Pisica și Câinele, de Michael Foreman - Editura Pandora M ISBN: 978-606-978-088-6

Pisica și câinele, o poveste despre o prietenie neobișnuită, de Michael Foreman

Pisica și câinele, o poveste despre o prietenie neobișnuită, de Michael Foreman Votul meu: 3.75 din 5

O poveste frumoasă despre prietenie, respect, altruism și optimism, dedicată tuturor iubitorilor de animale. Cartea este scrisă de Michael Foreman, dublu laureat al premiului pentru literatură „Kate Greenaway”. Este editată de Editura Pandora M, într-o variantă paperback.

Trei pisicuți se simt în siguranță alături de mămica lor până în momentul în care aceasta vede o mașină, care transportă pește, oprindu-se pe podul sub care aceștia se află. Acolo mama pisică a găsit un loc uscat unde să-și cuprindă puii cu lăbuțele ca să le țină de cald. Mama rămâne captivă în mașina, care se face nevăzută.

Pisica și Câinele, de Michael Foreman - Editura Pandora M ISBN: 978-606-978-088-6

Pisoii rămân speriați, uitându-se după mașină și așteptând să se întoarcă, însă în zadar. De nicăieri apare un câine bătrând și zdrențăros. Primul gând care îi trece câinelui prin minte este cât de delicioasă ar fi masa, garantată, pentru o zi întreagă. Dar ceva se întâmplă straniu. Parcă foame nu mai îi este atât de tare, iar pisoiașii par a avea nevoie de un loc cald…unde altundeva decât lângă el?

Pisica și Câinele, de Michael Foreman - Editura Pandora M ISBN: 978-606-978-088-6

Câinele le face rost de mâncare, iar bieții pisoiași încă privesc înspre șoseaua aglomerată, căci poate totuși apare mămica lor. Într-un final, aceasta revine bucuroasă să-și revadă puișorii dragi, dar groaza pune stăpânire pe ea când își îndreaptă privirea spre câine. De aici și până la o frumoasă prietenie între cele 5 animăluțe, este doar un pas (de lăbuțe).

Încă încerc să îmi dau seama de ce anume îmi aduc aminte ilustrațiile cărții, Pisica și câinele și tind să cred că este vorba de acele desene cu Tom și Jerry, văzute în copilărie, cu prietenii lui Tom care dădeau petreceri zgomotoase, căutau mâncare în tomberoane, găseau întotdeauna resturi de pește iar cu oasele se pieptănau, să fie cât mai chipeși.

Pisica și Câinele, de Michael Foreman - Editura Pandora M ISBN: 978-606-978-088-6

Cert este că, Michael Foreman reușește să ne transpună într-o atmosferă a unei suburbii, pe alocuri tristă cu aceste animale ale străzii, care sunt nevoite să lupte pentru supraviețuire, dar încet încet povestea pornește pe un făgaș mai vesel, prietenos și optimist cu aceleași animale, care reușesc să vadă o luminiță spre o lume mai bună.

“- Aici este o lume minunată, a spus câinele.
– Așa este. Și o mare plină de pește, a adăugat pisica.”

Pisica și Câinele, de Michael Foreman - Editura Pandora M ISBN: 978-606-978-088-6

Cartea este dedicată cu dragoste, se presupune, animalelor de companie ale lui Michael Foreman, Scout și Poppy.

Mai multe detalii despre carte și un mic preview cu paginile interioare puteți găsi pe site-ul Editurii Pandora M.

Cartea o puteți cumpăra și de pe libris.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor
editura-arthur.ro%20 editura-arthur.ro%20

Articol scris de Mădălina

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.