Conni își serbează ziua de naștere, de Liane Schneider și Eva Wenzel-Bürger | Editura Casa

Conni își serbează ziua de naștere, de Liane Schneider și Eva Wenzel-Bürger | Editura Casa

Conni este fericită. Alături de mama, ea pregătește invitațiile pentru petrecerea de ziua ei de naștere, prăjiturile pe care le va duce la grădiniță și tortul pentru invitați. În ziua cea mare, ziua mult așteptată, Conni despachetează cadourile primite de la părinți, iar la grădiniță colegii și educatoarea o serbează foarte frumos cu prăjituri, clasicul “La mulți ani” și jocurile preferate de ea.

Ar mai avea un singur lucru de făcut acasă, înainte să apară invitații aleși cu greu – mama spunându-i că va trebui să invite acasă doar câțiva colegi și prieteni -, și anume, să decoreze casa pentru petrecere. Însă timpul trece atât de greu până când vor ajunge ceilalți copii la petrecere!

Conni își serbează ziua de naștere, de Liane Schneider și Eva Wenzel-Bürger | Editura CasaConni își serbează ziua de naștere, de Liane Schneider și Eva Wenzel-Bürger | Editura Casa

Alături de Conni, copiii vor descoperi cum se pregătește ea de aniversare, cum se implică de fapt să pregătească alături de mama prăjiturile, invitațiile – așa, cot la cot, muncind pentru a se bucura de propria aniversare.

Conni își serbează ziua de naștere, de Liane Schneider și Eva Wenzel-Bürger | Editura Casa

Pe lângă această carte, în momentul în care scriu acest articol, cunosc din seria Prietena mea Conni următoarele cărți care mi-au plăcut: Conni și olița, care a avut partea sa de ajutor pentru împrietenirea fetiței mele cu olița, Conni e bolnavă, la care a stat foarte atentă să citim împreună, ea fiind toată ziua cu stetoscopul în mână ca să își consulte surioara mai mică și ursuleții, Conni învață despre coronavirus, pe care o recomand copiilor care merg deja la grădiniță și la școală, și sunt capabili să înțeleagă subiectul.

Conni își serbează ziua de naștere, de Liane Schneider și Eva Wenzel-Bürger | Editura Casa

Conni își serbează ziua de naștere este cartea cu numărul 21 a seriei Prietena mea Conni.

Ce mi se pare foarte interesant la această serie este faptul că ai noștri copii se pot regăsi cu ușurință în poveștile acestei fetițe cu păr bălai, Conni fiind rapid îndrăgită de micuți, putând fi un exemplu pozitiv de urmat. Fiecare poveste este o situație sau un moment din viața copiilor și a părinților, prezentată într-o manieră cât mai naturală, reală și pe înțelesul lor.

Unde o găsiți online? Pe edituracasa.ro.
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.