Minunatele cărți scrise de Oscar Wilde și ilustrate de Anca Smărăndache | cartier codobelc

Minunatele cărți scrise de Oscar Wilde și ilustrate de Anca Smărăndache | colecția cartier codobelc

Atunci când minunatele povești scurte pentru copii scrise de Oscar Wilde sunt ilustrate de către Anca Smărăndache, rezultă o întreagă colecție de cărți valoroase pentru copiii noștri, de citit, recitit, apreciat și savurat de fiecare dată când ajung acestea în mâinile noastre.

Aceste cărți ilustrate fac parte din colecția Cartier Codobelc – Editura Cartier. Sunt traduse din limba engleză de Lavinia Braniște, iar ilustrațiile superbe sunt realizate, după cum spuneam, de Anca Smărăndache.

Fiecare carte are un format mediu, cu coperta cartonată și paginile mate. Colecția de cărți  “codobelc” este una îngrijită, cu titluri valoroase pentru educația copiilor noștri, așadar, aceste cărți scrise de Oscar Wilde sunt printate calitativ.

Prințul fericit, Privighetoarea și trandafirul, Uriașul egoist, Remarcabila rachetă și Prietenul devotat sunt cele cinci povești scurte care au fost publicate pentru prima dată în anul 1888 într-un singur volum intitulat “Prințul fericit și alte povești”.

Prințul fericit

Este o adevărată plăcere să citești această carte. Povestea frumoasă a prieteniei adevărate dintre un rândunel și statuia de aur a prințului ”fericit”, emoționează și oferă o stare de bine, reconfortantă. Personajele lui Oscar Wilde împărtășesc aceleași virtuți – dragostea, bunătatea, sacrificiul și posibilul pericol în care s-ar afla dacă toate acestea ar lipsi cu desăvârșire. Am scris despre carte, aici.

Prințul fericit, de Oscar Wilde, Lavinia Braniște și Anca Smărăndache - Editura Cartier ISBN: 9789975863278

Privighetoarea și trandafirul

Un tânăr îndrăgostit are nevoie de un trandafir roșu pentru ca aleasă inimii sale să danseze cu el. Dar prețul plătit pentru acest trandafir este enorm și nu tânărul este cel care-l plătește. Plină de duioșie și umor, dar și de comentarii morale, ca toate povestirile lui Wilde, Privighetoarea și trandafirul este o lectură încântătoare despre iubire, sacrificiu și recunoștință.

Privighetoarea și trandafirul, de Oscar Wilde, Anca Smarandache și Lavinia Braniste - Editura Cartier codobelc

“- Oh, iată un om care iubeşte cu adevărat, spuse Privighetoarea. El suferă tocmai de ceea ce eu cânt, ceea ce pentru mine e bucurie, pentru el e durere. Nu-i nicio îndoială, iubirea e un lucru minunat. E mai preţioasă ca smaraldele şi mai scumpă decât opalul fin. Nu o poţi cumpăra nici cu perle, nici cu rodii, nici la vânzare în piaţă n-o poţi scoate. Nu o poţi cumpăra de la neguţători şi nici s-o măsori în aur.”

Uriașul egoist

Uriașul egoist este o poveste despre iubire, smerenie, mântuire, iubire, copilărie, fericire, singurătate și durere în suflet. Ah, cât de frumos scrie Oscar Wilde! Este o poveste pentru copii, însă abundă de mesaje pentru noi, adulții. Am scris despre carte, aici.

Uriașul egoist, de Oscar Wilde și Anca Smărăndache | Editura Cartier

Remarcabila rachetă

O rachetă cu o remarcabilă părere despre sine urmează a fi folosită într-un foc de artificii la nunta unui prinț și a unei prințese. Dar lucrurile nu se desfășoară pe măsura așteptărilor sale, iar destinul măreț de care era convinsă o aduce, la propriu, în noroi. Este scrisă cu ironia și sarcasmul cu care ne-a obișnuit Oscar Wilde.

Remarcabila racheta, de Oscar Wilde si Anca Smarandache - Lavinia Braniste - Editura Cartier Codobelc

Prietenul devotat

Prietenia este unul dintre cele mai prețioase daruri pe care le putem primi de la cei din jur. E unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le putem oferi. Dar nu întotdeauna prieteniile își găsesc echilibrul, iar fiecare dintre noi poate ajunge la un moment dat în postura micului Hans. Prietenul devotat este o poveste in ramă despre devotament, încredere și inocență.

Prietenul devotat, de Oscar Wilde, Anca Smarandache și Lavinia Braniste - Editura Cartier codobelc

Găsiți cărțile colecției codobelc pe site-urile libris.ro, libhumanitas.ro, librarie.net, carturesti.ro.
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.