Lama Lama dor de mama, de Anna Dewdney. Lama începe grădinița | Editura Nemi

Lama Lama dor de mama, de Anna Dewdney. Lama începe grădinița | Editura Nemi

Lama Lama dor de mama, de Anna Dewdney. Lama începe grădinița | Editura Nemi Votul meu: 5 din 5

Prima zi de grădiniță poate să fie dificilă atât pentru copii cât și pentru părinți. După o lungă perioadă de stat împreună, vine o vreme când parcă timpul a zburat – dar nu știm când anume, iar dacã creșa sau grădinița păreau atât, dar atât de îndepărtate atunci când micuții noștri au venit pe lume, iată că e momentul să acomodăm copiii cu imediata despărțire din timpul zilei.

Lama Lama dor de mama, de Anna Dewdney. Lama începe grădinița | Editura Nemi

Chiar și pentru micul Lama, prima zi de școală e un ghem de emoții. Nici aeromodelul, nici castelul, nici creioanele colorate nu-i iau gândul de la mama.
Încet-încet intră-n jocul celorlalți copii, iar aeromodelul și castelul nu-i mai par noi și neprietenoase, mai ales după ce educatoarea îl asigură că mama va veni după el. La finalul zilei, micul Lama află ceva important despre el, ceva cald ca o îmbrățișare.

Cartea Lama Lama dor de mama (Llama Llama Misses Mama) vine în sprijinul nostru, al părinților, și al copiilor noștri care au nevoie de această pregătire pentru momentul primei zile de creșă, grădiniță, scoală și sperăm noi, acomodare cu tot ce presupune aceste momente noi și speciale din viața lor.

Lama Lama dor de mama, de Anna Dewdney. Lama începe grădinița | Editura Nemi

Lama Lama dor de mama, de Anna Dewdney. Lama începe grădinița | Editura Nemi

Traducerea în limba română aparține Veronicăi D. Niculescu, ale cărei rime sunt excelente.

Cartea aceasta, a treia tradusă în limba română la editura Nemi, face parte din seria Lama Lama și este în format cartonat, ceea ce mi se pare un plus adus cărții. Presimt că va fi mult mai durabilă decât celelalte două ediții paperback – pe care le-am cumpărat de câteva ori, atât de frumoase și apreciate în casă sunt, căci le-a molfăit una dintre fetițele mele pe când aceasta avea doar câteva luni de zile. Recomand cartea copiilor sub 1 an și, bineînțeles, copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 7 ani.

Cărțile cu Lama stau la baza serialului de desene animate cu același nume, pe Netflix.

Unde găsiți cartea în engleză? Pe okian.ro, books-express.ro

Vedeți și alte cărți din seria Lama Lama, aici.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.