Lista cărților de iarnă și Crăciun - Noutăți editoriale 2019

Lista cărților de iarnă și Crăciun – Noutăți editoriale 2019

Omul gospodar își cumpără vara sanie și iarna car, spune o vorbă. Ei bine, acum e toamnă și încep să se anunțe editările cărților de iarnă și cu tema Crăciunului, cărți care se așteaptă cu mare drag și bucurie, atât de copii, cât și de adulți. Acuși vine iarna peste noi, motiv pentru care ne gândim deja ce cărți să cumpărăm pentru acest sezon. Lista va fi updatată constant, în funcție de anunțurile editurilor.

1. Povești muzicale: Spărgătorul de nuci, Katy Flint și Jessica Courtney-Tickle – Editura Litera

Urmărește aventura magică a Clarei în această repovestire după libretul clasic de balet compus de Piotr Ilici Ceaikovski. Privește-i pe Spărgătorul de nuci și pe Regele Șoarecilor cum se luptă, întâlnește-o pe Zâna Dulciurilor și călătorește spre Tărâmul de Zahăr, unde te așteaptă lucruri minunate și palpitante…

Mai multe detalii și imagini din interior găsiți aici pe blog.

Unde o găsiți online? Pe elefant.ro, elefant.mdlibris.rolibrariadelfin.roemag.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro.

Povești muzicale: Spărgătorul de nuci, de Katy Flint și Jessica Courtney-Tickle | Editura Litera

2. Zile de Crăciun, de M.H. Clark și Jessica Phoenix – Editura Cartemma

Citește o pagină pe zi, începând cu 1 decembrie și terminând cu ziua de Crăciun, ca pe un calendar de Advent, sau alege cugetarea care se potrivește cel mai bine cu starea ta de spirit din ziua respectivă. Sunt gânduri care-și vor găsi singure drumul spre inima ta și care te vor ajuta să-ți reamintești ce semnificație are Crăciunul pentru tine.

Cartea este scrisă de M.H. Clark (autorul cărții “Omul făcut din stele”) și ilustrată de Jessica Phoenix. Traducerea este realizată de Laura Frunză.

Unde o găsiți online? Pe cartemma.ro.

Zile de Crăciun, de M.H. Clark - Editura Cartemma

3. Cum a salvat Felix Crăciunul, de Alex T. Smith – Editura Litera

În Ajunul Crăciunului, Felix găsește întâmplător o scrisoare pentru Moș Crăciun rătăcită afară din cutia poștală. Se hotărăște așadar să pornească într-o Misiune Foarte Importantă și să-i înmâneze chiar el scrisoarea lui Moș Crăciun. Citiți mai multe despre carte și vedeți imagini din interior, aici.

Unde o găsiți online? Pe litera.roelefant.ro, libris.ro.

Cum a salvat Felix Crăciunul, de Alex T. Smith | Editura Litera

4. Numărătoarea inversă a Crăciunului, de Stella Caldwell și Lewis Choong – Editura Aramis

Când sosește luna decembrie, Moș Crăciun își începe pregătirile: cu ajutorul spiridușilor verifică jucăriile, antrenează renii, citește listele cu copii cuminți sau neascultători și, mai ales, aduce darurile în Noaptea de Ajun. Este important să rămâi, în fiecare an, pe lista copiilor cuminți a Moșului, dacă vrei ca în dimineața de Crăciun să găsești un ciorap doldora de cadouri!

O poveste cu Moș Crăciun și cu 20 de cartonașe pop-out! Această încântătoare carte de Crăciun se pliază și devine o uimitoare expoziție festivă!
O carte unică într-un format care garantează amuzamentul copiilor!

Unde o găsiți online? Pe libris.ro, elefant.ro.

Numărătoarea inversă a Crăciunului, de Stella Caldwell și Lewis Choong - Editura Aramis Carte pop-out

5. Încă 24 de zile până la Crăciun, de Tina Frey și Stefanie Dahle – Editura Aramis

Încă 24 de zile până la Crăciun. O poveste-calendar, pentru cea mai frumoasă perioadă a anului.

Pentru îngerii din pădurea de Crăciun începe cea mai frumoasă perioadă a anului: Vanilia și Crăciunica strâng scrisorile cu dorințe de la toți copiii din lume, pentru ca mai apoi, îngerii care se ocupă de jucării să creeze cele mai minunate cadouri. Micii îngerași Coriandru, Anason-Stelat, Teofan și Suflețel participă pentru prima dată la aceste pregătiri. Vor face tot ce pot pentru a îndeplini cele mai dificile dorințe de Crăciun.

Pe Stefanie Dahle, o recunoaștem datorită cărților cu Zâna Căpșunica.

Unde o găsiți online? Pe libris.ro.

Încă 24 de zile până la Crăciun, de Tina Frey și Stephanie Dahl - Editura Aramis

6. Aventură de Crăciun, de M. Christina Butler și Tina Macnaughton – Editura Univers Enciclopedic Junior

Vă amintiți de Micul Arici, din O zi ploioasă?, de M. Christina Butler și Tina Macnaughton, colecția editurii InfoDar. Acum are o aventură de Crăciun, împreună cu prietenii săi: vulpea, iepurașul, șoriceii și bursucul (cred că nu am uitat vreun prieten).

În dimineaţa zilei de Crăciun, Micul Arici şi prietenii lui pornesc, încărcaţi cu daruri, spre casa unde locuieşte bunicul Veveriţei. Drumul este anevoios şi plin de surprize: ninsoarea tot mai deasă, o avalanşă şi stânci abrupte! Oare vor reuşi să înfrunte toate aceste primejdii şi să ajungă cu bine înapoi acasă?

După cum scrie pe copertă, și această carte, la fel ca celelalte cu Micul Arici de la InfoDar, ar avea inserții textile, senzoriale.

Unde o găsiți online? Pe universenciclopedic.ro.

Aventură de Crăciun, de M. Christina Butler și Tina Macnaughton - Editura Univers Enciclopedic Junior

Urmăriți și listele Cărți de iarnă și Crăciun – Edițiile 2018Lista dedicată cărților de Crăciun și Lista dedicată cărților de iarnă, de pe blog.

7. Crăciunul lui Poirot, de Agatha Christie – Editura Litera

Spre consternarea întregii familii bogatul proprietar Simeon Lee le cere tuturor fiilor săi și soțiilor acestora să vină acasă, pentru a petrece Crăciunul împreună. Dar reuniunea de familie nu se va dovedi prea fericită atunci când apar și câțiva oaspeți neașteptați, vechi răni și păcate ies la iveală, bătrânul Lee amenință cu schimbarea testamentului, iar in cele din urmă are loc o crimă chiar în ajunul Crăciunul. Toată lumea pare să fi avut un motiv pentru a ucide, iar Hercule Poirot trebuie să afle cum a putut ieși criminalul din camera închisă unde victima a fost găsită într-o baltă de sânge.

Disponibil la toate punctele de difuzare a presei la doar 24,99 lei, începând din 9 octombrie.

Crăciunul lui Poirot, de Agatha Christie - Editura Litera

8. Cel mai frumos cadou din lume, de Mark Sperring, Lucy Fleming – Editura Univers Enciclopedic Junior

Este ziua de Crăciun şi sub brad se află un cadou minunat, împachetat în hârtie roşie. Dar nu e pentru micuţa Esme. Şi nu e nici pentru Urs. Aşa că amândoi pornesc la drum, ca să-l ducă la destinaţie. Nici nu le trece prin minte că este vorba de cel mai frumos cadou din întreaga lume.

Unde o găsiți online? Pe universenciclopedic.ro.

Cel mai frumos cadou din lume, de Mark Sperring, Lucy Fleming - Editura Univers Enciclopedic Junior

9. Max se bucură de magia Crăciunului, de Christian Tielmann și Sabine Kraushaar – Editura DPH

Ura, în câteva zile este Crăciun! Max abia așteaptă. Cu toate acestea, timpul trece și încă mai are multe de făcut: el trebuie să pregătească un calendar de Advent pentru iepurașul său, să ajute la coacerea turtelor, să facă surprize pentru întreaga familie … Și, desigur, cea mai importantă sarcină: să aducă acasă un pom de Crăciun, împreună cu tata și fratele său.

Max se bucură de magia Crăciunului, de Christian Tielmann și Sabine Kraushaar - Editura DPH

Urmăriți și listele Cărți de iarnă și Crăciun – Edițiile 2018Lista dedicată cărților de Crăciun și Lista dedicată cărților de iarnă, de pe blog.

10. Scrisori de Crăciun de la Felix, de Annette Langen și Constanza Droop | Editura DPH

Această carte conține plicuri cu scrisori reale, palpabile. De această dată, Felix scrie o scrisoare lui Moș Crăciun în care notează: “Trebuie să aflu imediat dacă exiști!”. Moș Crăciun îi răspunde de la Polul Nord, trimițându-i planul locației în care se află. Astfel că, într-o dimineața Felix dispare fără urmă, iar aventura sa implică sania lui Moș Crăciun.

Momentan nu este disponibilă coperta acestei cărți, pe site-ul editurii.

11. Poveste de Crăciun, de Charles Dickens și Anca Smărăndache | Editura Arthur

Editura Arthur reeditează cartea, Poveste de Crăciun, cu ilustrații de Anca Smărăndache. Despre carte am scris acum multă vreme, aici pe blog, încă de la prima ediție a cărții.

Publicată pentru prima dată în 1843, “Povestea de Crăciun” elogiază spiritul acestei sărbători. Este povestea lui Ebenezer Scrooge, un zgârie-brânză bătrân şi ursuz care îi priveşte cu ură pe toţi cei din jur. Într-o noapte de Ajun, la fel de îngheţată ca inima bătrânului, primeşte trei vizitatori fantomatici: Spiritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-de-Acum şi al Crăciunului-Ce Va Să Vină. Acestea îl poartă într-o călătorie uimitoare şi pe alocuri înfricoşătoare, în urma căreia hapsânul se schimbă.

Unde o găsiți online? Pe editura-arthur.ro.

Poveste de Crăciun - Charles Dickens - Editura Arthur ISBN 978-606-8044-18-7

12. Un Crăciun Elefantastic. Expediție la Polul Nord, de Michael Engler și Joelle Tourlonias | Univers Enciclopedic Junior

Îngerul Crăciunului e cel care aduce cadouri – Luiza nu are nicio îndoială! Dar Anton clatină din cap: nici vorbă, Moş Crăciun e cel care aduce cadourile! Lui Timbo nu-i pasă cine le aduce. Cel mai important este să primească limonadă şi biscuiţi cu fulgi de ciocolată din belşug. Oricum, de Crăciun nu e bine să te cerţi, aşa că cei trei vor să descopere singuri cine are dreptate. Pornesc spre Polul Nord în containerul mobil plutitor pe schiuri, iar pe drum întâlnesc tot felul de făpturi ciudate. Suspansul creşte… Cine locuieşte la Polul Nord, Moş Crăciun sau Îngerul Crăciunului? Şi, mai ales, cine este cel care a adus cadourile acasă?

Unde o găsiți online? Pe universenciclopedic.ro.

Un Craciun Elefantastic. Expeditie la Polul Nord, de Michael Engler și Joelle Tourlonias | Univers Enciclopedic Junior

13. Căldura prieteniei, de Ellen DeLange și Jacqueline Molnár | Editura Univers Enciclopedic Junior

Este iarnă. În luminişul unei păduri, se află un om de zăpadă. Este singur-singurel şi tremură de frig. Veveriţa îi sare în ajutor şi devin prieteni nedespărţiţi. Oare prietenia lor va fi pentru totdeauna? O poveste emoţionantă despre prietenie.

Unde o găsiți online? Pe universenciclopedic.ro.

Căldura prieteniei, de Ellen DeLange și Jacqueline Molnár | Editura Univers Enciclopedic Junior

14. Brăduțul de Crăciun, de Loek Koopmans | Univers Enciclopedic Junior

A fost odată un brăduț care se simțea foarte trist din pricină că avea acușoare ascuțite, iar el își dorea să aibă niște frunze a căror frumusețe să uimească pe toată lumea. Rând pe rând, dorințele i s-au împlinit şi frunzele lui s-au schimbat mereu: au fost din aur strălucitor, din sticlă străvezie, apoi verzi și mătăsoase…Descoperă ce l-a făcut cu adevărat fericit pe brăduțul din poveste și cum a ajuns el să fie cel mai frumos și cel mai iubit copăcel din pădure.

Unde o găsiți online? Pe universenciclopedic.ro

Brăduțul de Crăciun, de Loek Koopmans ~ Univers Enciclopedic Junior

15. Lupul cel Mare și Lupul cel Mic: Frunza care nu voia să cadă, de Nadine Brun – Cosme și Olivier Tallec | Editura Cartea Copiilor

Undeva, acolo sus într-un copac există o mică frunză. Lupul cel Mic visează să atingă și chiar să mănânce această frunză. De fapt, nu vrea nimic altceva decât acea frunză. Singura problemă este că micuța frunză refuză să cadă din copac.

Lupul cel Mare este dispus să facă orice pentru a-l face pe Lupul cel Mic fericit, astfel că, într-o dimineață de iarnă Lupul cel Mare spune că se va urca în copac.

Mai multe detalii găsiți pe blog, aici.

Carte disponibilă în curând pe carteacopiilor.ro.

Lupul cel Mare și Lupul cel Mic: Frunza care nu voia să cadă, de Nadine Brun - Cosme și Olivier Tallec

16. Măgărușul și îngerașul, de Otfried Preußler | Editura Univers Enciclopedic

Când măgărușul se trezește într-o dimineață, vede că mama lui a dispărut! Din fericire, nu rămâne singur multă vreme pentru că un înger știe unde se află ea – lângă pruncul Iisus, în staulul în care a avut loc Miracolul Crăciunului. Măgărușul și îngerașul pornesc împreună spre acel loc magic, invitându-i pe toți cei pe care-i întâlnesc în cale să li se alăture.

Unde o găsiți online? Pe universenciclopedic.ro.

Măgărușul și îngerașul, de Otfried Preußler | Editura Univers Enciclopedic

17. Mantia roșie, de Philippe Lechermeier și Herve Le Goff | Editura Univers

În colecția de cărți pentru copii, Unicorn, a apărut o carte de Crăciun scrisă de Philippe Lechermeier (autorul cărților o biblie, Semințe de cabane, Prințese date uitării sau necunoscute).

Iarna a venit de câteva zile. Afară, locuitorii satului se grăbesc să se întoarcă acasă. Urmele saboţilor lor în zăpada groasă sunt ca nişte cuvinte scrise pe pagina albă a unui caiet uriaş.

O minunată poveste de Crăciun.

Unde o găsiți online? Pe edituraunivers.ro, librariadelfin.ro.

Mantia roșie, de Philippe Lechermeier și Herve Le Goff | Editura Univers

18. Ursul meu cel mare, ursul meu cel mic și cu mine, de Margarita Del Mazo și Rocio Bonilla | Editura Univers

 Cartea scrisă de Margarita del Mazo și Rocío Bonilla, Ursul meu cel mare, ursul meu cel mic și cu mine, spune povestea unei fete care, în loc să aibă un urs, preferă să aibă doi. Unul mare, care are forța unui gigant și unul mic, care o ajută să-și facă prieteni.

Doi urși care nu o părăsesc niciodată și o însoțesc în drumul ei, fiecare în felul lui, să o ajute să descopere lumea. Și sunt multe lucruri de descoperit în această lume! Mai ales dacă mergi mână în mână cu un urs mare și ai unul mic atașat la piept.

Toate acestea pe un fundal de iarnă frumos ilustrat.

Unde o găsiți online? Pe edituraunivers.ro, librariadelfin.ro.

Ursul meu cel mare, ursul meu cel mic și cu mine, de Margarita Del Mazo și Rocio Bonilla | Editura Univers

Poate te interesează următoarele PROMOȚII ȘI OFERTE:
elefant.ro%20
prichindel.ro%20 prichindel.ro%20
elefant.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.