Lotta și bicicleta, de Astrid Lindgren și Ilon Wikland - Editura Cartea Copiilor

Lotta și bicicleta, de Astrid Lindgren și Ilon Wikland – Editura Cartea Copiilor

O poveste de iubit și prețuit, de adăugat bibliotecii copiilor voștri, despre familie – implicit despre relația dintre părinți și copii, dar și despre cea dintre frați/surori, cu gelozia care apare inevitabil între ei.

Astrid Lindgren și ilustratorul, Ilon Wikland, au creat un personaj adorabil, cu caracteristici cât se poate de reale, cu care copiii pot rezona. Noi, părinții, cu siguranță cunoaștem toate aceste caracteristici – un portret robot al copiilor noștri.

Lotta și bicicleta, de Astrid Lindgren și Ilon Wikland - Editura Cartea Copiilor

Lotta și bicicleta, de Astrid Lindgren și Ilon Wikland - Editura Cartea Copiilor

Dacă pe alocuri vi se pare că Lotta este un copil alintat, răsfățat sau prost-crescut, pentru că face tot felul de năzbâtii, mai acordați-i o șansă, priviți mai atent. O observăm pe Lotta care dorește să fie mare, la fel ca și fratele și surioara ei, care sunt cu o idee mai mari.

Din dorința naivă, sau mai bine zis inocentă de a nu fi mai prejos decât frații ei, Lotta vrea și ea să aibă o bicicletă mai mare, căci știe să se dea pe una (shh, “în secret”), are ochii albaștrii precum frații ei, iar nu verzi (“în secret”) și merge și ea la școală, asemenea lor, “în secret”. Astfel că, ajunge să facă câteva prostioare pentru a demonstra părinților că știe deja să se dea pe bicicletă, și bineînțeles, ar merita să aibă și ea una, acum la împlinirea vârstei de 5 ani – trotineta i-a rămas cam mică.

Lotta și bicicleta, de Astrid Lindgren și Ilon Wikland - Editura Cartea Copiilor

Rămâne de văzut cum ajunge să aibă o bicicletă, sau poate … două?

Lotta și bicicleta, de Astrid Lindgren și Ilon Wikland - Editura Cartea Copiilor

Cu siguranță veți găsi un subiect de discuție cu copiii după ce veți parcurge textul, iar dacă nu, bucurați-vă doar de text. E minunat, e vesel, e nostim, e plin de culorile primăverii pe fundal. În definitiv, copiii nu au nevoie doar de cărți cu morală. Se pot bucura de cărți și dacă subiectul este unul destul de simplu sau naiv.

Cartea în limba română, o găsiți în librăriile fizice care comercializează cărți ale editurii Cartea Copiilor și online pe: libris.ro, carturesti.ro, librarie.net, books-express.ro, eMag.ro
Cartea în limba germană, o găsiți pe books-express.ro.
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.