Copiii pădurii, de Elsa Beskow | Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-8544-28-1

Copiii pădurii, de Elsa Beskow. Despre natură, joc liber, altruism și responsabilitate | Editura Cartea Copiilor

În adâncul pădurii se spune că trăiesc numeroase familii de spiriduși, alături de zâne, troli, bufnițe înțelepte și veverițe jucăușe. Elsa Beskow ne descrie foarte frumos viața unei familii de spiriduși cu copii, care trec prin toate cele patru anotimpuri în mijlocul naturii. Cu ce se hrănesc, cum se joacă, ce activități fac, cu ce se îmbracă și, un aspect foarte important, cum sunt educați acești spiriduși, aflăm numaidecât.

Cert este că spiridușii se comportă ca niște pui de oameni: aleargă, se ascund, strigă, se bălăcesc în bălți și în râu, sar, se murdăresc, descoperă natura și viața – exact ceea ce este normal să facă un copil mic. Bineînțeles, nu sunt certați pentru orice boacănă și sunt lăsați să se joace în voie – jocul liber. Aceștia se duc și la școala din pădure, alături de toți puii de animale, își ajută părinții la strânsul proviziilor pentru iarnă, se ajută între ei sau pe alte viețuitoare.

Copiii pădurii, de Elsa Beskow | Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-8544-28-1

Copiii pădurii, de Elsa Beskow | Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-8544-28-1

Cartea aceasta atât de frumos ilustrată și cu un print excelent este despre natură, responsabilitate și jocul liber al copiilor. Este despre cât de importantă este armonia în familie și cât de fericiți pot să fie copiii atunci când le suntem aproape când au nevoie de noi, părinții, atunci când le arătăm iubirea și aprecierea noastră; despre jocul liber menționat mai sus, atât de important dezvoltării emoționale a copiilor, printre altele; despre altruism și nu în ultimul rând, despre responsabilizarea copiilor începând de la vârste fragede, în funcție de etapele de dezvoltare ale acestora.

Copiii pădurii, de Elsa Beskow | Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-8544-28-1

Stilul ilustrațiilor create de Elsa Beskow a dominat cărțile pentru copii din literatura suedeză timp de o jumătate de secol și a devenit o sursă de inspirație pentru mulți artiști. În 1952, aceasta a fost răsplătită în Suedia cu premiul Nils Holgersson Plaque pentru întreaga activitate.

Copiii pădurii a fost tipărită prima dată în anul 1910 în Suedia. Ediția în limba română, prezentată în acest articol, aparține editurii Cartea Copiilor din anul 2016 și este tradusă de Claudia Nystrand.

Coperta este cartonată iar paginile interioare sunt mate, cu ilustrații alb-negru pe pagina din stânga și color în dreapta. Formatul cărții este destul de mare, de tipul landscape.

Găsiți cartea, Copiii pădurii, online pe portocala-albastra.ro, carturesti.rolibris.ro, librarie.net, libhumanitas.ro, books-express.ro (limba engleză și germană)

Copiii pădurii, de Elsa Beskow | Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-8544-28-1

Copiii pădurii, de Elsa Beskow | Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-8544-28-1

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 4 Comentarii
 1. Daniela Neacsu Răspude

  Buna Madalina. Cartea e delicioasa, ai achizitionat-o anul acesta? Daca da, poti sa-mi spui, te rog, unde ai gasit-o? Iti multumesc!

  • Mădălina Păun Răspude

   Bună, Daniela! Am cumpărat cartea anul trecut. Peste tot pare stoc epuizat la carte. Dacă va fi retipărită, cu siguranță voi adăuga vestea la acest articol despre carte, în ce librării va fi disponibilă, mai ales că o voi achiziționa și eu pentru librăria acestui blog. Te voi anunța și aici, că reply la acest mesaj. Cartea este extrem de frumoasă și valoroasă pentru copii. Weekend plăcut!

 2. Daniela Neacsu Răspude

  Iti multumesc, Madalina, te voi urmari cu drag si cu mare interes in continuare, imi plac mult si ma inspira recomandarile tale de carti pentru copii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.