Gata cu bătaia!, de Caroline Pellissier, Virginie Aladjidi și Kei Lam - Editura RP Editor

Gata cu bătaia!, de Caroline Pellissier, Virginie Aladjidi și Kei Lam – Editura RP Editor

Gata cu bătaia! este o poveste scrisă cu sprijinul instructorilor certificați ai Centrului pentru Comunicarea Nonviolentă din Franța, despre comunicarea pașnică explicată copiilor.

În savana africană există un salcâm maiestuos, la umbra căruia se află Nico, Jony și Alfred. La un moment dat, Nico (șacalul) este trezit de zgomotul produs de ceilalți doi (maimuța și zebra) și dintr-o dată se simte foarte furios. Atât de furios, că în momentul în care le cere acestora să plece de lângă salcâmul SĂU, devine violent, atât verbal cât și fizic.

Zebra se macină în interior, nefiind o fire vulcanică precum șacalul și maimuța. Noroc cu Tereza, girafa cu fire calmă, care, cu fermitate în voce, propune să se așeze toți sub salcâm și să își exprime opiniile pe rând, fiecare având posibilitatea să asculte și să fie ascultat.

Comunicăm pașnic atunci când înțelegem în primul rând ce simțim noi, apoi, fiind calmi vom înțelege ce simt ceilalți din jurul nostru, și astfel vom găsi soluții într-un mod nonviolent în diverse situații.

Gata cu bătaia!, de Caroline Pellissier, Virginie Aladjidi și Kei Lam - Editura RP Editor

Ilustrațiile create de Kei Lam sunt vii, expresive. Emană furia, violența și calmul în diversele situații în care se află personajele acestei cărți.

Pe autoarea Caroline Pellissier o cunoaștem în România și datorită cărții “Marea întrebare a micului Cameleon“.

Traducerea este realizată de Rodica Plugaru.

Vârstă recomandată: 5 ani +
Coperta este cartonată, iar hârtia este mată.

Unde găsiți cărțile editurii RP Editor online? Pe carturesti.ro, librarie.net, libris.ro

Gata cu bătaia!, de Caroline Pellissier, Virginie Aladjidi și Kei Lam - Editura RP Editor

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.