După ce te-am pierdut, Jojo Moyes - After you - Editura Litera Recenzie carte

După ce te-am pierdut – optimism și melancolie într-un singur roman, de Jojo Moyes

După ce te-am pierdut – optimism și melancolie într-un singur roman, de Jojo Moyes Votul meu: 3.5 din 5

Înainte să te cunosc.

Înainte să te cunosc este o poveste frumoasă, scrisă de Jojo Moyes cu ingredinte caracteristice precum umorul, sarcasmul, dragostea, melancolia și descrierea claselor sociale. Louisa Clark ajunge să fie îngrijitoarea lui Will Traynor, un bărbat cu un caracter puternic deși are probleme grave de sănătate.

Se îndrăgostește iremediabil de acesta după ce ajunge să-l cunoască zi de zi, puțin câte puțin, în funcție de cum îi permite Will să îl descopere, în momentele sale rele sau mai puțin rele.

Alături de Will, Louisa începe să se descopere chiar ș pe sine. Îndrumată de Will, Lou pare să își dea seama încotro ar trebui să se îndrepte viața ei, ea fiind complet debusolată. Lucrurile nu par să decurgă cum își imaginează Lou, iar decizia lui Will e devastatoare atât pentru familia lui cât și pentru Louisa.

După ce te-am pierdut.

Cartea După ce te-am pierdut este o continuare la Înainte să te cunosc, a poveștii lui Lou, la o diferență de 18 luni de la tristul eveniment legat de Will.

Louisa Clark a călătorit, și-a cumpărat un apartament în Londra, a bifat tot ceea ce Will i-a transmis printr-o ultimă scrisoare, taskuri ce ar fi trebuit să o facă fericită și împlinită, dar…întotdeauna există un “dar”, ceva lipsește… Lou simte că viața ei e în continuare un haos, din care lipsește ceva esențial: Will.

Încă nu a depășit momentul și începe să frecventeze un grup de sprijin psihologic. Și de parcă nu ar fi de ajuns, are un accident de pe terasa blocului.

După ce te-am pierdut, Jojo Moyes - After you - Editura Litera Recenzie carte

„Amuzant, surprinzător și emoționant, cu personaje care inspiră în același timp optimism și melancolie… Un roman provocator și captivant, care reușește să surprindă întreaga complexitate a iubirii.“ – People Magazine

După ce te-am pierdut, Jojo Moyes - After you - Editura Litera Recenzie carte

Să fie oare un accident sau cineva e vinovat de faptul că ea cade? …Eh, totuși nu este un roman polițist… Apare în peisaj o persoană care declară că este  rudă cu Will. Lou va trebui să decidă dacă se va implica în viața acestei persoane sau va rămâne retrasă în viața ei monotonă. Oare dragostea apare de unde nu s-ar aștepta? Ei bine, citiți romanul și veți vedea.

Fiind un roman chic-lit s-a citit incredibil de repede, însă nu pot să nu remarc faptul că prima carte a fost mult mai frumos scrisă, mai emoționantă.

Au existat momente în care aș fi vrut să treacă cât mai repede filele despre această rudă a lui Will, în care Jojo Moyes a încercat să portretizeze adolescentul zilelor noastre, și să se bazeze mai mult pe cealaltă parte în care Louisa ar avea o nouă șansă să simtă fiorii unei noi iubiri.

După ce te-am pierdut, Jojo Moyes - After you - Editura Litera Recenzie carte

Jojo Moyes nu uită nici de această dată să introducă în roman fragmente despre viața de familie, despre neglijența părinților față de copii, despre dinamica destinului, despre dorințe și împliniri, dar și despre lucrurile simple care contează în viață și care îți aduc fericire.

Louisa ca și narator nu este destul de distractivă de data aceasta, dar paginile finale, optimiste sugerează că aventurile ei pot continua într-o altă carte. We’ll see.

Cartea o puteti cumpăra de pe litera.ro, cartepedia.ro, libris.ro, carturesti.ro, elefant.ro, elefant.md.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 2 Comentarii
  1. Pingback: După ce te-am pierdut – After you, de Jojo Moyes – Book Style

  2. Pingback: Eu, și totuși alta – Still me, de Jojo Moyes. Povestea Louisei Clark continuă în al treilea volum – Book Style

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.