Domnișoara Miau, de Annie M.G. Schmidt | Editura Arthur

Domnișoara Miau, de Annie M.G. Schmidt | Editura Arthur

Tibbe adoră pisicile. Ar scrie articole la ziar despre ele la nesfârșit, însă pe când îi era lumea mai dragă și se simțea confortabil în oaza lui de liniște și siguranță, este chemat în biroul șefului – articolele despre pisicuțele cartierului sunt ele simpatice, dar în ritmul acesta își va pierde locul de muncă. Tibbe are acum de ales: ori va scrie ceva mult mai interesant pentru locuitorii orașului, ori va trebui să plece de la ziar.

Domnișoara Miau, de Annie M.G. Schmidt | Editura Arthur

Fiind lipsit de îndrăzneală și foarte rușinos să intre în discuții cu oamenii pentru a afla noutăți sau curiozități din orășel, acesta își pierde orice urmă de speranță că va mai avea un loc de muncă la ziar. Dar, este și un om norocos pentru că tocmai în acea zi îi apare în cale o minune de pisică, sau … stați așa… o fată pisicoasă, care face chestii pisicești!

Din acel moment viața lui Tibbe se schimbă datorită domnișoarei Miau, care este de fapt o pisică transformată peste noapte în om. Cum s-a întâmplat una ca asta, veți afla doar spre finalul cărții! Cert este că Tibbe învață să fie tot mai îndrăzneț, iar articolele de ziar nu întârzie să apară cu picanteriile cartierului, aflate de la pisici prin intermediul domnișoarei Miau. Cine știe … poate chiar și iubirea îi dă aripi, să simtă că poate muta munții din loc, iar Miau va fi nevoită să decidă dacă rămâne pisică sau om!?

Domnișoara Miau, de Annie M.G. Schmidt | Editura Arthur

Domnișoara Miau, de Annie M.G. Schmidt | Editura Arthur

Domnișoara Miau la mansardă

Domnișoara Miau este o carte foarte faină despre prietenie; despre comunitate și importanța interacțiunii cu cei din jur; despre viață în general, cu frustrări și neputințe – încadrate perfect într-un orășel micuț plin de pisicuțe bârfitoare, dornice să-l ajute pe ziaristul Tibbe, într-o poveste cu mult umor și replici savuroase pline de sarcasm.

Traducerea este impecabilă, iar stilul scriitoarei K.J. Mecklenfeld se recunoaște cu ușurință în traducerea acestei cărți. Vă recomand cu mare drag și cărțile scrise de autoarea K.J. Mecklenfeld

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.