Lista cărților de iarnă și Crăciun - Noutăți editoriale 2019

Lista cărților de iarnă și Crăciun – Noutăți editoriale 2019

Omul gospodar își cumpără vara sanie și iarna car, spune o vorbă. Ei bine, acum e toamnă și încep să se anunțe editările cărților de iarnă și cu tema Crăciunului, cărți care se așteaptă cu mare drag și bucurie, atât de copii, cât și de adulți. Acuși vine iarna peste noi, motiv pentru care ne gândim deja ce cărți să cumpărăm pentru acest sezon. Lista va fi updatată constant, în funcție de anunțurile editurilor.

1. Povești muzicale: Spărgătorul de nuci, Katy Flint și Jessica Courtney-Tickle – Editura Litera

Urmărește aventura magică a Clarei în această repovestire după libretul clasic de balet compus de Piotr Ilici Ceaikovski. Privește-i pe Spărgătorul de nuci și pe Regele Șoarecilor cum se luptă, întâlnește-o pe Zâna Dulciurilor și călătorește spre Tărâmul de Zahăr, unde te așteaptă lucruri minunate și palpitante…

Mai multe detalii și imagini din interior găsiți aici pe blog.

Unde o găsiți online? Pe libris.roemag.ro, carturesti.ro.

Povești muzicale: Spărgătorul de nuci, de Katy Flint și Jessica Courtney-Tickle | Editura Litera

2. Zile de Crăciun, de M.H. Clark și Jessica Phoenix – Editura Cartemma

Citește o pagină pe zi, începând cu 1 decembrie și terminând cu ziua de Crăciun, ca pe un calendar de Advent, sau alege cugetarea care se potrivește cel mai bine cu starea ta de spirit din ziua respectivă. Sunt gânduri care-și vor găsi singure drumul spre inima ta și care te vor ajuta să-ți reamintești ce semnificație are Crăciunul pentru tine.

Cartea este scrisă de M.H. Clark (autorul cărții “Omul făcut din stele”) și ilustrată de Jessica Phoenix. Traducerea este realizată de Laura Frunză.

Detalii despre carte si imagini din interior găsiți aici, pe blog.

Unde o găsiți online? Pe cartemma.ro.

Zile de Crăciun, de M.H. Clark și Jessica Phoenix - Editura Cartemma

Zile de Crăciun, de M.H. Clark - Editura Cartemma

3. Cum a salvat Felix Crăciunul, de Alex T. Smith – Editura Litera

În Ajunul Crăciunului, Felix găsește întâmplător o scrisoare pentru Moș Crăciun rătăcită afară din cutia poștală. Se hotărăște așadar să pornească într-o Misiune Foarte Importantă și să-i înmâneze chiar el scrisoarea lui Moș Crăciun. Citiți mai multe despre carte și vedeți imagini din interior, aici.

Unde o găsiți online? Pe litera.rolibris.ro, carturesti.ro, librarie.net

Cum a salvat Felix Crăciunul, de Alex T. Smith | Editura Litera

4. Numărătoarea inversă a Crăciunului, de Stella Caldwell și Lewis Choong – Editura Aramis

Când sosește luna decembrie, Moș Crăciun își începe pregătirile: cu ajutorul spiridușilor verifică jucăriile, antrenează renii, citește listele cu copii cuminți sau neascultători și, mai ales, aduce darurile în Noaptea de Ajun. Este important să rămâi, în fiecare an, pe lista copiilor cuminți a Moșului, dacă vrei ca în dimineața de Crăciun să găsești un ciorap doldora de cadouri!

O poveste cu Moș Crăciun și cu 20 de cartonașe pop-out! Această încântătoare carte de Crăciun se pliază și devine o uimitoare expoziție festivă!
O carte unică într-un format care garantează amuzamentul copiilor!

Unde o găsiți online? Pe librarie.net, carturesti.ro, libhumanitas.ro, libris.ro

Numărătoarea inversă a Crăciunului, de Stella Caldwell și Lewis Choong - Editura Aramis Carte pop-out

5. Încă 24 de zile până la Crăciun, de Tina Frey și Stefanie Dahle – Editura Aramis

Încă 24 de zile până la Crăciun. O poveste-calendar, pentru cea mai frumoasă perioadă a anului.

Pentru îngerii din pădurea de Crăciun începe cea mai frumoasă perioadă a anului: Vanilia și Crăciunica strâng scrisorile cu dorințe de la toți copiii din lume, pentru ca mai apoi, îngerii care se ocupă de jucării să creeze cele mai minunate cadouri. Micii îngerași Coriandru, Anason-Stelat, Teofan și Suflețel participă pentru prima dată la aceste pregătiri. Vor face tot ce pot pentru a îndeplini cele mai dificile dorințe de Crăciun.

Pe Stefanie Dahle, o recunoaștem datorită cărților cu Zâna Căpșunica.

Unde o găsiți online? Pe librarie.net, carturesti.ro, libhumanitas.ro, libris.ro

Încă 24 de zile până la Crăciun, de Tina Frey și Stephanie Dahl - Editura Aramis

6. Aventură de Crăciun, de M. Christina Butler și Tina Macnaughton – Editura Univers Enciclopedic Junior

Vă amintiți de Micul Arici, din O zi ploioasă?, de M. Christina Butler și Tina Macnaughton, colecția editurii InfoDar. Acum are o aventură de Crăciun, împreună cu prietenii săi: vulpea, iepurașul, șoriceii și bursucul (cred că nu am uitat vreun prieten).

În dimineaţa zilei de Crăciun, Micul Arici şi prietenii lui pornesc, încărcaţi cu daruri, spre casa unde locuieşte bunicul Veveriţei. Drumul este anevoios şi plin de surprize: ninsoarea tot mai deasă, o avalanşă şi stânci abrupte! Oare vor reuşi să înfrunte toate aceste primejdii şi să ajungă cu bine înapoi acasă?

După cum scrie pe copertă, și această carte, la fel ca celelalte cu Micul Arici de la InfoDar, ar avea inserții textile, senzoriale.

Unde o găsiți online? Pe  libris.ro.

Aventură de Crăciun, de M. Christina Butler și Tina Macnaughton - Editura Univers Enciclopedic Junior

Urmăriți și listele Cărți de iarnă și Crăciun – Edițiile 2018Lista dedicată cărților de Crăciun și Lista dedicată cărților de iarnă, de pe blog.

7. Crăciunul lui Poirot, de Agatha Christie – Editura Litera

Spre consternarea întregii familii bogatul proprietar Simeon Lee le cere tuturor fiilor săi și soțiilor acestora să vină acasă, pentru a petrece Crăciunul împreună. Dar reuniunea de familie nu se va dovedi prea fericită atunci când apar și câțiva oaspeți neașteptați, vechi răni și păcate ies la iveală, bătrânul Lee amenință cu schimbarea testamentului, iar in cele din urmă are loc o crimă chiar în ajunul Crăciunul. Toată lumea pare să fi avut un motiv pentru a ucide, iar Hercule Poirot trebuie să afle cum a putut ieși criminalul din camera închisă unde victima a fost găsită într-o baltă de sânge.

Disponibil la toate punctele de difuzare a presei la doar 24,99 lei, începând din 9 octombrie.

Crăciunul lui Poirot, de Agatha Christie - Editura Litera

8. Cel mai frumos cadou din lume, de Mark Sperring, Lucy Fleming – Editura Univers Enciclopedic Junior

Este ziua de Crăciun şi sub brad se află un cadou minunat, împachetat în hârtie roşie. Dar nu e pentru micuţa Esme. Şi nu e nici pentru Urs. Aşa că amândoi pornesc la drum, ca să-l ducă la destinaţie. Nici nu le trece prin minte că este vorba de cel mai frumos cadou din întreaga lume.

Unde o găsiți online? Pe librarie.netlibris.ro

Cel mai frumos cadou din lume, de Mark Sperring, Lucy Fleming - Editura Univers Enciclopedic Junior

9. Max se bucură de magia Crăciunului, de Christian Tielmann și Sabine Kraushaar – Editura DPH

Ura, în câteva zile este Crăciun! Max abia așteaptă. Cu toate acestea, timpul trece și încă mai are multe de făcut: el trebuie să pregătească un calendar de Advent pentru iepurașul său, să ajute la coacerea turtelor, să facă surprize pentru întreaga familie … Și, desigur, cea mai importantă sarcină: să aducă acasă un pom de Crăciun, împreună cu tata și fratele său.

O găsiți pe edituradph.ro, librarie.net, libhumanitas.ro, carturesti.ro, libris.ro

Max se bucură de magia Crăciunului, de Christian Tielmann și Sabine Kraushaar - Editura DPH

Urmăriți și listele Cărți de iarnă și Crăciun – Edițiile 2018Lista dedicată cărților de Crăciun și Lista dedicată cărților de iarnă, de pe blog.

10. Scrisori de Crăciun de la Felix, de Annette Langen și Constanza Droop | Editura DPH

Această carte conține plicuri cu scrisori reale. De această dată, Felix scrie o scrisoare lui Moș Crăciun în care notează: “Trebuie să aflu imediat dacă exiști!”. Moș Crăciun îi răspunde de la Polul Nord, trimițându-i planul locației în care se află. Astfel că, într-o dimineața Felix dispare fără urmă, iar aventura sa implică sania lui Moș Crăciun.

Atenție. Cei care au cumpărat această carte au dat un feedback negativ cărții, spunând că sunt probleme de editare a cărții: finalul este lăsat în aer, lipsind o imagine de pe ultima pagina, precum și o scrisoare care dezvăluie deznodământul. Unele cărți au scrisori lipite de pagini, lipsind plicurile lor. Consultați grupul de cărți Ce le citim copiilor, pe Facebook, pentru a vedea detalii legate de modul în care aceste erori se încearcă a fi soluționate de către editură, în special pentru cei care au cumpărat deja cartea.

Unde o găsiți online? Pe eMag.ro, edituradph.ro

Scrisori de Crăciun de la Felix, de Annette Langen și Constanza Droop | Editura DPH

11. Poveste de Crăciun, de Charles Dickens și Anca Smărăndache | Editura Arthur

Editura Arthur reeditează cartea, Poveste de Crăciun, cu ilustrații de Anca Smărăndache. Despre carte am scris acum multă vreme, aici pe blog, încă de la prima ediție a cărții.

Publicată pentru prima dată în 1843, “Povestea de Crăciun” elogiază spiritul acestei sărbători. Este povestea lui Ebenezer Scrooge, un zgârie-brânză bătrân şi ursuz care îi priveşte cu ură pe toţi cei din jur. Într-o noapte de Ajun, la fel de îngheţată ca inima bătrânului, primeşte trei vizitatori fantomatici: Spiritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-de-Acum şi al Crăciunului-Ce Va Să Vină. Acestea îl poartă într-o călătorie uimitoare şi pe alocuri înfricoşătoare, în urma căreia hapsânul se schimbă.

Unde o găsiți online? Pe editura-arthur.ro, librarie.net, libris.ro, libhumanitas.ro, carturesti.ro

Poveste de Crăciun - Charles Dickens - Editura Arthur ISBN 978-606-8044-18-7

12. Un Crăciun Elefantastic. Expediție la Polul Nord, de Michael Engler și Joelle Tourlonias | Univers Enciclopedic Junior

Îngerul Crăciunului e cel care aduce cadouri – Luiza nu are nicio îndoială! Dar Anton clatină din cap: nici vorbă, Moş Crăciun e cel care aduce cadourile! Lui Timbo nu-i pasă cine le aduce. Cel mai important este să primească limonadă şi biscuiţi cu fulgi de ciocolată din belşug. Oricum, de Crăciun nu e bine să te cerţi, aşa că cei trei vor să descopere singuri cine are dreptate. Pornesc spre Polul Nord în containerul mobil plutitor pe schiuri, iar pe drum întâlnesc tot felul de făpturi ciudate. Suspansul creşte… Cine locuieşte la Polul Nord, Moş Crăciun sau Îngerul Crăciunului? Şi, mai ales, cine este cel care a adus cadourile acasă?

Unde o găsiți online? Pe librarie.netlibris.ro.

Un Craciun Elefantastic. Expeditie la Polul Nord, de Michael Engler și Joelle Tourlonias | Univers Enciclopedic Junior

13. Căldura prieteniei, de Ellen DeLange și Jacqueline Molnár | Editura Univers Enciclopedic Junior

Este iarnă. În luminişul unei păduri, se află un om de zăpadă. Este singur-singurel şi tremură de frig. Veveriţa îi sare în ajutor şi devin prieteni nedespărţiţi. Oare prietenia lor va fi pentru totdeauna? O poveste emoţionantă despre prietenie.

Căldura prieteniei, de Ellen DeLange și Jacqueline Molnár | Editura Univers Enciclopedic Junior

14. Brăduțul de Crăciun, de Loek Koopmans | Univers Enciclopedic Junior

A fost odată un brăduț care se simțea foarte trist din pricină că avea acușoare ascuțite, iar el își dorea să aibă niște frunze a căror frumusețe să uimească pe toată lumea. Rând pe rând, dorințele i s-au împlinit şi frunzele lui s-au schimbat mereu: au fost din aur strălucitor, din sticlă străvezie, apoi verzi și mătăsoase…Descoperă ce l-a făcut cu adevărat fericit pe brăduțul din poveste și cum a ajuns el să fie cel mai frumos și cel mai iubit copăcel din pădure.

Brăduțul de Crăciun, de Loek Koopmans ~ Univers Enciclopedic Junior

15. Lupul cel Mare și Lupul cel Mic: Frunza care nu voia să cadă, de Nadine Brun – Cosme și Olivier Tallec | Editura Cartea Copiilor

Undeva, acolo sus într-un copac există o mică frunză. Lupul cel Mic visează să atingă și chiar să mănânce această frunză. De fapt, nu vrea nimic altceva decât acea frunză. Singura problemă este că micuța frunză refuză să cadă din copac.

Lupul cel Mare este dispus să facă orice pentru a-l face pe Lupul cel Mic fericit, astfel că, într-o dimineață de iarnă Lupul cel Mare spune că se va urca în copac.

Mai multe detalii găsiți pe blog, aici.

Unde o găsiți online? Pe libhumanitas.rocarturesti.ro, librarie.net, libris.ro.

Lupul cel Mare și Lupul cel Mic: Frunza care nu voia să cadă, de Nadine Brun - Cosme și Olivier Tallec

Urmăriți și listele Cărți de iarnă și Crăciun – Edițiile 2018Lista dedicată cărților de Crăciun și Lista dedicată cărților de iarnă, de pe blog.

16. Măgărușul și îngerașul, de Otfried Preußler | Editura Univers Enciclopedic

Când măgărușul se trezește într-o dimineață, vede că mama lui a dispărut! Din fericire, nu rămâne singur multă vreme pentru că un înger știe unde se află ea – lângă pruncul Iisus, în staulul în care a avut loc Miracolul Crăciunului. Măgărușul și îngerașul pornesc împreună spre acel loc magic, invitându-i pe toți cei pe care-i întâlnesc în cale să li se alăture.

Măgărușul și îngerașul, de Otfried Preußler | Editura Univers Enciclopedic

17. Mantia roșie, de Philippe Lechermeier și Herve Le Goff | Editura Univers

În colecția de cărți pentru copii, Unicorn, a apărut o carte de Crăciun scrisă de Philippe Lechermeier (autorul cărților O biblie, Semințe de cabane, Prințese date uitării sau necunoscute).

Iarna a venit de câteva zile. Afară, locuitorii satului se grăbesc să se întoarcă acasă. Urmele saboţilor lor în zăpada groasă sunt ca nişte cuvinte scrise pe pagina albă a unui caiet uriaş.

O minunată poveste de Crăciun.

Unde o găsiți online? Pe librarie.net, libhumanitas.ro, carturesti.ro, libris.ro

Mantia roșie, de Philippe Lechermeier și Herve Le Goff | Editura Univers

18. Ursul meu cel mare, ursul meu cel mic și cu mine, de Margarita Del Mazo și Rocio Bonilla | Editura Univers

 Cartea scrisă de Margarita del Mazo și Rocío Bonilla, Ursul meu cel mare, ursul meu cel mic și cu mine, spune povestea unei fete care, în loc să aibă un urs, preferă să aibă doi. Unul mare, care are forța unui gigant și unul mic, care o ajută să-și facă prieteni.

Doi urși care nu o părăsesc niciodată și o însoțesc în drumul ei, fiecare în felul lui, să o ajute să descopere lumea. Și sunt multe lucruri de descoperit în această lume! Mai ales dacă mergi mână în mână cu un urs mare și ai unul mic atașat la piept.

Toate acestea pe un fundal de iarnă frumos ilustrat.

Unde o găsiți online? Pe libris.ro, librarie.net, carturesti.ro

Ursul meu cel mare, ursul meu cel mic și cu mine, de Margarita Del Mazo și Rocio Bonilla | Editura Univers19. Poveste de Crăciun, de Charles Dickens și Diana Tivu | Editura Corint Junior

Povestea de Crăciun de Charles Dickens a fost publicată cu foarte mulți ani în urmă. De atunci, este citită cu încântare de copii și de părinți, iar farmecul ei se arată și mai mult în preajma sărbătorilor. Este povestea unui bătrân morocănos și zgârcit, Ebenezer Scrooge, pe care nimic nu pare să îl mai mulțumească. În noaptea de Ajun este vizitat de stafia fostului său partener de afaceri Jacob Marley, apoi de încă trei spirite. Acestea îi arată lui Scrooge cum poate răscumpăra suferința pe care le-a provocat-o celor din jurul său: în loc de tristețe, singurătate și disperare poate alege bucuria de a petrece Crăciunul alături de cei apropiați, devenind astfel mai bun și mai fericit.

Ilustrațiile sunt nemaipomenit de frumoase, create de Diana Tivu.

Detalii și imagini din interior găsiți pe blog, aici.

Unde o găsiți online? Pe librarie.netcarturesti.ro, libris.ro

Poveste de Crăciun, de Charles Dickens și Diana Tivu | Editura Corint Junior

20. Dorința lui Moș Crăciun, de Katya Reider și Katya Senner | Editura Aramis

Anul acesta, Moș Crăciun este cel care are o dorință – vrea să păstreze unul dintre cadouri pentru că îi place mult prea mult acel trenuleț și nu mai vrea să-l ofere copilului care îl așteaptă.

Ce crezi că va face Moș Crăciun? Va păstra trenulețul sau va reusi să renunțe la el pentru ca acesta să devină cadoul așteptat de copil?

O poveste de Craciun, despre dorința Moșului, de această dată!

Unde o găsiți online? Pe libris.ro, librarie.net, libhumanitas.ro, carturesti.ro

Dorința lui Moș Crăciun, de Katya Reider și Katya Senner | Editura Aramis

21. Zăpadă, de Walter de la Mare și Carolina Rabei | Editura Litera

Pe măsură ce ziua cea mare se apropie, o familie se pregătește de Crăciun – decorează bradul, agață ciorapi lângă focul șemineului, fac prăjituri… Afară, lumea se transformă în alb.

Cartea, Zăpadă, face parte din seria Cele patru sezoane ale lui Walter de la Mare. Ilustrațiile sunt create de Carolina Rabei.

Unde o găsiți online? Pe libris.ro, litera.ro, carturesti.ro, emag.ro.

Zăpadă, de Walter de la Mare și Carolina Rabei | Editura Litera

Urmăriți și listele Cărți de iarnă și Crăciun – Edițiile 2018Lista dedicată cărților de Crăciun și Lista dedicată cărților de iarnă, de pe blog.

22. Caută și găsește: Cum sărbătorim Crăciunul | Editura Casa

Acasă, la grădiniţă, la bunici ori în centrul oraşului împodobit cu ghirlande de lumini multicolore, chiar şi cei mici împărtăşesc starea de spirit a celei mai importante sărbători din an. Crăciun fericit pentru toţi!

Cartea are coperți și pagini cartonate și se adresează copiilor de peste 2 ani.

Caută și găsește: Cum sărbătorim Crăciunul - editura Casa

Urmăriți și listele Cărți de iarnă și Crăciun – Edițiile 2018Lista dedicată cărților de Crăciun și Lista dedicată cărților de iarnă, de pe blog.

23. Cadoul perfect, de Caroline Pedler și Stella J. Jones | Editura Univers Enciclopedic Junior

Această carte este o reeditare. Billy şi Bella sunt cei mai buni prieteni. Fiecare dintre ei ar face absolut orice ca să-l vadă fericit pe celălalt. Dar ce se va întâmpla oare dacă, într-o zi, asta înseamnă să renunţe la ceva drag? O poveste minunată despre ce înseamnă să dăruieşti şi să primeşti, dar mai ales despre prietenia adevărată.

O găsiți pe librarie.net

Cadoul perfect, de Stella J. Jones și Caroline Pedler - Univers Enciclopedic Junior ISBN: 978-606-704-350-1

24. Mănușa pierdută, de Veltman Uitgevers și Sharon Harmer | Univers Enciclopedic Junior

Într-o zi geroasă de iarnă, un tăietor de lemne se îndreaptă spre casă. Pe drum își pierde o mănușă, iar animalele pădurii se adăpostesc bucuroase în ea, ca să se încălzească. Dar tăietorul de lemne se întoarce să-și ia mănușa, iar căţelușul său le gonește pe animale din cuibul lor cald. Oare ce e de făcut?

Unde o găsiți online? Pe carturesti.ro

Mănușa pierdută, de Veltman Uitgevers și Sharon Harmer | Univers Enciclopedic Junior

25. Povești cu spiriduși, de Marina Rachner, Katharina E. Volk | Univers Enciclopedic Junior

Dacă în zilele dinainte de Crăciun hoinăreşti prin pădure în amurg şi asculţi cu atenţie, vei putea să auzi printre copaci şi tufe foşnete şi şoapte. Spiriduşii lucrează în locuinţele lor subpământene şi se pregătesc pentru marea sărbăroare.

Unde o găsiți online? Pe librarie.net

Povești cu spiriduși, de Marina Rachner, Katharina E. Volk | Univers Enciclopedic Junior

26. Rețete de Crăciun, de Jamie Oliver | Editura Curtea Veche

Această carte este încununarea a 17 ani de muncă în care m-am străduit să rafinez o serie de rețete uimitoare, însoțite de sfaturi și trucuri care vă vor fi de folos de fiecare dată când veți pătrunde în spațiul familiar al bucătăriei voastre de acasă. O scriu o singură dată, așa că m-am asigurat că va ajunge la voi în cea mai bună formă posibilă. Voi fi onorat dacă ideile prezentate aici își vor găsi locul în ritualul vostru festiv  – sunt idei care să vă ajute, să vă inspire, să vă ia de mână și să vă poarte spre un Crăciun de neuitat. Sper ca la vremea Sărbătorilor să vă întoarceți an de an la cartea mea. Crăciun fericit, vouă și tuturor celor dragi! – Jamie Oliver

Unde o găsiți online? Pe libris.ro, libhumanitas.rocarturesti.ro

Rețete de Crăciun, de Jamie Oliver | Editura Curtea Veche

27. O dorință de Crăciun, de Katherine Rundell și Emily Sutton | Editura Nemi

Când îţi doreşti ceva, trebuie să fie din toată inima!
Chiar dacă inima e ascunsă sub patru straturi de haine, dorinţa tot ţi se va împlini.
În seara de Ajun, o dorinţă tainică, dar adevărată face să prindă viaţă un înger ponosit, un căluţ de lemn gurmand, un măcăleandru cu aspiraţii de tenor şi un soldăţel de tinichea îndrăgostit.
Aventurile lui Theodore şi ale prietenilor săi sunt povestite cu multă căldură şi umor, aşa cum ar trebui spuse toate poveştile din jurul bradului de Crăciun.

Unde o găsiți online? Pe libhumanitas.ro, carturesti.ro, libris.ro, nemira.ro

O dorință de Crăciun, de Katherine Rundell și Emily Sutton | Editura Nemi

28. Noaptea de Ajun, de Clement C. Moore | Editura Litera

Era noaptea de-Ajun,

și în casa tăcută

niciun biet șoricel

nu-ndrăznea să se-audă…

Fermecătoarea poveste în versuri scrisă de Clement C. Moore surprinde atmosfera plină de magie care însoţește în fiecare an vizita lui Moș Crăciun în noaptea Ajunului.

Unde o găsiți online? Pe litera.rolibris.ro, emag.ro

Noaptea de Ajun, de Clement C. Moore | Editura Litera

Urmăriți și listele Cărți de iarnă și Crăciun – Edițiile 2018Lista dedicată cărților de Crăciun și Lista dedicată cărților de iarnă, de pe blog.

29. Căsuța din zăpadă, de Peter Bently și Charles Fuge | Editura Litera

Se pare că toată lumea a uitat că azi e ziua bursucului și se pregătește să participe la ceaiul organizat de hermină în pădure. Însă pe el nu l-a invitat nimeni…

O poveste despre prietenie și magia zilelor de sărbătoare petrecute alături de cei dragi.

Unde o găsiți online? Pe litera.rolibris.ro.

Căsuța din zăpadă, de Peter Bently și Charles Fuge | Editura Litera

Urmăriți și listele Cărți de iarnă și Crăciun – Edițiile 2018Lista dedicată cărților de Crăciun și Lista dedicată cărților de iarnă, de pe blog.

30. Sora de zăpadă, de Emma Caroll și Julian de Narvaez | Editura Litera

E Ajunul Crăciunului, iar Pearl Granger își face o soră de zăpadă. Știe că asta nu-i va aduce sora înapoi, dar tot e mai bine decât să nu aibă niciuna. Apoi, în aceeași zi, familia ei primește o scrisoare misterioasă, care le răscolește viața. Cum va fi oare Crăciunul acesta, până la urmă, pentru toti?

Ilustrații de Julian de Narvaez.

Unde o găsiți online? Pe libhumanitas.ro, librarie.net

Sora de zăpadă, de Emma Caroll și Julian de Narvaez | Editura Litera

31. Lama Lama de Crăciun, de Anna Dewdney | Editura Nemi

În preajma Crăciunului, timpul se scurge încet, prea încet pentru micul Lama.

Ia parte inimos, dar și nerăbdător, la toate pregătirile pentru sărbătoare. Dar între luminițe, globuri și cântecele, Lama află care e cel mai prețios dar de Crăciun, dintre toate.

Recenzia și imagini din interior, aici, pe blog.

Unde o găsiți online? Pe nemira.ro, librarie.net, libhumanitas.rolibris.rocarturesti.ro

Lama Lama de Crăciun, de Anna Dewdney | Editura Nemi

32. Conni la săniuș, de Liane Schneider, Janina Görrissen | Editura Casa

Conni se uită pe fereastră și nu-i vine să creadă. A nins! Își îmbracă repede hainele groase și merge afară. Ce multe lucruri poți face în zăpadă! Poți construi un om de zăpadă, poți să mergi cu sania la grădiniță sau la derdeluș. Iarna este foarte amuzantă!

Unde o găsiți online? Pe carturesti.roedituracasa.ro, libhumanitas.ro, libris.ro

Conni la săniuș, de Liane Schneider, Janina Görrissen | Editura Casa

33. Regatul de gheață – Volumul 2. Carte puzzle | Editura Litera

Cu ocazia lansării noul film animat, Regatul de gheață – partea II, editura Litera ne aduce în librării, spre încântarea celor mici, această carte puzzle.

Citește poveștile și dă viață peisajelor din carte!

Unde o găsiți online? Pe litera.ro, libris.ro

Regatul de gheață - Volumul 2. Carte puzzle | Editura Litera

Urmăriți și listele Cărți de iarnă și Crăciun – Edițiile 2018Lista dedicată cărților de Crăciun și Lista dedicată cărților de iarnă, de pe blog.

34. Băiatul care nu credea în Moș Crăciun, de Liana Alexandru și Ana Alfianu | Editura Humanitas Junior

Ian este un copil ca oricare altul, „nici supără­cios, nici exagerat de vesel, nici vorbăreț, nici cuminte mereu“. Are parte de grija oamenilor mari, de cadouri frumoase și de brazi minunat împodobiți de sărbători. Cu toate acestea, uneori băiatul se simte singur și nu-și dorește nimic mai mult pe lume decât ca Moșul, dacă există cu adevă­rat, să-l ia și să-l ducă într-o poveste numai a lui! Iar într-o noapte magică, ceva nebănuit i se întâm­plă… Ceva care îi aduce înapoi bucuria Crăciunului.

Unde o găsiți online? Pe libhumanitas.ro, libris.ro, carturesti.ro.

Băiatul care nu credea în Moș Crăciun, de Liana Alexandru și Ana Alfianu | Editura Humanitas Junior

35. Alege-ți un brăduț, de Patricia Toht și Jarvis | Editura Litera Mică

Iată o carte în care spiritul vesel și cald al sărbătorilor se simte în fiecare vers, ritmat și poznaș, și în fiecare ilustraţie. Vei fi captivat de povestea brăduţului care se transformă treptat în pom de Crăciun și care adună în jurul lui întreaga familie. Citește-o și… mergi să-ţi alegi și tu un brăduţ!

Unde o găsiți online? Pe litera.ro, librarie.net, carturesti.ro, libris.ro, libhumanitas.ro

Alege-ți un brăduț (Pick A Pine Tree), de Patricia Toht și Jarvis | Editura Litera MicăUrmăriți și listele Cărți de iarnă și Crăciun – Edițiile 2018Lista dedicată cărților de Crăciun și Lista dedicată cărților de iarnă, de pe blog.

36. Povestiri de Crăciun | Editura Litera Mică

O minunată colecție de povești amuzante, înduioșătoare sau fermecate, numai bune de citit în vacanța de iarnă.

Cartea conține povești precum:
– Pufoșilă de Adele Geras
– O casuta pentru un soricel de Michael Broad
– Dragonul de Craciun de Vivian French
– Craciunul Anitei de Maeve Friel
– Magarusul de Anna Wilson
– Clopotel de Penny Dolan
– Pomul cu pisicute de Holly Webb
– Curcanul vorbitor de Alan Durant

Ilustrații alb-negru de Caroline Pedler.

Unde o găsiți online? Pe litera.ro, libris.ro

Povestiri de Crăciun | Editura Litera Mică

37. Magia Crăciunului. 24 de povești în așteptarea lui Moș Crăciun, de Tony Wolf | Litera Mică

De Crăciun se poate împlini totul, chiar și visul unui iepuraș, căci este cea mai fermecată perioadă din an!

Bucurați-vă de această carte minunată de povești și lăsați-vă învăluiți de magia Crăciunului!

Unde o găsiți online? Pe litera.ro, libhumanitas.ro, libris.ro

Magia Crăciunului. 24 de povești în așteptarea lui Moș Crăciun, de Tony Wolf

38. Activități de Crăciun | Editura Litera Mică

Plină de activități festive, această carte te va ține ocupat din Ajun și până la sfârșitul vacanței de iarnă.

lată ce te-așteaptă înăuntru:

• jocuri și curiozități

• informații interesante despre tradițiile de Crăciun

• pagini de desenat

• teste distractive

• ornamente de confecționat

• rețete pentru dulciuri

Joacă-te cu prietenii și familia, și bucurați-vă împreună de magia sărbatorilor de iarnă!

Unde o găsiți online? Pe litera.ro, librarie.net, libhumanitas.rolibris.ro

Activități de Crăciun | Editura Litera Mică

39. Crăciunul copiilor. Carte de activități cu autocolante | Editura Litera Mică

Bine ai venit în lumea fermecată a sărbătorilor de iarnă! Plină de activități variate, de la jocuri de perspicacitate la planșe de colorat, această carte va fi o bucurie pentru toți micuții care așteaptă cu nerăbdare Crăciunul și se bucură din plin de magia iernii.

Unde o găsiți online? Pe librarie.netlibris.ro

Crăciunul copiilor. Carte de activități cu autocolante | Editura Litera Mică

40. Mortimer și magia Crăciunului, de Karma Wilson și Jane Chapman | Editura Litera Mică

Șoricelul Mortimer locuiește sub scară, într-o gaură strâmtă și întunecoasă de unde iese în fiecare zi să-și caute de mâncare. Într-o zi descoperă o căsuță numai bună pentru el, dar… în care nu e lăsat să trăiască în pace.

Își va găsi oare Mortimer un loc al său măcar în Ajunul Crăciunului?

Unde o găsiți online? Pe litera.ro, libhumanitas.ro, librarie.neteMag.ro, libris.ro, carturesti.ro

Mortimer și magia Crăciunului, de Karma Wilson și Jane Chapman | Editura Litera Mică

41. Martin stă treaz de Crăciun, de Karma Wilson și Jane Chapman | Editura Litera Mică

Prietenii lui Martin sunt hotărâți ca anul acesta să nu-l mai lase pe somnorosul urs să întâmpine Crăciunul dormind. O aventură minunată de citit în Ajun, pentru întreaga familie.

Recenzia și imagini din interiorul cărții găsiți pe blog, aici.

Unde o găsiți online? Pe litera.ro, librarie.net, libhumanitas.rocarturesti.rolibris.ro

Martin stă treaz de Crăciun, de Karma Wilson și Jane Chapman | Editura Litera Mică

42. Noaptea de Ajun în Țara Minunilor, de Carys Bexington și Kate Hindley | Editura Gama

Inspirată de clasicul poem ‘Twas the Night Before Christmas, această adorabilă versiune îl trimite pe Moș Crăciun să ia ceaiul alături de Pălărierul Nebun, Pisica de Cheshire, Iepurele Alb și Regina de Cupă. Va reuși el, oare, să readucă spiritul sărbătorilor în Țara Minunilor?

Noaptea de Ajun în Țara Minunilor, de Carys Bexington și Kate Hindley | Editura Gama

Noaptea de Ajun în Țara Minunilor, de Carys Bexington și Kate Hindley | Editura Gama

Imagine preluată de pe pagina Facebook Editura Gama

 

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.