Lumea este darul lui Dumnezeu, de Lisa Tawn Bergren - Editura Doxologia Junior ISBN: 978-606-666-713-5

Lumea este darul lui Dumnezeu, de Lisa Tawn Bergren și Laura J. Bryant.

Lumea este darul lui Dumnezeu, de Lisa Tawn Bergren și Laura J. Bryant. Votul meu: 4 din 5

“Cred că este distractiv că Dumnezeu ne-a făcut urși pe toți, dar, totodată, fiecare este special în felul lui.”

În această lume care a prins o viteză fantastică spre progres, în care totul este un dute-vino, în grabă, în fugă, uităm un singur lucru: să luăm o pauză. Zi de zi suntem cotropiți de gânduri care nu ne dau pace nici măcar noaptea, să avem ultimul model de mașină, casă cu cât mai multe camere, un salariu uriaș, să ne îmbrăcăm „la modă„.

Alții au gânduri mai modeste, să aibă cu ce să-și hrănească copiii, cu ce să-i îmbrace și să-i trimită așa cum pot, la școală. Dar încă uităm un lucru: acea pauză. O pauză în care să ne întrebăm ce facem cu noi, cu sufletul nostru? Noi, încotro? O pauză în care să ne uităm în jurul nostru și să apreciem ce avem: suntem sănătoși, avem familii și oameni dragi în jurul nostru, nu trăim în plin război, ca alții mai nefericiți. Și totuși unde și de ce alergăm în acel ritm?

Să nu uităm că toate se fac la timpul lor și să ne mai îndreptăm atenția și spre sufletul nostru. Nu doar trupul trebuie îngrijit și îmbrăcat ci și sufletul. Dumnezeu ne-a dat o șansă să trăim în această lume minunată, să nu uităm de ea!

Lumea este darul lui Dumnezeu, de Lisa Tawn Bergren - Editura Doxologia Junior ISBN: 978-606-666-713-5

Acestea fiind spuse, iată o carte cu temă religioasă pentru copii, o carte atât de frumos scrisă, cu calm și blândețe, de Lisa Tawn Bergren și ilustrată de Laura J. Bryant, apărută la Editura Doxologia Junior, în colecția Darul lui Dumnezeu. În limba engleză sunt 12 cărți în această colecție, editura Doxologia traducând până acum doar 3 dintre acestea – Tu ești darul lui Dumnezeu, Iubirea este darul lui Dumnezeu și Lumea este darul lui Dumnezeu.

Pentru cărțile în limba română consultați site-ul editurii Doxologia Junior, iar pentru restul cărților din această serie aveți la dispoziție site-ul autoarei Lisa Tawn Bergren. Sunt multe alte tematici frumoase și interesante pe fundal religios – venirea unui nou copil în famile, importanța somnului, sărbătoarea Paștelui, a Crăciunului, despre recunoștință și multe altele. Să sperăm doar că vor fi traduse și în limba română.

Lumea este darul lui Dumnezeu, de Lisa Tawn Bergren - Editura Doxologia Junior ISBN: 978-606-666-713-5

“Celorlalți urși nu le este dor de zăpadă? întrebă Puiuțul.”
“Ție îți este dor de nisipul deșertului? Sau de frunzele mari și verzi ale pădurii tropicale? Iubim doar ceea ce cunoaștem, aceasta înseamnă acasă pentru noi, este căminul nostru. Fiecare urs are un loc al său în această lume mare și minunată a lui Dumnezeu.”

Lumea este darul lui Dumnezeu, de Lisa Tawn Bergren - Editura Doxologia Junior ISBN: 978-606-666-713-5

În Lumea este darul lui Dumnezeu, urșii polari fac o vizită la muzeu, unde sunt expuși urşi din întreaga lume. Această vizită naşte o sumedenie de întrebări în mintea Puiului, asemenea copiilor mici și curioși de tot ce este în jur. Mămica Ursoaică îl ajută să înţeleagă că lumea întreagă este plină de ursuleţi care trăiesc în multe alte locuri în afară de Polul Nord. Puiuţul înţelege astfel că, deşi arată puțin diferit unul de celălalt, fiecare ursuleţ are un loc al său în această lume mare şi minunată a lui Dumnezeu, și fiecare este unic în felul său.

Este o carte educativă pentru copii, scrisă cu multă căldură și blândețe, iar ilustrațiile vor fi devorate de către cei mici, atât de simpatice sunt! Pe lângă tema religioasă, copiii au parte de diverse cunoștințe generale despre urși și planetă. De asemenea, tema unicității fiecărui individ pe această planetă poate fi subiect de discuție cu cei mici.

Mulțumesc Editurii Doxologia Junior pentru oportunitatea de a aduce în atenția cititorilor această carte minunată pentru copii.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.