Părinți liniștiți, frați fericiți, de Dr. Laura Markham - Editura: Multi Media Est Publishing - ISBN: 9786069356388

Părinți liniștiți, frați fericiți, de Dr. Laura Markham. Mai puține certuri și mai multă distracție între frați

Din punctul de vedere al părinților, un nou copil este un dar neprețuit. Dar, cel puțin la început, când noul membru al familiei este adus acasă de la maternitate, încă un bebeluș în familie poate părea din perspectiva fratelui mai mare mai degrabă un cadou pentru părinți și un dezastru pentru cel care își pierde locul de copil mic.

Este de la sine înțeles că cel mai mare se simte forțat să-și împartă părinții cu încă un frate sau o soră, și este la fel de normal să simtă că nu va mai primi atenția cuvenită de până acum. Trebuie să recunoaștem că vrând nevrând tot în această situație ajungem, iar ceea ce simte copilul mai mare, are o umbră de adevăr. Ca părinți, am simțit cu toții cât de greu poate fi să îndeplinești nevoile unui copil, darămite când e vorba de doi sau mai mulți copii în familie.

Copiii pot să simtă sentimentele de rivalitate la fel de natural precum pe cele de iubire între ei, ca frați, iar noi, ca părinți trebuie să-i ajutăm să încline balanța spre sentimentele din urmă – de iubire.

Cartea, Părinți liniștiți, frați fericiți, prezintă strategii inteligente și practice, cu rezultate dovedite, pe care orice părinte le poate folosi pentru a-și ajuta copiii să-și rezolve conflictele cu empatie, înțelegere și pace, și implicit pentru mai puține certuri și mai multă distracție între frați.

Toate aceste sfaturi pentru părinți, vin de la expertul în domeniul parentingului dr. Laura Markham, autoarea cărții, Părinți liniștiți, copii fericiți: cum să înlocuim țipetele cu conectarea, și mamă a doi copii.

În acest ghid mult căutat de părinții cu mai mult de un copil, dr. Markham prezintă unele modalități simple pentru a depăși nevoia de competiție și de conflicte, cultivând între frați o relație plină de iubire, asigurându-l în același timp pe fiecare dintre copii că mama și tatăl lui nu ar putea iubi niciodată mai mult pe altcineva.

Dr. Laura Markham, este recunoscută pentru abordarea sa plină de compasiune, având la bază legătura vitală dintre părinți și copii.

O puteți cumpăra de pe libris.ro, books-express.ro, librarie.netcarturesti.ro.
Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Acest articol are 1 comentariu
  1. Cărţile Ploieştiului Răspude

    S-a notat şi s-a luat la cunoştinţă, să trăiţi 🙂 <3 😀

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.