O insulă doar a noastră, de Sally Nicholls - Editura Gama ISBN: 9789731497242

O insulă numai a noastră, de Sally Nicholls. O aventură în căutarea libertății și a copilăriei

O insulă numai a nostră (An Island of Our Own) este un roman despre familie și prietenie, libertate și copilărie, scris de una dintre cele mai talentate prozatoare britanice, Sally Nicholls.

Holly Kennet, în vârstă de 12 ani, locuiește într-un apartament din Londra, împreună cu cei doi frați ai săi, de 7 ani, Davy și Jonathan, în vârstă de 18 ani, care a renunțat la visul de a merge la facultate pentru a fi îngrijitorul acestora în urma morții mamei și tatălui. El le gătește și lucrează cât poate de mult pentru a le oferi un trai decent, lăsând -o pe Holly să se ocupe de Davy.

O insulă doar a noastră, de Sally Nicholls - Editura Gama ISBN: 9789731497242

“Cea mai mare grijă a mea sunt problemele pe care le are planeta. Cred că, până să ajung eu bătrână, o să fim morți cu toții, sau, dacă nu morți, atunci cel puțin înghesuiți cu toții la Polul Nord și la Polul Sud, unde probabil vor fi palmieri. Sunt foarte speriată și furioasă că oamenilor nu le pasă de argumente științifice reale și evidente și încă se înghesuie să călătorească cu avionul, să cumpere o grămadă de haine pe care nu le poartă și să conducă mașini. Toți adulții se poartă de parcă nu le pasă de oameni ca mine, Davy și Jonathan, care va trebui să trăim în lumea pe care ei au construit-o.”

O insulă numai a noastră, Sally Nicholls, pagina 48, Editura Gama 2017

O insulă doar a noastră, de Sally Nicholls - Editura Gama ISBN: 9789731497242

Cei trei frați devin din ce în ce mai apropiați, deși absența părinților lor încă se resimte în viața lor. “A trecut un an și jumătate de când cineva mi-a curățat încălțămintea”, spune Holly.

Banii sunt o problemă care cântărește foarte mult pe umerii lui Jonathan, în special, un tânăr foarte serios forțat să crească prea repede de dragul fratelui și surorii sale. Holly nu are nici ea mai puține de făcut pentru familia lor. Pe lângă faptul că se simte o mamă tânără pentru Davy, are de făcut și curățenie în casă. Holly este o combinație de atitudine și vulnerabilitate a adolescenților.

O insulă doar a noastră, de Sally Nicholls - Editura Gama ISBN: 9789731497242

Moartea mamei lor i-a lăsat nu doar cu un gol imens în suflet, ci și singuri în fața provocărilor vieții de zi cu zi. Până într-o zi, când lucrurile iau o întorsătură neașteptată. O mătușă bătrână, bogată și excentrică îi lasă lui Holly niște fotografii care ar putea să-i ajute pe copii să găsească o moștenire ce le-ar rezolva toate problemele. Doar că ei nu sunt singurii care caută comoara…

Așadar, luați parte la o aventură a fraților Kennet, în căutarea libertății și a copilăriei, care s-ar părea că s-a pierdut undeva pe drumul către maturizarea forțată.

O insulă doar a noastră, de Sally Nicholls - Editura Gama ISBN: 9789731497242

Personajele lui Sally Nicholls sunt atât de reale, încât e imposibil să nu te identifici cu bucățele din personalitatea acestora.

Pentru mai multe detalii legate de cartea O insulă numai a noastră, accesați site-ul editurii Gama, căreia îi mulțumesc pentru acest exemplar.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor carturesti.ro%20
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.