Miercuri, respirăm, de Ioana Chicet-Macoveiciuc

Miercuri, respirăm – personaje memorabile și întâmplări ca-n viață, de Ioana Chicet-Macoveiciuc

Miercuri, respirăm – personaje memorabile și întâmplări ca-n viață, de Ioana Chicet-Macoveiciuc Votul meu: 5 din 5

Cartea Miercuri, respirăm de Ioana Chicet – Macoveiciuc, m-a bucurat nespus.

Îi mulțumesc prietenei mele că mi-a recomandat această carte pe care am citit-o pe nerăsuflate. Au fost momente în care mă trezeam râzând, dar și momente în care plânsul mă apuca din senin citind vreun paragraf despre bebeii ăia firavi care așteaptă nerăbdători să vină pe lume (când nu avem cum să explicăm anumite stări, dăm vina pe hormoni! ).

Fără doar și poate este o carte care merită citită, plină de umor și momente emoționante din viața a șase tinere, care se întâlnesc la cursul Lamaze, de pregătire a viitoarelor mămici pentru perioada următoare a vieții lor: Maternitatea. După o perioadă lungă de așteptare sosește acel moment al vederii și a primului contact cu micuțul din burtică.

“- Mai avem mult? întreabă Carmen, respirând regulat, cum exersase la Lamaze. Inspir, expir, inspiiir…
– Mai avem, doamnă, că e meci și toți se grăbește să ajungă acasă! Da’ ce, arde?
– Cam arde, Nasc! Inspir, expir, inspiiir…
– Felicitări, ce frumos, să fie sănătos, se însuflețește șoferul de taxi…Aveți operație mai pe seară?
– Nu, dom’le, nasc ACUM!”
Miercuri, respirăm, de Ioana Chicet Macoveiciuc, Ed.Univers, pag. 5

Miercuri, respirăm, de Ioana Chicet-Macoveiciuc

Te așteaptă șase destine, șase povești de viață pe care cel mai probabil le-ai mai auzit în această lume. Vei descoperi povești ale unor sarcini frumoase sau mai dificile, personaje ale căror povești sunt schițate atât de frumos, din care putem observa lejer că unele măști pot ascunde cu lejeritate multă tristețe.

“Dacă era în toane bune, o pupa galant pe burta țuguiată, mergea să vadă copiii, făcea o glumă apropos de cum stă nevasta lui toată ziua cu cracii în sus la teveu, la care râdea singur cu zgomot, cerea de mâncare și se așeza la televizor…Dacă era în toane proaste, căuta motiv de ceartă. Ba că tocana n-are destulă ceapă, ba că nu-i călcată cămașa lui preferată….Ridica vocea, trântea și înjura, în timp ce ea îl ruga să nu mai facă zgomot, că trezește copiii…Uneori o lovea…strângea din dinți și le încasa ca un sac de box cu vechime.”
Miercuri, respirăm, de Ioana Chicet Macoveiciuc, Ed.Univers, pag. 106

Cartea Miercuri, respirăm se citește atât de lejer și poveștile personajelor sunt foarte captivante încât negreșit o vei devora, filă cu filă.

În timp ce citeam cartea Ioanei, încercam să-mi imaginez cum ar fi acea întâlnire pentru mine cu alte viitoare mămici. Cât de interesant și emoționant ar fi să socializăm, să ne împărtășim experiența lunilor de sarcină, alături de viitorii tătici. Fiecare burtică – o altă experiență.

Versiunea cărții din imagini este cea cartonată, cu supracopertă, văzând în librării și o versiune paperback.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 1 comentariu
  1. Pingback: Semn că te am, de Ioana Chicet-Macoveiciuc – Book Style

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.