil din ianuarie 2018. Program cinema, aici.

Coco, film animatie Disney Pixar

În ciuda generațiilor încurcate ale familiei sale, care disprețuiesc muzica, Miguel, un băiat de 12 ani, visează să devină un muzician cunoscut asemeni idolului său, Ernesto de la Cruz. Dornic să-și dovedească talentul, Miguel se va trezi purtat într-o țară uimitoare și plină de culoare, urmând un lanț misterios de evenimente.

Coco, film animatie Disney Pixar

De-a lungul drumului, el se întâlnește cu Hector, și împreună, se îndreaptă spre o călătorie extraordinară pentru a debloca povestea reală din spatele istoriei familiei lui Miguel. Astfel, poate, va descoperi care este legătura dintre el și cântărețul Ernesto de la Cruz.

Coco, film animatie Disney Pixar

Conceptul filmului este bazat pe sărbătoarea mexicană, El Día de Muertos. Tocmai pe acest considerent putem să spune că tonul în care este realizat filmul animat este unul întunecat dar și comic în același timp, bineînțeles. Membrii decedați ai familiei lui Miguel sunt redați într-un mod burlesc, dar sunt plini de căldură și simpatici, încât uităm că sunt practic niște zombi.

Crearea unui film care derivă din cultura mexicană, de către o companie americană cum este Disney, pe fondul actualului climat politic, nu este pierdut din vedere de către Adrian Molina, scenaristul filmului, care speră că acest film animat, Coco, poate acționa ca un “vehicul pentru crearea simpatiei” în rândul publicului american. *

“Fiind capabil să prezinte o familie mexicană și o poveste mexicană și având oameni din întreaga lume să se îndrăgostească de acele personaje – cred că acest film are multe de făcut în ceea ce privește crearea de conexiuni”, spune Molina. Sursa: theguardian.com

Filmul Coco dublat în limba română îl puteți cumpăra de pe carturesti.ro sau emag.ro.

Cartea Coco. Povestea filmului, de la editura Litera, o puteți găsi pe cartepedia.rocarturesti.ro, libris.ro.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.