Coronița, de Bianca Mereuță și Aliona Bereghici - Editura Signatura

Coronița, de Bianca Mereuță și Aliona Bereghici. Înapoi în copilărie

Alex a avut un vis, un vis frumos în care toți copiii din clasă primesc o coroniță de flori la final de an școlar. Astfel, acesta va enumera calitățile colegilor și se gândește ce flori ar fi mai potrivite pentru a realiza o coroniță pentru fiecare copil în parte. Surpriza apare atunci când băiatul merge la școală, iar învățătoarea îi așteaptă pe toți copiii, cu un braț plin de flori.

Coronița, de Bianca Mereuță și Aliona Bereghici - Editura Signatura

Nu mai rețin cum arăta coronița făcută de mama în școala primară, știu doar că a pus multă dragoste și mândrie în realizarea ei. Mai știu că aveam trac datorită tuturor oamenilor aflați în curtea școlii și multe emoții. Lumea era agitată. Știu doar cum m-am simțit eu, însă…cum s-au simțit și ceilalți copii, cei care nu au avut o coroniță, doar pentru că se aflau puțin sau mai mult sub limita mediilor premianților? Cei care au muncit poate la fel de mult, să învețe, să-și facă părinții mândri. Cei care au multe alte calități și talente, însă normele din școli nu le permit să iasă în evidență. Cum se poate simți asta de către un copil aflat la început de drum, în școală, sau ce consecințe poate avea pe viitor?

Coronița, de Bianca Mereuță și Aliona Bereghici - Editura Signatura

O carte minunat ilustrată, plină de culoare, care reușește prin puține cuvinte să insufle și să încurajeze bunătatea în rândul celor mici. Și mai reușește două lucruri: să ne transporte înapoi în copilărie în anii de școală, apoi să ne pună puțin pe gânduri pe noi, părinții, despre cerințele pe care le avem de la copiii noștri.

Coronița, de Bianca Mereuță și Aliona Bereghici - Editura Signatura

Cartea este scrisă de Bianca Mereuță și ilustrată de Aliona Bereghici – Editura Signatura, 2019.

Coronița este minunată să o cititm împreună cu copiii noștri. Poate fi un dar minunat pentru aceștia, cu ocazia finalului de an școlar.

Coronița, de Bianca Mereuță și Aliona Bereghici - Editura Signatura

Mai multe detalii puteți urmări pe site-ul editurii Signatura sau pagina de Facebook a acesteia.

Unde o mai găsiți online? Pe librarie.net, libris.ro, carturesti.ro

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.