Mă spăl pe dinți, folosesc olița, pentru 2-4 ani - Editura Casa ISBN: 9786067870725

Mă spăl pe dinți, folosesc olița, de Frauke Nahrgang și Susanne Szesny. Carte pentru 2-4 ani – Editura Casa

Cartea, Mă spăl pe dinţi, folosesc oliţa, este scrisă de Frauke Nahrgang și Susanne Szesny și face parte din Colecția Junior a Editurii Casa. Cu ajutorul acestei cărți, copiii fac cunoştinţă cu activităţile cotidiene care se desfăşoară în baie și nu numai.

Mă spăl pe dinți, folosesc olița, pentru 2-4 ani - Editura Casa ISBN: 9786067870725

Ei află la ce se foloseşte oliţa, colacul mic care se pune peste cel mare de la wc. (reductor), de ce este foarte important să te speli pe mâini, de câte ori trebuie să te speli pe dinţi, de ce trebuie să-ţi speli părul și să-l uscăm, de ce trebuie să mergi la frizerie la tuns, să tai unghiile, să faci baie.

Mă spăl pe dinți, folosesc olița, pentru 2-4 ani - Editura Casa ISBN: 9786067870725

Am observat că de la un timp nici fiica mea (încă nu are 2 ani) nu mai dorește să o spăl pe cap, orice numai de păr să nu mă ating. Cu ajutorul acestei cărți am scăpat puțin de teama pentru uscătorul de păr, teama de a fi pieptănată, bineînțeles și cu exemplu propriu, apoi pieptănat ursuleții și tot alaiul. Ce-mi place la ilustrația următoare este faptul că apare para de duș, iar tati îi pune șampon fetiței pe păr.

Mă spăl pe dinți, folosesc olița, pentru 2-4 ani - Editura Casa ISBN: 9786067870725

Tot cu ajutorul acestei cărți, împreună cu Conni și olița (editura Casa), hopa!… fetița a acceptat să stea câteva secunde (bune și alea, sunt perfecte chiar pentru început) să stea pe oliță. Mare minune după cum se manifesta dacă o apropiam de oliță. Așadar, copilul s-a împrietenit cu olița. Asta urmărim noi, părinții, de fapt cu această carte, “Mă spăl pe dinți, folosesc olița”, căci altfel procesul de a ne spune când efectiv simt că vor să-și facă treburile, de a conștientiza aceste lucruri și de a face tranziția de la scutece la chiloței, este destul de lung în timp.

Mai întâi de toate și-a pus ursulețul pe oliță, la fel cum a văzut în aceste două cărți de la editura Casa, imitând sunetul produs de pipilică. E un câștig, într-adevăr! Acum stă ceva mai mult pe oliță și-mi spune când face caca, doar că ajungem prea târziu la aceasta, sau copilul îmi spune prea târziu (?!). Uneori o surprind stând pe oliță, așa, de bună voie.

Ideea este că ne-au ajutat aceste cărți, un prim pas, un prim imbold s-a făcut. Copiii sunt cei mai pricepuți imitatori, iar imitația este benefică pentru dezvoltarea lor!

Mă spăl pe dinți, folosesc olița, pentru 2-4 ani - Editura Casa ISBN: 9786067870725

Răsfoind paginile cartonate, legate cu spirală, bogat ilustrate, deschizând ferestrele în căutarea imaginilor care se ascund sub ele, micii cititori ajung la concluzia că tunsul părului sau tăiatul unghiilor, de exemplu, nu e un lucru chiar atât de groaznic precum pare.

Unde găsiți cartea online? bookstyle.roedituracasa.ro.

Urmăriți și lista cu cărți pentru copii de la Editura Casa, aici, pe blog.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.