Mă faci să zâmbesc. de An Swerts și Jenny Bakker. Despre îndrăgostire | Editura Cartemma

Mă faci să zâmbesc, de An Swerts și Jenny Bakker. O carte despre îndrăgostire | Editura Cartemma

Iubirea este cel mai frumos sentiment, celebrat de-a lungul timpului în cărți. Datorită acestui sentiment s-a dat viață omenirii, au pornit războaie și au luat naștere popoare. Devenim empatici, altruiști și vedem lumea în diverse nuanțe de culori calde. Ne face mai buni și mai puternici, dar în același timp … nerăbdători.

Nu este cazul să discutăm despre ceea ce poate să îngrădească acest sentiment frumos, pentru că ne oprim aici la prima stație a iubirii și anume – stația îndrăgostirii, prin care toți am trecut la un moment dat, vrând nevrând. Ce s-a întâmplat mai departe rămâne poveste, cu un final fericit sau poate nu atât de fericit, însă acelea sunt momentele unice – de căpătâi într-o poveste de iubire -, care ne fac să zâmbim, iar inima să ne tresalte de atât de multă fericire.

Mă faci să zâmbesc. de An Swerts și Jenny Bakker. Despre îndrăgostire | Editura Cartemma

Mă faci să zâmbesc. de An Swerts și Jenny Bakker. Despre îndrăgostire | Editura Cartemma

Cartea, Mă faci să zâmbesc, de An Sweets și cu ilustrații de Jennny Bakker (Editura Cartemma, 2019) este despre primii fiori ai iubirii, despre amintiri frumoase și inocența iubirii care poate să apară la cele mai fragede vârste.

Atunci când Sofia se îndrăgostește de un coleg de clasă, are nevoie de bunica ei să-i împărtășească ceea ce simte, să se facă înțeleasă și să înțeleagă și ea, în același timp, ce este de fapt iubirea și toate acele sentimente care au ajuns în sufletul și mintea ei.

Astfel, fetița va afla cum s-au cunoscut bunicii ei și cum au reușit să-și exprime iubirea unul pentru celălalt, eliberându-se de teama unei posibile iubiri neîmpărtășite, pentru că, nu-i așa?!, suntem oameni și ne temem de dezamăgiri.

Mă faci să zâmbesc. de An Swerts și Jenny Bakker. Despre îndrăgostire | Editura Cartemma

Căutând în sufletul ei firav de copil, Sofia va găsi cheia care o va ajuta sa fie curajoasă și să-și împărtășească sentimentul frumos cu băiatul pe care-l place.

Povestea cărții este adresată copiilor în primul rând, dar are și o latură sensibilă pentru sufletul nostru, al părinților, bunicilor, al tuturor celor care o vor citi copiilor.

Mulțumesc Editurii Cartemma pentru această carte!

Cartea, Mă faci să zâmbesc, o găsiți pe cartemma.ro.

Descoperiți mai multe titluri de la această editură, aici, pe blog.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20 carturesti.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.