Carte de căutare Hoinari prin anotimpuri - Iarna ISBN: 9786067870251

Carte de căutare: Hoinari prin anotimpuri – Iarna, de Rotraut Susanne Berner – Editura Casa

Iarna este unul din anotimpurile preferate ale copiilor: serbări, vacanță, zăpadă, pregătiri de Crăciun, împodobirea bradului, cadouri, oameni de zăpadă construiți cu multă pricepere și imaginație, sau alte tradiții specifice acestui anotimp friguros și frumos prin toate activitățile pe care le putem face. Haideți și voi să descoperiți împreună cu copiii, ce fac aceste personaje ale seriei Hoinari prin anotimpuri, în timpul iernii.

Carte de căutare Hoinari prin anotimpuri - Iarna ISBN: 9786067870251

Aveţi în faţă una dintre cele mai de succes cărţi ilustrate pentru copii din ultimii ani, iar acest lucru nu-l spun din statistici pe hârtie, căci nu am acces la aceste tipuri de date, ci din spusele mămicilor de pe grupurile de socializare, bloguri și alte locuri social media, după cererea mare a acestor cărți, precum și după tirajele epuizate de pe site-ul editurii Casa și de pe alte librării online.

Chiar și mie, aceste cărți mi-au fost recomandate, tot de o mămică, colegă de muncă a soțului. Mămicile împărtășesc succesul acestor cărți de căutare care oferă zeci de minute de distracție, în fiecare zi, pentru că niciodată până acum nu ne-am plictisit de ele. De fiecare dată descoperim alte noi personaje de căutat în aceste cărți. Am început cu animăluțele – pisicile și câinii din cartier, pe toate le-am ochit și găsit, în toate cele 5 cărți ale seriei.

Carte de căutare Hoinari prin anotimpuri - Iarna ISBN: 9786067870251

Pe una dintre paginile cărții Iarna, scena cu muzeul, doi copilași chicotesc la vederea unui tablou nud, al unei femei. Acest tablou desenat de Rotraut Susanne Berner, la care mă refer este o copie (nu tocmai fidelă, dar ușor de recunoscut) după opera lui Renoir, cunoscut și pentru picturile nud.

Poate veți întâlni un personaj care fumează, și veți fi deranjați de acest detaliu, la fel ca de tabloul nud schițat, mai sus menționat, însă sunt sigură că acest lucru nu va fi un impediment pentru a vă distra împreună cu copiii, parcurgând această carte. Cu siguranță veți găsi un mod de a le explica acestea copiilor.

Carte de căutare Hoinari prin anotimpuri - Iarna ISBN: 9786067870251

Volumele colecţiei prezintă pe rând lumea celor patru anotimpuri: primăvara, vara, toamna şi iarna, iar ultimul, „Noaptea” prezintă personajele angrenate în activităţi nocturne mai puţin obişnuite. Din acestea copilul face cunoştinţă cu toate schimbările petrecute în mediul înconjurător pe parcursul anotimpurilor. În cele cinci volume reîntâlnim personajele, de acum îndrăgite de copii, din volumele anterioare, ale căror întâmplări, care mai de care mai năstruşnice, aşteaptă să fie descoperite.

Carte de căutare Hoinari prin anotimpuri - Iarna ISBN: 9786067870251

Cartea Hoinari prin anotimpuri – Iarna, precum și celelalte cărți ale seriei Hoinari prin anotimpuri, au un format foarte mare, de tip board book, cartonată integral. Cele 16 pagini ale sale conțin traseul personajelor din punctul A în punctul B, copiii urmărind acțiunile întreprinse de către acestea pe parcursul traseului menționat.

Urmăriți și lista cu cărți pentru copii de la Editura Casa, aici, pe blog.

Pentru Hoinari în anotimpuri – Toamna găsiți imagini și recenzia aici.

Carte de căutare: Hoinari prin anotimpuri – Toamna, de Rotraut Susanne Berner Editura Casa

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: Carte de căutare: Hoinari prin anotimpuri – Toamna, de Rotraut Susanne Berner – Book Style

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.