Poveste de Crăciun - Charles Dickens - Editura Arthur ISBN 978-606-8044-18-7

Poveste de Crăciun, de Charles Dickens. Povestea bătrânului Scrooge în ediție ilustrată

Este vremea cadourilor și a poveștilor de Crăciun. Vă propun o poveste care îi fascinează atât pe cei mici cât și pe cei mari, Poveste de Crăciun, scrisă de Charles Dickens.

„După o vreme, au trecut la jocuri, fiindcă e bine să mai fii copil din când în când, mai ales în seara de Crăciun, al cărui puternic întemeietor a fost el însuşi un prunc!“

Poveste de Crăciun - Charles Dickens - Editura Arthur ISBN 978-606-8044-18-7

Prezenta ediţie a celebrului text scris de Charles Dickens, apărută la Editura Arthur, cuprinde ilustraţii noi, realizate de Anca Smărăndache – îmi plac la nebunie ilustrațiile sale pe care le-am întâlnit și în următoarele cărți:

Ferbonia – Ioana Nicolae,
Aventurile lui Tom Sawyer – Mark Twain,
Aventurile lui Huckleberry Finn – Mark Twain.

Poveste de Crăciun - Charles Dickens - Editura Arthur ISBN 978-606-8044-18-7

Cuvânt-înainte la prima ediţie (decembrie 1843) a Poveştii de Crăciun:

„M-am străduit, în această cărţulie stranie, să provoc Spiritul unei Idei, care să-i încurajeze pe cititorii mei să le placă de ei înşişi, sau unora de alţii, sau de anotimp, sau de mine. Îmi doresc să le umple casele de bucurie şi nimeni să n-o lase din mână. Prietenul şi slujitorul lor credincios,

C.D. “

Poveste de Crăciun - Charles Dickens - Editura Arthur ISBN 978-606-8044-18-7

Publicată pentru prima dată în 1843, Povestea de Crăciun elogiază spiritul acestei sărbători. Este povestea lui Ebenezer Scrooge, un zgârie-brânză bătrân şi ursuz care îi priveşte cu ură pe toţi cei din jur.

Într-o noapte de Ajun, la fel de îngheţată ca inima bătrânului, primeşte trei vizitatori fantomatici: Spiritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-de-Acum şi al Crăciunului-Ce Va Să Vină. Acestea îl poartă într-o călătorie uimitoare şi pe alocuri înfricoşătoare, în urma căreia hapsânul se schimbă.

Poveste de Crăciun - Charles Dickens - Editura Arthur ISBN 978-606-8044-18-7

„…sunt multe lucruri din care aş fi putut scoate ceva bun şi n-am profitat de ele, i-a răspuns nepotul, printre care şi Crăciunul, da. În schimb, mă gândesc întotdeauna la vremea Crăciunului, ori de câte ori se întoarce — şi asta lăsând la o parte veneraţia pe care o datorăm cu toţii miracolului de la care se trage, presupunând că tot ce ţine de el poate face abstracţie de acea întâmplare — mă gândesc la Crăciun ca la o vreme a lucrurilor bune: o vreme a bunătăţii, a iertării, a milosteniei, a plăcerilor; singurul moment, după ştiinţa mea, din lungul calendar de peste an, în care oamenii par să se-nţeleagă dintr-o privire, să-şi deschidă cu toţii, fără pic de oprelişte, inimile-mpietrite, să-i privească pe cei mai prejos decât ei ca şi cum le-ar fi tovarăşi de drum în lunga peregrinare către mormânt, şi nu nişte simple fiinţe care le aţin calea într-acolo. Iată de ce, unchiule, cu toate că nu m-am pricopsit de pe urma Crăciunului nici măcar cu o fărâmă de aur sau argint, eu tot cred că mi-a făcut mult bine şi că-mi va face şi de-acum încolo mult bine. Aşa că spun: Dumnezeu să binecuvânteze Crăciunul!“

Poveste de Crăciun - Charles Dickens - Editura Arthur ISBN 978-606-8044-18-7

Cartea o puteți cumpăra de pe site-ul Editurii Arthur, libris.ro, cartepedia.ro, elefant.ro.
Detalii carte:

ISBN: 978-606-8044-18-7
Editura: Arthur
Autor: Charles Dickens
Traducere din limba engleză: Ioana Novac
Ilustrator: Anca Smărăndache
Publicată: decembrie 2012
Copertă: cartonată
Nr. pagini: 144
Dimensiuni: 165×225

Update: În decembrie 2019 a fost reeditată, astfel că cel mai probabil veți găsi pe librăriile online această nouă ediție.

Călătoria lui Olle pe schiuri de Elsa Beskow - Editura Cartea Copiilor

Supa bunicului de Eiko Kadono, Satomi Ichikawa - Editura Cartea Copiilor

carturesti.ro%20

elefant.ro%20

Articol scris de Mădălina Păun

În momentul în care deschizi o carte ilustrată pentru copii, ai pășit în altă lume, diferită de cea a adulților. Ești absorbit de frumusețea lumilor creionate în culori de către scriitori și ilustratori talentați, apoi întâlnești eroi fantastici alături de care orice e posibil. De la Ilene Cosânzene până la dragoni și înapoi. Mi-au plăcut dintotdeauna poveștile, însă acum, adult fiind, mamă a două comori, cărțile pentru copii m-au vrăjit de-a dreptul.

Fii primul care lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.