Pas cu pas spre înălțimi Charlotte Guillain, Yuval Zommer - Editura DPH ISBN: 978-606-683-896-2

Pas cu pas spre înălțimi, de Charlotte Guillain și Yuval Zommer – Editura DPH

Pas cu pas spre înălțimi, de Charlotte Guillain și Yuval Zommer – Editura DPH Votul meu: 5 din 5

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă pe cerul de deasupra ta? Trebuie doar să deschizi bine ochii și să fii atent la tot ce e vizibil deasupra ta. De la semne de circulație și copaci înalți, la clădiri uriașe în care locuiesc sau muncesc oameni ca și noi. Toate acestea sunt doar începutul a ceea ce va urma mai departe!

Poate observați păsările în zbor, norii de ploaie sau de zăpadă, sau doar lumina puternică a razelor de soare. Apoi, la 100 de km deasupra Pământului, după ce treci de linia imaginară Kaiman, se dă startul spațiului cosmic, după ce traversezi straturile atmosferei, rând pe rând, zeci de kilometri, într-o călătorie uimitoare.

Pas cu pas spre înălțimi Charlotte Guillain, Yuval Zommer - Editura DPH ISBN: 5948495000448

Charlotte Guillain și Yuval Zommer, autorii acestei cărți, Pas cu pas spre înălțimi, își propun să ne facă mai conștienți de ceea ce se află atât în jurul nostru cât și de locul pe care îl ocupăm în spațiu, sau mai bine zis de cum ne putem raporta noi, locuitorii planetei Pământ, la spațiul cosmic.

Pas cu pas spre înălțimi Charlotte Guillain, Yuval Zommer - Editura DPH ISBN: 5948495000448

Iată o carte minunată, un instrument de cunoaștere pentru noi toți, nu doar pentru copii, o carte care te încântă de cum o vezi, pe ea așa frumos și atent realizată, cu coperte și pagini cartonate, plină de ilustrații, culoare și multă inventivitate. Menționez că paginile interioare sunt distribuite asemenea unui acordeon, care desfăcut are aproximativ 2.6 metri (10 pagini cartonate – față/verso -). Cartea a fost tradusă de către editura DPH, în luna iulie.

Pas cu pas spre înălțimi Charlotte Guillain, Yuval Zommer - Editura DPH ISBN: 5948495000448

Ce alte informații vei descoperi în această carte? Avionul spațial, cosmonauții, planetele din Sistemul Solar, dar și stelele și diverse alte curozități din afara acestui Sistem Solar, al nostru.

Pas cu pas spre înălțimi Charlotte Guillain, Yuval Zommer - Editura DPH ISBN: 5948495000448

Pe coperta interioară se află o diagramă pentru a vedea cât de subțiri sunt straturile inferioare ale atmosferei terestre. Dacă am desena întreg Sistemul Solar la aceeași scară, această diagramă ar avea în jur de un kilometru înălțime doar până la Lună. Nu există un raft atât de mare încât să încapă o asemenea carte!

Pas cu pas spre înălțimi Charlotte Guillain, Yuval Zommer - Editura DPH ISBN: 5948495000448

Pornește într-o călătorie spre înălțimi, traversând straturile atmosferei și apoi spațiul cosmic, înainte să te întorci din nou pe Pământ (pe verso). Ai atât de multe de văzut în această carte încât e un must have în biblioteca ta, iar dacă ești părinte sau educator, atunci distracția va fi și mai frumoasă, putând să faci activități cu copiii pe baza acesteia.

O altă carte, scrisă de Charlotte Guillain și Yuval Zommer, tradusă în limba română la editura DPH, este Pas cu pas spre adâncimi, o călătorie minunată spre interiorul planetei noastre.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.