rietena mea Conni e bolnavă și Învață despre coronavirus - Editura Casa

Conni e bolnavă | Conni învață despre Coronavirus. Două cărți despre viruși, răceli și despre cât este de firesc să mergem la medic | Editura Casa

Ultimele cărți ale seriei Prietena mea Conni, de la Editura Casa, ne prezintă pe înțelesul copiilor cum stă treaba cu o răceală zdravănă care se lasă cu febră în Conni e bolnavă, precum și ce înseamnă Coronavirusul în Conni învață despre Coronavirus – carte menită să vină în ajutorul părinților pentru a le explica copiilor situația actuală cu care ne confruntăm.

Conni e bolnavă

Mama este pregătită să plece pentru câteva zile în interes de serviciu, iar tata rămâne acasă cu Conni și frățiorul ei. Acest lucru nu ar fi fost deloc nelalocul lui, dacă, între timp, Conni nu s-ar fi răcit, exact când e mama plecată. Din fericire, tata nu este ușor de intimidat chiar dacă ea are febră și Iacob, bebelușul se plimbă în fundul gol prin casă cu scutecul în mână. Și ce bine este când bunica poate să sară în ajutor, sau și mai bine, să ajungă mama înapoi acasă! Vă este cunoscută o astfel de situație?

Conni e bolnavă - Prietena mea Conni - Editura Casa

Conni e bolnavă - Prietena mea Conni - Editura Casa

Conni e bolnavă - Prietena mea Conni - Editura Casa

Un subiect serios, scris cu umor de situație, pe înțelesul copiilor mici și foarte mici. Partea în care Conni merge la medic este foarte bună de studiat vizual alături de copii pentru că le arată exact ceea ce vor întâmpina în momentul unui consult, dacă au cumva teamă de medic: verificarea inimii și a plămânilor cu stetoscopul, verificarea gâtului de o posibilă inflamație. Apoi Conni primește tratament de la medic. Va descoperi că siropul nu este atât de rău, luat cu lingurița.

Unde o găsiți online? Pe edituracasa.ro.

rietena mea Conni e bolnavă și Învață despre coronavirus - Editura Casa

Conni învață despre Coronavirus

Conni ar dori să se distreze din nou cu prietenii ei, să facă împreună sport sau să se bălăcească în piscină. Dar mama și tata îi spun că acest lucru nu este încă posibil din cauza Coronavirusului, care este foarte contagios și te poate îmbolnăvi.

Din fericire, te poți proteja dacă respecți câteva reguli simple. Și împreună nu este chiar atât de dificil, crede Conni! Va fi bine!

Conni învață despre Coronavirus - Prietena mea Conni - Editura Casa Conni învață despre Coronavirus - Prietena mea Conni - Editura Casa Conni învață despre Coronavirus - Prietena mea Conni - Editura Casa

Conni va învăța ce sunt virușii, de ce sunt mai afectați cei în vârstă de acest virus nou, de ce trebuie să ne spălăm des pe mâini și de ce este indicat să purtăm masca.

Unde o găsiți online? Pe edituracasa.ro.

Copiii se pot regăsi cu ușurință în poveștile acestei fetițe cu păr bălai, Conni fiind rapid îndrăgită de micuți, putând fi un exemplu pozitiv de urmat. Fiecare poveste este o situație sau un moment din viața copiilor și a părinților, prezentată într-o manieră cât mai naturală, reală și pe înțelesul lor.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.