Hainele noi ale lui Pelle, de Elsa Beskow, Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-8544-49-6

Hainele noi ale lui Pelle, de Elsa Beskow

Hainele noi ale lui Pelle, este povestea scrisă și ilustrată de Elsa Beskow, despre un băiețel din Suedia, alături de care, copiii vor învăța că lucrurile materiale – o nouă jucărie, o nouă haină, o nouă tehnologie – se obțin prin muncă, sau vor trebui să dea ceva la schimb – să fie cuminți, să-și ajute părinții la treburile gospodărești și cel mai important este să fie recunoscători pentru ceea ce primesc, indiferent că este ieftin sau scump. Nu este suficient doar să ceară ceva părinților și să obțină totul ca prin magie.

Este o carte minunată, educativă prin conținut.

Este primăvară, iar Pelle a mai crescut puțin. În același ritm, hainele lui s-au micșorat și are nevoie de altele noi. Astfel că tunde oaia pe care o primise în dar, cu speranța că își va croi haine noi.

Hainele noi ale lui Pelle, de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-8544-49-6

Însă blana trebuie prelucrată pentru a se transforma în hăinuțe noi pentru Pelle, iar acesta are nevoie de ajutor de la mai multe persoane: bunicile să-l ajute cu pieptănatul și torsul lânii, vecinul îl ajută cu procurarea vopselei, mama cu țesutul, iar croitorul îi va coase noul costumaș albastru.

Hainele noi ale lui Pelle, de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-8544-49-6

În schimbul acestor îndeletniciri, Pelle, recunoscător, ajută la rândul său aceste persoane: muncește în grădină, are grijă de frățiori, aduce provizii de lemne în casă și hrănește animalele. Totul în limita forțelor proprii pe care, poate, nu știa că le deține. Astfel capătă încredere și în forțele proprii dar este și mândru la final că a contribuit așa cum a putut și el, la crearea noul costum.

Hainele noi ale lui Pelle, de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-8544-49-6

Textul este scurt și la obiect, pe înțelesul tutuor copiilor, fără a intra în foarte multe detalii care ar distrage atenția de la mesajul poveștii.

Ilustrațiile create de Elsa Beskow sunt absolut minunate. Fiecare detaliu al ilustrațiilor evocă viața la țară, fiind o plăcere să le privești și să rememorezi amintiri ale copilăriei, alături de bunici.

Hainele noi ale lui Pelle, de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-8544-49-6

Cartea are un format mare, cu copertă cartonată. Paginile sunt legate foarte bine. Textul are un font mare, ușor de citit. Este perfectă pentru un cadou făcut micuților voștri, fie că vă plac poveștile Elsei Beskow, fie că doriți să transmiteți un astfel de mesaj pozitiv acestora.

Hainele noi ale lui Pelle, de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-8544-49-6

Pentru mai multe detalii despre cartea Hainele noi ale lui Pelle, accesați site-ul Editurii Cartea Copiilor.

Cartea, Hainele noi ale lui Pelle, poate fi cumpărată și de pe carturesti.ro, cartepedia.ro, libris.ro, books-express.ro
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20 carturesti.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.