Nasturel, de Don Freeman - Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-85440-2-1

Năsturel, de Don Freeman. Povestea unui ursuleț care voia un prieten

Năsturel, de Don Freeman. Povestea unui ursuleț care voia un prieten Votul meu: 5 din 5

Năsturel este povestea unui ursuleț de jucărie care așteaptă tăcut, pe raftul magazinului, un prieten adevărat care să îl aleagă dintre celelalte jucării expuse spre vânzare. Într-o zi, o fetiță se uită atent la ursuleț și imediat și-l dorește. Mama nu este de acord, deoarece ursulețului îi lipsește un năsturel de la salopetă – sunt alte jucării mai frumoase fără defecte – , așa că pleacă fără Năsturel.

O poveste care ne cucerește prin blândețea și inocența prieteniei dintre un copil și o jucărie

Acesta conștientizează doar atunci că îi lipsește un nasture și seara, când magazinul și mall-ul sunt închise, pornește într-o aventură în căutarea lui. A doua zi, fetița se întoarce la magazin după jucăria mult dorită. Pentru ea, ursulețul este mai mult decât perfect. O prietenie adevărată se anunță numaidecât!

Nasturel, de Don Freeman - Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-85440-2-1

Cei mici vor învăța că aparențele pot înșela. Nu este bine să judecăm o persoană după cum este îmbrăcată, de exemplu. Mama fetiței din povestioară consideră că ursulețul nu este îndeajuns de bun pentru a-i face fetița fericită, însă nu ține cont de părerea copilei, nu își dă seama cât de încântată este fetița ei la vederea ursulețului.

Nasturel, de Don Freeman - Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-85440-2-1

O altă temă descoperită în carte este frumusețea prieteniei. Cât de plăcut este să ai cu cine să împarți momentele de bucurie dar și de tristețe.

Nasturel, de Don Freeman - Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-85440-2-1

Năsturel și-ar fi dorit să locuiască într-un palat, dar ajunge să împartă o cameră micuță cu noua lui prietenă și este mai mult decât fericit. Fericirea stă în lucrurile mărunte!

“Năsturel” (Corduroy) este cea mai cunoscută carte a lui Don Freeman. Povestea ursulețului cu un nasture lipsă la salopetă, care-și caută un cămin a ajuns la inimile a milioane de copii din toată lumea. “Simplitatea este esența unei povești pentru copii, iar nu simplismul, cum se crede uneori. Fiecare pagină trebuie să fie vie. Trebuie să existe mereu un element de suspans care să te facă să dai pagina ca să vezi ce se-ntâmplă” spunea Don Freeman.

Nasturel, de Don Freeman - Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-606-85440-2-1

Cartea este în format cartonat, așa cum îi cade bine unei cărți ilustrate pentru copii. Pe coperte se găsesc schițele (text și ilustrații) lui Don Freeman pentru această poveste. Ilustrațiile color și textul puțin vor fi un deliciu pentru copiii cu vârsta de 2 ani + (chiar și pentru adulți).

Unde o găsiți în librăriile online?

Cartea, în limba română, o puteți cumpăra de pe libris.ro, librarie.net, libhumanitas.ro, carturesti.ro, eMag.ro.
Dacă preferați cartea în limba engleză, împreună cu jucăria Năsturel, atunci găsiți pachetul pe carturesti.ro, books-express.ro
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.