Monstrul culorilor, de Anna Lenas - Carte despre emoții - Editura Nomina ISBN: 978-606-535-820-1

Monstrul Culorilor, de Anna Lenas. O carte despre emoții și sentimente pe înțelesul celor mici

Îi învățăm pe cei mici culorile, formele, numerele și literele, dar cum rămâne cu sentimentele lor? Cum pot identifica și ei, la o vârstă atât de fragedă, ce se întâmplă atunci când au niște trăiri, când dau cu piciorul în jucării, aruncă lucrurile pe jos, chițăie și râd de încântare, sau se ascund după piciorul mamei?

Cu ilustrații simple și atrăgătoare, Anna Lenas reușește să exprime, pe înțelesul copiilor, care este treaba cu bucuria, tristețea, furia, frica și calmul. Este o carte care va antrena copiii și părinții în diverse discuții pe seama acestor trăiri,  iar stările de confuzie vor fi tot mai rare.

Îmi face o deosebită plăcere să văd că se traduc în română, din ce în ce mai multe cărți frumoase, valoroase și calitative totodată, din punct de vedere al graficii.

Monstrul culorilor (The Colour Monster), de Anna Llenas este o carte despre emoții și sentimente, tradusă în limba română, la editura Nomina.

Monstrului culorilor nu știe ce i se întâmplă. S-a încâlcit în emoții și acum a venit vremea să ordoneze această zăpăceală. Va fi în stare să pună în ordine veselia, tristețea, furia, frica și calmul?

Cum face acest lucru? Nimic mai simplu: asociază fiecărei stări o culoare în așa fel, încât obține un joc al culorilor ușor de ținut minte. Cu acestă tehnică, Monstrul începe să înțeleagă ce se petrece cu el, dar și în afara lui. Cum el devine generos, te va ajuta să cunoști micul lui secret: starea de bine, primul pas spre fericire.

Volumul este un bestseller în Spania, iar în Franța este folosit ca suport de curs opțional pentru înțelegerea emoțiilor la clasele mici.

Cartea, Monstrul culorilor, o puteți cumpăra de pe carturesti.ro, librarie.net, libris.ro.

De asemenea, există un joc pentru copii (board game), Monstrul culorilor, de la Ideal Board Games, pe care îl găsiți pe carturesti.ro sau eMag.ro.

monstrul-culorilor-anna-lenas-board-game-copii-1_r1_c1

monstrul-culorilor-anna-lenas-board-game-copii

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.