Carti interactive bebe - carte puzzle -carte cu sunete - Ferma vorbitoare - Tractorasul de la ferma

Două cărți interactive pentru copii, cu animalele de la fermă (1 an +)

Unii oameni ar putea să nu înțeleagă importanța lecturii în viața și dezvoltarea bebelușilor. Posibil să fi auzit argumente precum: “e prea mic să înțeleagă ceva”, “las’ că are vreme la școală să tot citească”, “nu mai este vreme și de citit” sau “seara, de-abia aștept să adoarmă, nu mai avem chef să-i citim”.

Este adevărat. Poate nu înțeleg bebelușii ce este o carte sau nu au răbdarea aceea de a sta locului să citim împreună cu ei o poveste mai lungă sau poate chiar și una mai scurtă, însă este un început, o pârghie spre o mare de cuvinte – cuvinte pe care nu le aud dintr-o simplă conversație pe care o purtăm în casă cu aceștia.

Începerea unui obicei de a citi copilului de la o vârstă cât mai fragedă este benefică pentru acesta, iar pas cu pas, lectura va fi una dintre activitățile de zi cu zi. Dar cum procedăm să le captăm atenția firavă și să fie entuziasmați de cărți?

Carti interactive bebe - carte puzzle -carte cu sunete - Ferma vorbitoare - Tractorasul de la ferma

Bebelușii sunt încântați de cărțile interactive, cu imagini și sunete ale animalelor, în special, de cărțile cartonate integral cu paginile de diferite forme, cu jucării de deget incluse, de cele cu ferestre pe care să le deschidă și să găsească ei obiectele și animăluțele ascunse, sau de cele cu diverse mecanisme.

Astfel veți transforma lectura într-o activitate plăcută, văzută ca o joacă de către cei mici. Sunt excluse cărțile fără imagini, lipsite de culoare (și aici nu mă refer la cărțile cu imagini alb-negru, necesare primelor luni din viață). Acestea nu vor reprezenta interes pentru micuți.

Olivia (1 an și jumătate) este încântată de aceste două cărți: Ferma vorbitoare – carte cu sunete și Tractorașul de la fermă – carte puzzle, de la Editura Litera.

Nu vă pot garanta că aceste cărți nu se vor afla pe lista cărților preferate ale copiilor voștri și nu veți auzi iar și iar aceleași sunete sau nu veți avea piese de puzzle împrăștiate pe covor.

Ferma vorbitoare – carte cu sunete

Cartea conține 60 de sunete reale de animale, păsări, insecte, mașinării si obiecte pe care le întâlnim la o fermă.

Are coperta cartonată iar paginile nu sunt cartonate și ele la rândul lor, însă sunt dintr-un material rezistent, lucioase, plastifiate.

Informațiile de cultură generală nu sunt tocmai pentru copiii sub 1 an, așa că ne putem rezuma doar la enumerarea animalelor și la sunetele produse de acestea, în acest caz. Posibil să fie necesară o presiune mai mare pe zonele marcate pentru sunet.

Ferma vorbitoare - carte cu sunete - editura litera

Este împărțită pe categorii precum: La fermă, Păsări de curte, În ogradă, În grădină, Pe pajiște, La lac și Utilaje agricole.

Ferma vorbitoare - carte cu sunete - editura litera

Imaginile sunt foarte frumoase, reale, cu animale, păsări, insecte, mașinării și obiecte întâlnite la sat, la fermă. Grafica este de asemenea foarte reușită.

Ferma vorbitoare - carte cu sunete - editura litera

Ferma vorbitoare (Colecția ”bebe învață” Ed. Litera) o puteți cumpăra de pe cartepedia.ro, carturesti.ro, libris.ro, elefant.ro, noriel.ro.

Ferma vorbitoare - carte cu sunete - editura litera

Tractorașul de la fermă – carte puzzle

Cartea puzzle este cartonată integral, potrivită pentru mânuțele celor mici, cu colțurile rotunjite.

Tractorasul de la ferma - carte puzzle - bebe invata - editura litera

Conține un dialog între o văcuță și restul animalelor de la fermă (oaia, rața, calul, țapul) pe care le invită să o ajute să culeagă mere.

Tractorasul de la ferma - carte puzzle - bebe invata - editura litera

După fiecare pagină cu text (foarte puțin) este o piesă puzzle care va fi scoasă și cu care vom forma un tractoraș cu remorcuță.

Tractorasul de la ferma - carte puzzle - bebe invata - editura litera

Ultima piesă este cea cu țapul. Se pare că merele nu sunt tocmai în siguranță în remorca lui. Oare ce idee năstrușnică are acesta?

Tractorasul de la ferma - carte puzzle - bebe invata - editura litera

Ambele cărți vor fi utile pentru dezvoltarea coordonării ochi-mână, a asocierilor, a primelor cuvinte și a abilității de voorbire.

Tractorașul de la fermă (Colecția ”bebe învață” Ed. Litera) o puteți cumpăra de pe litera.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, libris.ro, elefant.ro

 

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20 carturesti.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.