Cărți pentru copii, Fotografie de Victoria Ivanova, ursuleți citind

Lista cărților preferate pentru copii

Este ziua noastră, a copiilor de pretutindeni. La mulți ani, nouă, celor mici și celor mari, celor cu mintea matură dar cu sufletul de copil! Haideți să facem o listă cu cărțile preferate pentru această zi frumoasă de 1 iunie.

Dacă se regăsesc în biblioteca voastră, e un moment propice să vă relaxați, citind în cel mai confortabil colț al camerei sau în parcul plin de verdeață pe o păturică, alături de o limonadă rece. Este ziua noastră. Să o sărbătorim cum se cuvine! Cititul face bine.

Carti ilustrate pentru copii, Alice in tara minunilor, Flora si Ulise, Hobbitul, Povesti de Fratii Grimm, Mowgli, Anne of Green Gables

Alice în țara minunilor – Lewis Carroll

Pornind pe urmele unui iepure alb, Alice dă peste o vizuină ce duce direct în lumea extraordinară din Țara Minunilor, locul de începere al unei minunate aventuri. Nu durează mult până se trezește că participă la o petrecere cu ceai destul de neconvențională și la un joc de crochet cu reguli cel puțin ciudate.

Alice's Adventures in Wonderland, Penguin Edition Puffin Classics

Puteți descoperi cele 3 versiuni ale poveștii: versiunea completă în limba engleză de la Editura Penguin, versiunea Disney de la Editura Litera Junior și cea repovestită de Emma Chichester Clark pe care o găsiți la Editura Nemi. Mai multe detalii, despre ediția Disney, aici.

Alice in tara minunilor, Editura Nemi, Litera Junior Disney, Puffin Classics

Hendrik de Mol și Planeta de Aur – K.J. Mecklenfeld

Hendrik de Mol și Planeta de aur, apărută la Editura Univers, este povestea unui băiețel care renunță la orice teamă în ceea ce se va numi aventura vieții sale, scrisă de autorul olandez de origine română, K.J. Mecklenfeld.

Dacă vă plac la nebunie și jucăriile voastre din copilărie, atunci eroii de pluș al acestor aventuri minunate vor fi pe placul vostru, negreșit. Mai multe detalii, aici.

Recenzie carte Hendrik de Mol și Planeta de Aur - K.J. Mecklenfeld | Editura Univers ISBN: 978-606-771-040-3

Povestiri din Cartea junglei de Rudyard Kipling

Așa încep aventurile lui Mowgli, puiul de om crescut printre lupi și animalele junglei. Maxime Rovere ne propune o nouă adaptare, care, fidelă textului original al lui Rudyard Kipling, ne apropie de povestea integrală a lui Mowgli, dar și a lui Baloo, Bagheera și Shere Khan. Mai multe detalii, aici.

Mowgli - Povestiri din Cartea Junglei R. Kipling si J. Brax de la Editura Corint Junior ISBN: 9789731286921

Cronicile din Narnia – C.S. Lewis

Cronicile din Narnia (în engleză The Chronicles of Narnia) este un ciclu de romane scris de C. S. Lewis. Tema principală este destinul unui tărâm numit Narnia, în care se intră inițial printr-un șifonier. În Narnia unele animale pot vorbi, deoarece acolo trăiesc făpturi mitice iar magia este un lucru obișnuit.

Cronicile din Narnia. The Complete Chronicles of Narnia

Harry Potter – J.K. Rowling

Cărțile tratează o lume a vrăjitorilor, protagonist fiind un tânăr vrăjitor numit Harry Potter, alături de prietenii lui Ron Weasley și Hermione Granger. Povestea se desfășoară în cea mai mare parte la Hogwarts, Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii, o școală pentru tinerii vrăjitori și magicieni.

Punctul central al poveștii îl reprezintă conflictul dintre Harry și întunecatul vrăjitor Cap-de-Mort, care i-a ucis pe părinții lui Harry în misiunea sa de a cuceri lumea vrăjitoriei. Mai multe detalii, aici.

Harry Potter Seria completa in limba engleza de J.K. Rowling, Editura Bloomsbury

Miraculoasa călătorie a lui Edward Tulane – Kate DiCamillo

Kate DiCamillo ne poartă într-o călătorie extraordinară, din adâncul oceanului până în plasa unui pescar, din vârful unei grămezi de gunoi până în tabăra unor vagabonzi, de la căpătâiul unui copil suferind până pe străzile aglomerate din Memphis.

Şi așa, de-a lungul întregii călătorii, devenim martorii unui adevărat miracol: până şi o inimă dintre cele care se pot sparge foarte uşor poate învăţa să iubească, să piardă şi apoi să iubească din nou. – Editura Arthur

Carte ilustrată. Miraculoasa călătorie a lui Edward Tulane Kate DiCamillo - Editura Arthur

Flora şi Ulise. Aventurile iluminate – Kate DiCamillo

Flora e o cinică. Sau, cel puţin, aşa susține. Întâlnirea cu Ulise, puiul de veveriţă care scrie poezii şi poate zbura, îi sporeşte încrederea în şansele de salvare a lumii şi îi mai arată ceva ce Flora încă nu aflase: prietenia are sens. – Editura Arthur

Flora şi Ulise. Aventurile iluminate Kate DiCamillo

Hobbitul – Carte ilustrată – J.R.R. Tolkien

Bilbo Baggins este un hobbit care se bucură de o viaţă confortabilă, lipsită de mari ambiţii şi care arareori face drumuri mai lungi decât cele până în cămara lui, din căsuța aflată în coasta Măgurii.

Viaţa lui calmă este deranjată de apariţia vrăjitorului Gandalf şi a treisprezece gnomi. Aceştia vor să-l ia cu ei într-o aventură “într-acolo şi din nou înapoi”, căci au un plan cum să fure comoara lui Smaug, un dragon uriaş şi extrem de periculos. Mai multe detalii, aici.

Hobbitul, o aventură minunată cu gnomi, elfi și troli fioroși, de J.R.R. Tolkien

Anne of Green Gables – L.M. Montgomery

Anna Shirley este o orfană de doar 11 ani și este trimisă din greșeală la ferma unei familii din Insula Edward. Anne trebuie să se folosească de toată inteligența și farmecul ei să îi convingă pe Matthew și pe Marilla Cuthbert să nu o mai trimită înapoi la orfelinat, deși cei doi așteptau inițial, sosirea unui băiat voinic care să-i ajute cu treburile gospodărești.

Update 04.03.2018: A apărut cartea tradusă în limba română la editura Sophia sau Predania (pe librăriile online apar cele două edituri, nu îmi dau seama care este de fapt cea bună), cu titlul Anne. Casa cu frontoane verzi.

Anne of Green Gables, LM Montgomery, Penguin Classics

Regatul de gheață – Disney

Când iarna veșnică se așterne peste regatul Arendelle, Anna pornește într-o călătorie extraordinară în căutarea surorii ei, Elsa. Vor reuși Anna și noii săi prieteni să învingă vraja înghețului și să salveze regatul?

Regatul de gheata - Frozen - Disney - Editura Litera Biblioteca ilustrata

Winnie și Wilbur. Winnie Baba-Cloanța – Valerie Thomas și Korky Paul

Winnie Baba-Cloanța își duce veacul într-o casă neagră ca tăciunele. Fotoliile sunt negre, scările sunt negre, podelele sunt negre și ele, până și ușile sunt tot negre. Problema e că Wilbur, cotoiul lui Winnie, e negru și el.

Winnie va trebui să facă o vrajă sau două, ca să fie sigură că o să-l vadă pe Wilbur pe oriunde s-ar tolăni… – Editura Arthur

Winnie si Wilbur. Winnie Baba-Cloanța - Valerie Thomas și Korky Paul - Editura Arthur

Cele mai frumoase povești de Frații Grimm – Carte ilustrată

Volumul de față, însoțit de ilustrații încântătoare, reunește cele mai frumoase povești de Frații Grimm, care vă poartă într‑un univers fascinant, în care se împletesc deopotrivă visul, magia și suspansul. Mai multe detalii, aici.

Cele mai frumoase poveşti de Fraţii Grimm, Editura Corint Junior

Sper să vă încânte lista de cărți pentru copii. Spor la citit și la mulți ani, încă o dată, tuturor copiilor!

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.