Noapte bună, domnule Zăpăcilă!, de Mauri Kunnas - Editura Pandora M

Noapte bună, domnule Zăpăcilă!, de Mauri Kunnas, Tarja Kunnas – Editura Pandora M

Domnul Zăpăcilă este un țap cu un noroc deosebit. Pe lângă faptul că este somnambul, animăluțul lui de companie, un hamster panicat și preocupat să nu se rănească în timpul plimbărilor sale nocturne, domnul Zăpăcilă, de fapt, face numai bine. Nici el nu-și dă seama și clar nu-și mai amintește că ajută locuitorii orașului cu ajutorul acestui “curaj” apărut peste noapte.

Noapte bună, domnule Zăpăcilă!, de Mauri Kunnas - Editura Pandora M

Cartea are haz, însă nu știu dacă m-a prins într-un moment prea bun de-al meu în momentul în care m-am decis să o citesc. Cred că am pornit să o lecturez și să o savurez cu prea mult entuziasm, știind deja cărțile despre Moș Crăciun, sau despre univers, scrise tot de același Mauri Kunnas, care mi-au plăcut tare (Moș Crăciun, de Mauri Kunnas – Editura Cartea Copiilor, 2010 | Hai-hui prin Univers, de Mauri Kunnas – Editura Cartea Copiilor, 2021).

Traducerea nu știu dacă îmi place în mod special, sau pur și simplu acesta este aerul dorit să fie transmis: o mare zăpăceală. S-ar putea ca textul să fie de fapt problema. Cert este că această poveste nu este cea mai bună a scriitorului finlandez.

Noapte bună, domnule Zăpăcilă!, de Mauri Kunnas - Editura Pandora M Noapte bună, domnule Zăpăcilă!, de Mauri Kunnas - Editura Pandora M

Paginile sunt prinse cu capse, însă este o carte destul de voluminoasă pentru acest tip de prindere, părerea mea.  Cel mai probabil unul dintre motivele acestei alegeri fiind prețul mai accesibil pentru această carte.

Noapte bună, domnule Zăpăcilă!, de Mauri Kunnas - Editura Pandora M

Dacă vă place stilul lui Mauri Kunnas, citiți textul și apoi decideți dacă se potrivește copiilor voștri această carte. Este potrivită mai degrabă copiilor cu vârstă mai mare de 5-6 ani, datorită limbajului folosit. Nu consider ca ar putea să fie înțeles textul de către un copil mai mic de 5 sau 6 ani.

Unde o găsiți online? carturesti.ro, libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.