Nu ți-e somn, ursulețule?, de Martin Waddell și Barbara Firth | Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-973-88905-8-9

Nu ți-e somn, ursulețule?, de Martin Waddell și Barbara Firth

Nu ți-e somn, ursulețule?, de Martin Waddell și Barbara Firth Votul meu: 5 din 5

Doar o mamă poate să înțeleagă ce înseamnă toată acea grijă și dragoste pentru puiul ei, mic și drag. Orele nedormite din timpul nopților devin o rutină, dar și când adoarme…uf!, e cea mai mare bucurie și realizare din acele nopți.

Uneori se mai întâmplă ca atunci când încerci să te așezi din nou în pat, fără zgomot, se foiește iar ochișorii lui sunt mari, larg deschiși…și ce ai mai bun de făcut la acele ore decât să îți iei puiul în brațe? Somn?! Eh, trebuie plimbat și legănat prin cameră! O iei de la capăt. Pentru că în brațele mamei este cel mai bine și mai cald. Este locul în care se simte protejat și iubit.

Nu ți-e somn, ursulețule?, de Martin Waddell și Barbara Firth | Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-973-88905-8-9

Strânsul la piept, ținutul în brațe și legănatul sunt remediu pentru calmarea puișorului, chiar și atunci când acestuia îi este frică de întuneric.

Nu ți-e somn, ursulețule? Este una din acele povești de noapte bună pentru copii, senină și caldă în care teama de întuneric și relația părinte-copil sunt frumos conturate de către Martin Waddell și Barbara Firth.

Nu ți-e somn, ursulețule?, de Martin Waddell și Barbara Firth | Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-973-88905-8-9

Ilustrațiile sunt creionate frumos de către Barbara Firth, în tonuri pastelate, astfel încât somnul este chemat de-ndată, iar povestea poate să fie intuită cu ușurință și doar urmărind imaginile fiecărei pagini.

Cuvintele au o anumită repetitivitate, chiar și unele fraze se repetă des până la finalul cărții. Acest lucru este nemaipomenit pentru a capta atenția copilului și bineînțeles îl poate ajuta să participe la completarea frazelor, astfel încât dezvoltarea limbajului are numai de câștigat.

Nu ți-e somn, ursulețule?, de Martin Waddell și Barbara Firth | Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-973-88905-8-9

Povestea puiului de urs, care nu poate să adoarmă din cauza fricii de întuneric, ori de câte ori ar încerca Ursul cel Mare să aprindă diverse felinare în peștera lor, ne transmite un sentiment plăcut de la început până la final. Iubirea părintească este cea mai caldă, dar dragostea pe care ne-o arată copiii și o simțim noi, ca părinți, în momentul în care stau cuibăriți la pieptul nostru, e de neprețuit!

Recomand călduros această carte, pe care o puteți găsi la Editura Cartea Copiilor sau în orice librărie online sau fizică. E minunată. Eu o citesc fetiței mele, care are 4 luni.

Prezenta ediție este paperback cu copertă plastifiată, cu file lucioase. Mi-ar fi plăcut ca, virgulă, coperta să fie cartonată, însă e bine și astfel. O pot ține într-o mână să-i citesc copilului povestea de seară, în timp ce îl țin în brațe.

Nu ți-e somn, ursulețule?, de Martin Waddell și Barbara Firth | Editura Cartea Copiilor ISBN: 978-973-88905-8-9

„Temerile şi nevoile copiilor mici sunt cât se poate de reale şi concrete pentru ei. Când am scris despre ele, n-am avut nici o clipă intenţia de-a le desconsidera sau de-a le rezolva rapid printr-un happy-end forţat, cum fac multe poveşti. Deznodământul fericit trebuie să decurgă firesc din desfăşurarea poveştii. Orice poveste pentru copii trebuie să fie nu numai originală, amuzantă sau emoţionantă, ci şi… cinstită. Această convingere se regăseşte în Can’t You Sleep Little Bear.”, spunea Martin Waddell, în discursul de la decernarea premiului H.C. Andersen, în anul 2004, pentru această carte.

Cartea o puteți cumpăra online de pe books-express.ro, libris.ro, carturesti.ro, librarie.net
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.