Brigitte Weninger - Eve Tharlet

De ce vă certați, Matei? de Brigitte Weninger

De ce vă certați, Matei? de Brigitte Weninger Votul meu: 5 din 5

Copilărie, joacă și inocență. Toate acestea îmi sunt inspirate de cartea De ce vă certați, Matei? de Brigitte Weninger și Eve Tharlet, apărută la editura Nemira în colecția Nemi.

Sentimentul de voie bună, contrar titlului, persistă pe parcursul celor 32 de pagini frumos ilustrate de Eve Tharlet.

Cine nu s-a certat când a fost mic cu prietena/prietenul de la bloc? Cât de des ați spun părinților că nu veți mai vorbi niciodată, sub nicio formă cu prietenul cu care v-ați certat la locul de joacă? Mama, bineînțeles, trebuia să afle toate năzbâtiile noastre.

De ce va certati, Matei? - Brigitte Weninger - Ilustratie Eve Tharlet

Ceea ce e frumos totuși, e că de fiecare dată se uita totul. Nu ne-au marcat acele certuri. Toate motivele de ceartă au fost date uitării, poate chiar din clipa următoare. Nu ne-a mai păsat de nimic și ne-am reluat prietenia ca și când nimic nu s-a întâmplat.

– Te-ai jucat cu Edi? s-a mirat mama. Credeam că v-ați certat.
– Ah, asta a fost de mult, a răspuns Matei. Acum suntem iarăși cei mai buni prieteni din lume.

Oare suntem capabili să facem asta chiar și acum când suntem mari? Să nu purtăm resentimente sau să nu fim defensivi în momentul în care ne certăm cu cineva, chiar și pentru cea mai minusculă chestiune? Posibil, atât timp cât există respect între persoanele în cauză.

De ce va certati, Matei? - Brigitte Weninger - Eve Tharlet - Nemira | ISBN: 978-606-758-631-2

Eroii poveștii, De ce vă certați, Matei?, Matei și Edi se decid să lanseze cea mai frumoasă bărcuța construită de către Matei, însă mai au nevoie doar de un baraj. Sarcina construirii acestuia îi este încredințată lui Edi, care își va supăra cel mai bun prieten în momentul în care, barajul cedează, iar bărcuța este luată de ape.

Deși are o jucărie cu personalitate, pe Nicușor, Matei va descoperi curând că nu este amuzant să te joci singur și că un prieten adevărat găsește întotdeauna puterea să ierte.

Acum la final aș reciti de nenumărate ori această carte plină de culori și farmec pentru ideea frumoasă și pentru toate aducerile aminte din acele vremuri naive și pline de inocență ale copilăriei mele.

M-ar bucura enorm dacă editura Nemira ar continua seria de povești ale autoarei Brigitte Weninger.

Cartea o puteți achiziționa de pe nemira.ro, librarie.net, carturesti.ro, libris.ro, libhumanitas.ro

Detalii carte: Titlu original: Pauli, Streit mit Edi | Colecția Nemi | Editura Nemira | ISBN: 978-606-758-631-2 | Traducător: Cristina Nan | Format: Paperback | Dimensiuni: 215 x 255 mm | Nr. pagini: 32 | Vârsta: 3+ ani

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 4 Comentarii
  1. Corina Paun Răspude

    Copilaria cea mai frumoasa perioada din viata, ce bine ar fi daca am putea pastra inocenta copilariei pe parcursul intregii vieti!

  2. Pingback: Am o surioară! de Catherine Leblanc și Eve Tharlet. O carte educativă, ilustrată, de la Editura DPH – Book Style

  3. Pingback: Matei o iubește pe mami, de Brigitte Weninger și Eve Tharlet – Book Style

  4. Pingback: Iepurașul Matei sărbătorește Paștele – Book Style

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.