Inainte sa te cunosc - Me before you - Jojo Moyes

Înainte să te cunosc, o explozie de sentimente într-o singură carte, scrisă de Jojo Moyes

Înainte să te cunosc, o explozie de sentimente într-o singură carte, scrisă de Jojo Moyes Votul meu: 4 din 5

Jojo Moyes ne spune povestea Louisei Clark, o femeie de 26 de ani care pare a nu ști ce dorește încă de la viață, nu are niciun plan pentru viitor, însă curând va descoperi, după ce își pierde serviciul de la cafenea, că Dumnezeu are un plan măreț atât pentru ea cât și pentru Will Traynor, ale căror vieți se vor intersecta.

inainte-sa-te-cunosc-jojo-moyes-carte

Aparențele unei vieți luxoase, pline de strălucire si fericire, fără lipsuri materiale pot înșela.

Familia Traynor trece prin cumplite încercări de când Will, chipeşul fiu al familiei, rămâne invalid în urma unui grav accident.

Louisa Clark pe de altă parte are propriile probleme în familie: o soră mai mică cu un copil, mama care e nevoită să stea acasă pentru a avea grijă de bunicul bolnav și tata, un comic înnăscut și sufletist, care e pe cale să-și piardă serviciul de la fabrică. Totul este condimentat cu permanenta lipsă a banilor și presiunea familiei de a-și găsi un nou loc de muncă pentru a o susține financiar.

Me before you - Carte Jojo Moyes - Editura Litera - Colectia Blue Moon

După o tentativă nereușită de suicid și o rugăminte tulburătoare adresată mamei sale, doamna T va apela la o însoțitoare pentru fiul său, cine altfel decât Lou?! pentru a-l face să-și dea seama că viața îi poate rezerva și lucruri frumoase.

“El zâmbi ca și când îl amuzasem. Poate că pare puțin trist, dar zâmbetele lui Will erau atât de rare, încât, atunci când reușeam să-i smulg unul, sufletul meu se umplea de mândrie.
– Hey, Clark, îmi faci o favoare? zise el.
– Ce anume?
– Mă scarpini puțin la urechea asta? Mâncărimea mă înnebunește.
– Dacă o fac, mă lași să te tund? Măcar să te îndrept puțin, pe ici, pe colo.
– Nu fi obraznică!
– Șșt, nu mă enerva! Nu mă descurc așa bine cu foarfeca…” (Înainte să te cunosc, Jojo Moyes, pag. 112, editura Litera)

Înainte să te cunosc (Me before you) una dintre cărțile colecției Blue Moon al editurii Litera, este povestea amândurora în esență, atât a Louisei, cât și a lui Will, pentru că nici unul dintre ei nu știe că urmează să schimbe destinul celuilalt pentru totdeauna. Lou se va maturiza ca femeie iar Will va dobândi un motiv pentru care merită să se trezească dimineața, Lou reușind să deseneze pe chipul lui câte un zâmbet de fiecare dată.

inainte_sa_te_cunosc_de_jojo_moyes

Situații precum veșnicele certuri între frați, infidelitatea în cuplu, durerea provocată de boala unui membru al familiei, durerea în sine a bolnavului care se simte neputincios și lipsit de viață, modul de percepție al persoanelor cu handicap de către societate, clasele sociale, singurătatea în cuplu, toate acestea sunt ingredientele lui Jojo Moyes în acest frumos roman, ingrediente împletite cu mult umor, dialoguri savuroase, dragostea în toate formele sale și cu ambiția unei noi oportunități spre o viață văzută cu alți ochi, deși suferința locuiește aproape.

Cât de multe e in stare să facă Louisa pentru Will în doar 6 luni de zile pentru a-i aduce puțină alinare în suflet deși durerea fizică îl macină?

Înarmeazã-te cu o ceașcă de ceai fierbinte, un croissant și batistuțe pentru că vei avea nevoie de ele, râzând sau plângând deopotrivă, citind acest roman cu încărcătură emoțională, Înainte sa te cunosc. Jojo Moyes te va purta prin diverse simțăminte, îți vei pune tu însuți diverse întrebări și îți vei schimba total percepția asupra unor lucruri din această viață.

Cartea o puteți cumpăra de pe elefant.ro, libris.ro.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
nemira.ro%20 editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 3 Comentarii
  1. Pingback: Fata pe care ai lăsat-o în urmă – Jojo Moyes, în limba română la Editura Litera – Book Style

  2. Pingback: După ce te-am pierdut – After you, de Jojo Moyes – Book Style

  3. Pingback: Eu, și totuși alta – Still me, de Jojo Moyes. Povestea Louisei Clark continuă în al treilea volum – Book Style

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.