O serie de evenimente nefericite - Lemony Snicket

O serie de evenimente nefericite, de Lemony Snicket. Editura Arthur a început editarea seriei cu prima carte, Înnneguratul început

O serie de evenimente nefericite este o serie de 13 cărți, scrise de Lemony Snicket (Daniel Handler).

A avut parte de ecranizări, de film și serial TV, precum și de adaptarea pentru un joc video.

Primul film a avut premiera în anul 2004, avându-i în roluri pe Jim Carrey, Jude Law și Meryl Streep.

Serialului TV, creat de Netflix în 2017, îi are în roluri principale pe Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) și Patrick Warburton (Rules of Engagement).

Primul sezon al serialului adaptează primele 4 cărți ale seriei, după cum urmează: The Bad Beginning, The Reptile Room, The Wide Window și The Miserable Mill.

După vizionarea primului sezon al serialului, O serie de evenimente nefericite, am aflat că Editura Arthur a început editarea primei cărți a seriei, Înneguratul început (The Bad Beginning).

Dragă cititorule!

Ții în mâinile tale o poveste care este extrem de neplăcută. Îmi pare rău, dar acesta este adevărul. Cartea aceasta istorisește povestea nefericită a trei copii nespus de ghinioniști. Frații Baudelaire sunt fermecători și inteligenți, dar asta nu-i scutește de nenorociri și de suferință.

Dezastrul nu încetează o clipă să-i pândească, de la prima pagină, când sunt pe plajă și primesc o veste îngrozitoare, și până la sfârșit. S-ar putea spune că nenorocirile se țin ca scaiul de ei.

Numai că în această scurtă carte, cei trei frați ajung să locuiască împreună cu un ticălos lacom și dezgustător, primesc haine care îți irită pielea, primesc vestea unui incendiu catastrofal, au parte de terci rece la micul dejun și au de dejugat un plan mârșav prin care se urmărește furarea averii lor.

Este trista mea datorie să aștern pe hârtie aceste povești neplăcute, însă pe voi nimic nu vă împiedică să lăsați cartea deoparte și să vă apucați de ceva mai vesel dacă asta preferați.

Cu deosebit respect,
Lemony Snicket

O serie de evenimente nefericite. Inneguratul inceput, de Lemony Snicket - Daniel Handler - Editura Arthur

Mai multe detalii: Editura Arthur
Credit fotografii: Brett Helquist și Getty

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.