De ce este omătul alb, de Heinz Janisch și Silke Leffler – Editura Signatura ISBN: 978-606-94615-4-9

De ce este omătul alb, de Heinz Janisch și Silke Leffler – Editura Signatura. O carte despre bucuria de a dărui

Cu multă vreme în urmă, omătul era transparent, ca vântul. Așa că a mers la florile de pe pajiște și le-a întrebat dacă i-ar putea da câte puțin din culoarea lor. A întrebat toporașul, floarea-soarelui, trandafirul și albăstreaua, a întrebat chiar și iarba, dar numai plăpândul ghiocel i-a dăruit culoarea lui.

Și astfel a devenit omătul alb și strălucitor.

De ce este omătul alb, de Heinz Janisch și Silke Leffler – Editura Signatura ISBN: 978-606-94615-4-9

Cartea, De ce este omătul alb, este despre bucuria de a dărui și despre cum dăruirea creează relații.

De ce este omătul alb, de Heinz Janisch și Silke Leffler – Editura Signatura ISBN: 978-606-94615-4-9

Aș întinde puțin plapuma de nea și aș spune că această carte este o poveste în ramă. Mira și tatăl său, cu care are o legătură frumoasă și specială, se pregătesc de povestea de noapte bună. Mira se așază frumos la geam cu păturica și așteaptă ca tatăl ei să-i spună o povestei. Astfel, acesta începe să-și imagineze povestea culorii omătului. La încheiere, Mira promite că în seara următoare, ea va fi cea care va povesti despre omăt, semn că au un ritual frumos în fiecare seară.

De ce este omătul alb, de Heinz Janisch și Silke Leffler – Editura Signatura ISBN: 978-606-94615-4-9

Cartea are un format mare, cu copertă cartonată și pagini cu hârtie offset – pagini mate, mai grosute decât am fost obișnuiți cu ceea ce cumpărăm într-un procent foarte mare de pe piața editurilor românești. Denotă calitate și sper să avem parte de acum încolo de cât mai multe astfel de cărți.

Cartea are un format mare, cu copertă cartonată și pagini cu hârtie offset - pagini mate, mai grosute decât am fost obișnuiți cu ceea ce cumpărăm într-un procent foarte mare de pe piața editurilor românești. Denotă calitate și sper să avem parte de acum încolo de cât mai multe astfel de cărți.

Ilustrațiile sunt absolut superbe, iar pe ilustratoarea austriacă, Silke Leffler, o cunoaștem și datorită cărții Balul florilor (Editura Cartea Copiilor), despre care puteți citi și vedea imagini, aici.

Găsiți cartea pe librarie.net, libris.ro, carturesti.ro
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.