Harry Potter and the Cursed Child. ISBN 9780751565355

Harry Potter și copilul blestemat. Scenariul piesei de teatru în limba engleză

Harry Potter și copilul blestemat. Scenariul piesei de teatru în limba engleză Votul meu: 5 din 5

Povestea Harry Potter și copilul blestemat este plasată la 19 ani după cele petrecute în Talismanele Morții.

Harry Potter are acum 37 de ani, este căsătorit cu Ginny, sora lui Ron și este tatăl a trei copii: Albus, James și Lily.

Totul începe în stația King Cross, aceștia îndreptându-se spre platforma nouă și trei sferturi, unde Albus este pe cale să urce la bordul trenului Hogwarts Express.

Harry Potter and the Cursed Child. ISBN 9780751565355

Pe măsură ce apar în scenă vechile personaje, îndrăgite de toți, cu care ne-am obișnuit, sentimentul de încântare apare. Ron, Hermione și Draco Malfoy intră în scenă, urmați de copiii acestora: Rose respectiv Scorpius.

books-express.ro

Aventurile de la Școala de Magie, Hogwarts, vor aparține de această dată noii generații: Albus, în principal, dar, de asemenea, și cel mai bun prieten al său, Scorpius, nimeni altul decât fiul lui Draco Malfoy.

Amândoi sunt repartizați în Casa Slytherin-ilor, spre deosebire de ceilalți copii ai lui Harry, inclusiv Rose, fiica lui Hermione și a lui Ron, care sunt în Casa Gryffindor.

Harry Potter and the Cursed Child. ISBN 9780751565355

Pentru Harry Potter mereu a fost greu să fie el însuşi, iar acum, când lucrează până la epuizare la Ministerul Magiei, are soţie şi trei copii care merg la şcoală, nu e cu mult mai uşor.

În timp ce Harry se războieşte cu un trecut care refuză să rămână unde îi este locul, fiul lui cel mic, Albus, luptă şi el cu greutatea unei moşteniri de familie pe care nu şi-a dorit-o niciodată.

Harry Potter and the Cursed Child. ISBN 9780751565355

Relația lui Albus cu Harry nu este tocmai roz din această situație iar Harry Potter încearcă să fie un tată cât mai bun pentru copiii săi, mai ales după ce această relație defectuoasă cu fiul cel mic, provoacă diverse conflicte între aceaștia doi, dar și între Harry și Ginny.

Când trecutul şi prezentul se contopesc ameninţător, şi tatăl, şi fiul descoperă un adevăr incomod: uneori întunericul vine de unde nu te aştepţi.

Harry Potter and the Cursed Child. ISBN 9780751565355

Albus și Scorpius au o relație de prietenie foarte frumoasă, sunt chiar simpatici, uneori te și întrebi cum de pot să fie atât de buni prieteni având în vedere că Harry și Draco nu sunt tocmai cei mai buni la comunicare – poate și din cauză că Draco a fost mereu gelos pe prietenia celor trei (Harry, Hermione și Ron)?

Harry Potter and the Cursed Child. ISBN 9780751565355

Așadar unde e Albus este și Scorpius. Evident vor intra în bucluc, în pricipiu din cauza naivității lor și a faptului că se lasă duși de nas de o fată.

Iar această fată nu are intențiile cele mai bune, ca să fim mai preciși. Și cine altcineva poate să-i ajute să scape de încurcăturile create, decât părinții!?!

Harry Potter and the Cursed Child. ISBN 9780751565355

J.K. Rowling a fost întotdeauna pricepută la a crea dialoguri amuzante și ironice iar schimburile de replici dintre Albus și Harry Potter sunt tensionate în mod convingător, conturând foarte fain portretul unui adolescent furios.

Dialogurile dintre personaje în general sunt savuroase. Harry Potter și Draco Malfoy ajung să fie “certați” de Ginny, asemeni unor copii neastâmpărați, Ron este mereu o figură și jumătate, iar cu toții încearcă să fie adulți, deși amintirile, frumoase sau nu, reapar la orice pas.

Harry Potter and the Cursed Child. ISBN 9780751565355

Mi-a făcut plăcere să citesc scenariul de teatru, Harry Potter and the Cursed Child, la care au contribuit J.K. Rowling, John Tiffany și Jack Thorne, și cu siguranță îți va face plăcere și ție, fan Harry Potter, să citești.

Nu este a opta carte a seriei Harry Potter precum se mai consideră dar nu trebuie nici să respingeți această carte pentru simplul fapt că este un scenariu de teatru cu replicile actorilor.

Ne-ar fi plăcut enorm să avem parte în această carte de și mai multă acțiune care să ne inducă starea personajelor și a situației din jurul lor și nu neapărat de descrierile de început ale scenelor de teatru care sunt ajutătoare să înțelegem contextul poveștii.

Însă, să nu uităm totuși că este vorba de un scenariu de teatru și trebuie să-l apreciem ca atare. M-am simțit foarte ok citind, râzând, schițând un zâmbet la fiecare dialog savuros.

Cartea cu scenariul, Harry Potter and the Cursed Child, a fost tradusă în limba română (Copilul blestemat) de Tatiana Dragomir, la Editura Arthur.

Detalii carte:

Limba: engleză
Editura: Little Brown
Data publicării: 31 iulie 2016
Dimensiuni: 15 x 21 cm
Număr pagini: 352
Format: cartonată
ISBN: 9780751565355

Cartea Harry Potter and the Cursed Child, cartonată o găsiți pe okian.ro, books-express.ro, libris.rocarturesti.ro.
În limba română, cu traducerea Copilul blestemat o găsiți pe editura-arthur.ro, libhumanitas.ro, cartepedia.ro, librarie.net, libris.ro, carturesti.ro.

books-express.ro

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.