Leul și pasărea, de Marianne Dubuc - Editura Pandora M

Leul și pasărea, de Marianne Dubuc – Editura Pandora M

O frumoasă poveste despre prietenia, am spune imposibilă, dintre un leu și o pasăre. Leul își curăța grădina, iar sus pe cer se zăresc păsările care pleacă spre țările calde. Este toamnă târzie atunci când se aude ceva căzând pe pământul grădinii leului. Atunci, leul acesta gospodar descoperă o micuță pasăre rănită la o aripă. Cu un bandaj, acesta speră că pasărea se va simți mai bine, însă familia ei este undeva departe, sus pe cer. Au plecat fără ea. Din acel moment cei doi devin cei mai buni prieteni, trecând cu bine iarna împreună. Dar, anotimpul primăverii e aproape, iar păsările se întorc. Oare ce se va întâmpla cu frumoasa prietenie dintre leu și pasăre? Aceasta este o carte, spun eu, care își merită locul în bibliotecă, o mică bijuterie care așteaptă să fie descoperită de fiecare copil în parte.

Leul și pasărea, de Marianne Dubuc - Editura Pandora M

Leul și pasărea, de Marianne Dubuc - Editura Pandora M

Îmi place detaliul acesta al vieții unei plante – cum se dezvoltă planta de roșie?

Ilustrațiile acestea frumoase care grăiesc simplitate și expresivitate sunt create de aceeași Mariannne Dubuc – pe site-ul editurii este trecută o altă ilustratoare, eroarea fiind preluată și de diverse librării online. Ei bine, Marianne Dubuc este ilustratoare în primul rând, ea realizând și această carte minunată.

Leul și pasărea este, de asemenea, și o poveste despre cum în viața noastră se întâmplă să ne îndepărtăm de persoanele dragi, sau despre cum vine un moment în viață când trebuie să lăsăm persoanele dragi să plece, să-și vadă la rândul lor de viață și să avem speranța și credința că, cândva, se vor reîntoarce la noi.

Leul și pasărea, de Marianne Dubuc - Editura Pandora M

Leul și pasărea, de Marianne Dubuc - Editura Pandora M

Cartea este bazată mai mult pe ilustrații (wordless picture book). Textul este scurt, ici-colo. Așadar, va trebui să vă imaginați voi câteva dialoguri sau să narați povestea pentru cei mici. Este potrivită copiilor cu vârsta începând de la 2 ani. Vă puteți bucura de ea chiar și la vârste mai mari, de 7-9 ani, când altfel va fi perceput mesajul. Eu o consider o carte fără vârstă, în orice caz.

Cartea are un format mic, cât un caiet. Copertele sunt moi, paginile sunt mate. Legarea lor este calitativă, nu sunt legate prin capse. Traducerea este realizată de către Virginia Costeschi.

Leul și pasărea, de Marianne Dubuc - Editura Pandora M

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.