Orașul fiarelor, de Isabel Allende. Un roman pentru adolescenți, al colecției Humanitas Epic Books

Orașul Fiarelor, de Isabel Allende este un nou roman al colecției Epic Books în pregătire la editura Humanitas. Autoarea romanelor Dincolo de iarnă, Casa spiritelor, Inés a sufletului meu și alte asemenea romane captivante pentru adulți a scris și o trilogie pentru adolescenți și tinerii cititori: Orașul fiarelor.

Orașul fiarelor (City of the Beasts) este chiar titlul primului roman al trilogiei. Următoarele titluri sunt: Regatul dragonului de aur (Kingdom of the Golden Dragon) și Pădurea pigmeilor (Forest of the Pygmies).

Orașul fiarelor începe cu povestea lui Alexander Cold, care are 15 ani și trece printr-o criză de familie. În timp ce părinții pleacă în Texas pentru a încerca să trateze cancerul mamei sale, Alex și surorile sale sunt trimiși să locuiască cu bunicile lor.

În ciuda discursului său disperat, Alex este trimis în New York pentru a rămâne cu bunica sa excentrică, Kate Cold, reporter pentru revista International Geographic Magazine. Surorile sale, totuși, sunt trimise la cealaltă bunică.

Între timp, bunica Kate anunță că îl va lua pe Alex cu ea într-o expediție în pădurea tropicală a Amazonului în interese de serviciu. Odată ce Alex sosește în New York City își dă seama că bunica lui nici măcar nu avea intenția de a-l lua de la aeroport și este obligat să-și găsească propriul drum spre apartamentul ei.

În curând, se pregătesc să meargă spre Amazon cu un profesor și niște fotografi. Motivul pentru care Kate vrea să meargă acolo este pentru a documenta existența Fiarelor, făpturi fabuloase pe care nimeni n-a reuşit să le vadă vreodată.

În inima junglei, unde timpul curge altfel, tânărul îşi găseşte animalul totemic, jaguarul, o cunoaşte pe Nadia, fata de culoarea mierii, înzestrată cu agerimea acvilei, şi împreună descoperă deopotrivă secretele unei civilizaţii străvechi şi abisul inimii omeneşti.

Mai multe detalii, pe site-ul editurii Humanitas.

Cartea o puteți cumpăra de pe libris.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
libhumanitas.ro editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.