Hendrik de Mol si Planeta de Jad, de K.J. Mecklenfeld - Carte copii - Editura Univers ISBN: 978-606-771-072-4

Hendrik de Mol și Planeta de Jad, de K.J. Mecklenfeld. Aventurile pufoșilor continuă în cel de-al doilea volum

Hendrik de Mol și Planeta de Jad, de K.J. Mecklenfeld. Aventurile pufoșilor continuă în cel de-al doilea volum Votul meu: 5 din 5

E o seară liniștită. Bradul e încă verde și încărcat cu decorațiuni de Crăciun, deși au trecut sărbătorile. Am renunțat de fiecare dată la gândul că poate e timpul să îl despodobesc. Nu doresc să renunț atât de repede la el. Odată scos afară din casă, înseamnă că s-a risipit de tot spiritul Crăciunului. Gata cu spiritul Crăciunului. Gata cu concediul. Astfel încerc să țin timpul în loc, oarecum.

Așa că iată-mă, privind din când în când la brăduțul drăguț luminat, cu o carte de copii într-o mână iar în cealaltă, evident un ceai cald de mere cu scorțișoară. Ce poate să fie mai relaxant decât să citești o carte foarte bună și să bei un ceai delicios?

Hihi, nu am menționat încă care este cartea de copii pe care o citesc. Păi evident vorbesc despre Hendrik de Mol și Planeta de Jad, scrisă de ursul de pluș, K.J. Mecklenfeld, apărută la Editura Univers la final de 2016. Este tocmai volumul doi al trilogiei Aventurilor lui Hendrik de Mol.

Hendrik de Mol si Planeta de Jad, de K.J. Mecklenfeld - Carte copii - Editura Univers ISBN: 978-606-771-072-4

Dacă nu ați citit încă primul volum, Hendrik de Mol și Planeta de Aur, vă invit, fuguța, să citiți cât mai curând această carte, înainte de orice. Chiar și înainte de a mai citi acest articol. Atenție la dezvăluirea unor detalii din primul volum!

Un articol dedicat primului volum, Hendrik de Mol și Planeta de Aur, îl puteți citi aici.

Hendrik de Mol a mai crescut, acum are 11 ani iar după toate aventurile prin care a trecut alături de pufoasele jucării pe Planeta de Aur si pe cea de pluș, si-a recuperat bunicul și mama, pe care nu mai credea posibil sa o vadă vreodată.

Acum Hendrik este capabil să meargă la școală ca orice alt copil, pentru că teama de spațiile deschise a dispărut, însă viața lui Hendrik de Mol nu este tocmai roz ca și vechiul său costum spațial.

Ca după orice situație mai dificilă în viață se presupune că ar trebui sa învățăm ceva, însă Severin, unchiul său, are sufletul la fel de rău. Este un prefăcut și mai mult ca sigur pune iar ceva la cale, ascunzându-se sub imaginea unui om bolnav.

La școală situația nu este nici ea mai bună. Are parte doar de necazuri cu Floris și cu gașca acestuia, care fac pe grozavii chinuindu-l pe Hendrik de fiecare dată când au ocazia.

Hendrik de Mol si Planeta de Jad, de K.J. Mecklenfeld - Carte copii - Editura Univers ISBN: 978-606-771-072-4

Unde mai punem că Hendrik se cam îndepărtează de prietenii săi, Hildegard și Berend, ursul verde, tocmai de rușine și de necaz că nu poate să se descurce singur cu problema de la școală.

De cele mai multe ori se gândește la tatăl său, ca la un erou care ar fi asemeni unui zid de protecție pentru toate aceste rele, apoi se întristează și mai tare. Cât de important este tatăl în familie!

Și cireașa de pe tort, care nu e nici ea roz: Reina, mama sa, dispare într-o zi și putem să ne imaginăm că ori Severin are ceva de-a face cu această dispariție misterioasă ori chiar și Calavera care apare la Muzeul Jucăriilor mai hotărât ca niciodată să stabilească puterea lemnoşilor în întreg Universul Cunoscut. Acesta mai are nevoie doar de câțiva aliați și de macheta Planetei de Jad din dormitorul lui Hendrik, primită de la bunicul Martinus, un element cheie pentru planul său măreț.

Poftiți așadar și voi în misiunea salvării Planetei de Pluș și dejucarea planului sceleratului Calavera.

În această misiune, pufoșii (hmm, Hendrik e din nou o cârtiță de jucărie…oooh, chiar si Hildegard este o rățușcă. Asta înseamnă ca ceva s-a întâmplat la muzeu, în momentul vizitei lui Calavera, diabolicul!) au parte de momente pline de acțiune, ca de obicei, doar îi știți.

Hendrik de Mol si Planeta de Jad, de K.J. Mecklenfeld - Carte copii - Editura Univers ISBN: 978-606-771-072-4

Vizităm Planeta de Pluș, atât de liniștită, Planeta de Jad care are un farmec aparte, deși inițial pare nelocuită, căutăm vizuina Wilhelminei, păpușa care face vrăji, ajungem la castelul minunat din cărți al domnișoarei Ema, care îi va pregăti pe pufoși pentru ceea ce va urma – Planeta Monștrilor, sediul nou al lui Calavera, un loc foarte periculos în care eroii riscă să ajungă în orice moment în ghearele bestiilor nemiloase în speranța de a-și duce până la capăt misiunea.

După cum știm, orice pădure are uscăturile sale. Oare putem sa spunem și invers despre Planeta Monștrilor? Orice pădure de uscăciuni are și frumusețile sale?

Rămâne de văzut dacă două dintre personajele cărții de copii, Hendrik de Mol și Planeta de Jad, adică Olm și Tannenbaaaum din Pădurea Tânguirii vor fi de partea binelui, nu a răului.

Hendrik de Mol si Planeta de Jad, de K.J. Mecklenfeld - Carte copii - Editura Univers ISBN: 978-606-771-072-4

S-ar părea că au noroc că se au unii pe alții iar prietenia lor îi unește mai mult ca oricând, însă nu se știe niciodată care ar putea să trădeze grupul.

Alături de Hendrik vom învăța că violența nu ajută niciodată și că nu trebuie să răspundem acesteia tot cu violență. Nu este calea necesară pentru a îndrepta nedreptăți chiar dacă ni s-ar părea că e drept să plătim cu aceeaşi monedă celor care ne greșesc.

Șiii o idee minunată este următoarea: gândurile și dorințele cele mai frumoase, cele mai dorite, pitite undeva într-un coltișor al minții, care ies la iveală din ce în ce mai mult, pot să devină realitate, de ce nu!?

Dar binele învinge întotdeauna răul? Citiți, dragilor și descoperiți!

Cărțile Aventurilor lui Hendrik de Mol te binedispun cu farmecul și comicul lor. Te pomenești cu aceeași impresie lăsată de cititul cărților Narnia si Harry Potter, un sentiment cald și plăcut care merg mână în mână cu un ceai de măr cu scorțișoară. Sentimentul de liniște se împletește atât de fain cu suspansul, încât ti-e greu sa lași cartea deoparte.

Nu pot să vă recomand doar volumul doi al Aventurilor lui Hendrik de Mol, Hendrik de Mol si Planeta de Jad. Îi musai să citiți și primul volum, Hendrik de Mol și Planeta de Aur.

Vă va încânta cu siguranță, mai ales dacă vă plac cărțile pentru copii, sunteți fan Narnia sau Harry Potter, ori ambele și vă plac la nebunie jucăriile voastre din copilărie, în special urșii de pluș (vinovată!). Bucurați-vă de lectură!

P.S: Poate mai las totuși, încă o săptămână, brăduțul de Crăciun.

Unde o găsiți online? Pe libris.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro, elefant.ro.
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 2 Comentarii
  1. Pingback: Lista cărților preferate pentru copii – Book Style

  2. Pingback: Ulecheatul Loșu, sau cum ajungi captiv într-o lume fantastică, condusă de un iepuraș … puțin cam malefic, de Lissa Evans – Ed. Litera – Book Style

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.